Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οριστική διακοπή δίκης Ψωμιάδη λόγω... τηλεφωνήματος για βόμβα!!

Μετά από δύο διακοπές η πρώτη μετά από αίτημα των δικηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη και η δεύτερη λόγω του αιτήματος του Βασιλη Καπερνάρου, η δίκη διεκόπη οριστικά αυτή την φορά λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Η διακοπή λόγω των χαλασμένων μηχανημάτων

Οταν κ. Ηλιόπουλος, προερχόμενος από τον ΟΠΑΠ (διεύθυνση στοιχήματος) άρχισε την κατάθεση, επειδή μιλούσε χωρίς μικρόφωνο, ζητήθηκε να χρησιμοποιηθεί μικρόφωνο και στην συνέχεια να μαγνητοφωνηθεί η κατάθεση του.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου παραδέχτηκε ότι τα μηχανήματα είναι χαλασμένα και τότε ο συνήγορος του Γ. Χαβενετίδη, Β. Καπερνάρος έκανε αίτημα για την εφαρμογή του άρθρου 142Α που σημαίνει μαγνητοφώνηση της δίκης και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Καπερνάρος: Να μαγνητοφωνήσουμε την κατάθεση, αλλιώς να μας επιτρέψετε να φέρουμε δικά μας μηχανήματα. Δεν είναι δίκη αυτή. Μαγνητοφωνούνται οι δίκες ακόμη και στα πρωτοδικεία.

Πρόεδρος: Συμφωνώ, έχετε δίκιο. Το δικαστήριο διακόπτει για να συσκεφθεί.

Ηλιόπουλος: Παίχτηκε ασυνήθιστο ποσό στο Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα

Πρώτος μάρτυρας ήταν ο υπάλληλος της διεύθυνσης στοιχήματος ΟΠΑΠ, Γ. Ηλιόπουλος ο οποίος είπε ότι στον αγώνα Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 παίχτηκε ασυνήθιστο πόσο. Δεν ήταν λογικός ο στοιχηματισμός η Καβάλα ήταν φαβορί ο στοιχηματισμός ήταν περίπου 140.000 και το pay out 250.000. O OΠΑΠ συμφωνεί με την UEFA, ήταν χειραγωγημένο σε 25 πρακτορεία παίχτηκαν πόσα πάνω από 10.000 ευρώ που έπρεπε να συνδυαστούν με δύο άλλα παιχνίδια, όσοι κέρδισαν δώσαμε τα ονόματα στην εισαγγελία.

Ένσταση Ψωμιάδη να μην δικαστεί για τα πλημμελήματα

Στην 2η μέρα, σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται η δίκη για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με ένσταση που υπέβαλαν οι δικηγόροι του Μάκη Ψωμιάδη οι οποίοι ζήτησαν να μην δικαστεί για τα πλημμελήματα του κατηγορητηρίου, διότι εκδόθηκε στην Ελλάδα από τα Σκόπια, αλλά μόνο για τα κακουργήματα.

Η Εισαγγελέας ήταν αρνητική και η έδρα απέρριψε το αίτημα

Υπενθυμίζεται οτι οι 11 κατηγορούμενοι που παραπέμπονται να δικαστούν είναι οι Μάκης Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Οι κατηγορίες ανά περίσταση αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ” επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: