Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Διαφορετικός και αθλητικός ο Ολυμπιακός!!

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sportfm.gr τα πρώτα συμπεράσματα από τον νέο Ολυμπιακό, μετά το φιλικό με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Διαφορετικός και αθλητικός ο Ολυμπιακός
Όταν ο Ολυμπιακός προχωρούσε στην ενίσχυση της φροντ λάιν του με παίκτες όπως οι Ντάνστον, Πέτυγουεϊ και Σίμονς, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Πρίντεζη, η λογική έλεγε πως ο αγωνιστικός προσανατολισμός αλλάζει. Η γραμμή των περιφερειακών έμεινε ίδια και απαράλλαχτη, ενισχύθηκε με την επιστροφή του Μάντζαρη και οι Παπαπέτρου-Λοτζέσκι ήρθαν για να αντικαταστήσουν τον Παπανικολάου. Μετά το πρώτο δυνατό φιλικό στο οποίο είχαμε εικόνα, η διαφορετικότητα επιβεβαιώθηκε για είκοσι λεπτά στο έπακρο, έστω και αν είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο κόντρα στην Αναντολού Εφές ήταν απολαυστικός. Παίζοντας μάλιστα χωρίς τον φυσικό του ηγέτη, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τους Μπέγκιτς, Κατσίβελη, Μαυροειδή, έδειξε ότι έχει δουλέψει προς την αγωνιστική του πρόοδο, αλλά και την αλλαγή φιλοσοφίας. Είναι φανερό ότι θα προσπαθήσει να παίξει περισσότερο με αιφνιδιασμούς, με μεγαλύτερη κατάθεση ενέργειας στο παρκέ και θα προάγει τα αθλητικά χαρακτηριστικά των παικτών του. Στο «5» ο Χάινς ήταν πέρυσι απελπιστικά μόνος. Φέτος ο Μπαρτζώκας έχει τους Ντάνστον, Σίμονς και προσεχώς Μπέγκιτς και Μαυροειδή, οι οποίοι θα βοηθούνται εξαιρετικά από τους «αέρινους» Πρίντεζη και Πέτγουεϊ. Όλοι τους συνθέτουν μία νέα και πολύ υποσχόμενη γραμμή ψηλών.

Η από πέρυσι πλήρης περιφέρεια των Σπανούλη, Λο, Σλούκα, Μάντζαρη και Κατσίβελη, θα έχουν σημαντική βοήθεια από τον ομαδικότατο και όποτε χρειαστεί σκόρερ Λοτζέσκι, που έχει την ικανότητα να παίξει στο «2». Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δείχνει ότι ο… ντόρος γύρω από το όνομά του και ο πακτωλός των χρημάτων που στρώθηκαν στα πόδια του το καλοκαίρι, δεν αποσκοπούσαν στις εντυπώσεις. Ο «μικρός» παίρνει –ιδιαίτερα σωματικά- υψηλό βαθμό ετοιμότητας γι’ αυτό το επίπεδο και δεν λογίζεται ως κίνηση μέλλοντος, αλλά άμεσης και σημαντικής βοήθειας στον έμπειρο και πολύτιμο Στράτο Περπέρογλου. Κινήσεις μέλλοντος είναι οι Αγραβάνης και Χριστοδούλου που αν συνεχίσουν να δουλεύουν, δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τους επόμενους Σλούκα, Μάντζαρη και Κατσίβελη.

Το φιλικό με την Εφές, είχε φυσικά και αρνητικά που χρειάζονται δουλειά και βελτίωση. Τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, τα λάθη στις αμυντικές περιστροφές και τα «νεκρά» διαστήματα έκαναν αισθητή την εμφάνισή τους, λόγω και της κόπωσης. Στα επόμενα παιχνίδια θα φανούν και άλλα «κενά» και είναι λογικό. Ο πολύ πιο έμπειρος από την περυσινή χρονιά, Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι σίγουρο ότι θα εστιάσει εκεί. Το Ευρωμπάσκετ έχει κουράσει τους διεθνείς, αλλά οι υποχρεώσεις είναι σημαντικές από νωρίς και ο χρόνος πιέζει. Η λογική λέει ότι τις πραγματικές δυνατότητες του νέου Ολυμπιακού θα της δούμε μετά τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, όμως τα δείγματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά και ενδιαφέροντα…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: