Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ολυμπιακός πρόσεξε το... κενό!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το γεμάτο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο οποίος φέτος έχει όσους παίκτες χρειάζεται σε κάθε θέση. 
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν δώσει έως τώρα πέντε φιλικά προετοιμασίας και σε κανένα από αυτά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Παρά τις απουσίες που ήταν πάρα πολύ σημαντικές, δεν φάνηκε να υπάρχουν μεγάλα κενά.
Στα δύο φιλικά επί τουρκικού εδάφους κόντρα σε Μπουντιβέλνικ και Αναντολού Εφές, ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά καλά σε κάποια διαστήματα. Συνέχισε με νίκες, αλλά στα φιλικά έχουμε ξαναπεί πως το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικότερο συμπέρασμα από τα μέχρι τώρα φιλικά των «ερυθρολεύκων» είναι πως το ρόστερ είναι αρκετά γεμάτο.
Η περσινή Ευρωλίγκα, υπό τη νέα της μορφή, ήταν κάτι καινούργιο για όλες τις ομάδες. Οι Πειραιώτες, παρά το ότι είχαν μικρό ροτέισιον, τα κατάφεραν και παρέμειναν στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά όχι και της Ελλάδος καθώς έμειναν από δυνάμεις στο τέλος του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να χάσουν τα σκήπτρα στην Α1. Ήταν ξεκάθαρο λοιπόν πως χρειαζόταν μεγαλύτερο ρόστερ φέτος. Και βάσει αυτού του πλάνου κινήθηκε ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού.
Πλέον σε κάθε θέση οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τουλάχιστον δύο παίκτες και αυτό ενδέχεται να παίξει μεγάλο ρόλο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα αποδόσουν οι νέοι παίκτες, γιατί πάνω-κάτω τους παλιούς τους γνωρίζουν όλοι, αλλά είναι σίγουρο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέτος θα έχει πολλές λύσεις στα χέρια του. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: