Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πάει για αντι-Ούκιτς, «βλέπει» Μάρκοβιτς!

Ειλημμένη η απόφαση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση παίκτη που θα καλύψει το κενό του Ρόκο-Λένι Ούκιτς όσο είναι τραυματίας. «Παίζει» δυνατά του Στέφαν Μάρκοβιτς, στα υπόψη κι άλλοι.

Πάει για αντι-Ούκιτς, «βλέπει» Μάρκοβιτς
Ισχυρό πλήγμα αποτελεί για τον Παναθηναϊκό το πρόβλημα που έχει στον αχίλλειο και των δύο ποδιών του ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης γκαρντ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ υπάρχουν φόβοι για ακόμη μεγαλύτερη αποχή του από τα παρκέ.

Αυτό σημαίνει πως θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας και σίγουρα το πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 14 Οκτωβρίου. Οι «πράσινοι», που είναι έξω φρενών με τη στάση των Κροατών που γνωρίζοντας το πρόβλημα του παίκτη τον χρησιμοποιούσαν στο Ευρωμπάσκετ θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την καριέρα του, έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν στην αντικατάστασή του.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήδη εξετάζει παίκτες, αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες. Προβάδισμα έχει ο Στέφαν Μάρκοβιτς, που διαθέτει πολλά κοινά στοιχεία με τον Ούκιτς και είναι ελεύθερος. Ο 25χρονος Σέρβος γκαρντ (1,99μ.) είναι παίκτης ομάδας, ικανός αμυντικός και οργανωτής, ενώ δεν διστάζει να σκοράρει όποτε του δοθεί ευκαιρία. Δεν κάνει τίποτε από όλα τα παραπάνω στο «άριστα», αλλά είναι καλός για όλες αυτές τις δουλειές.

Την περασμένη σεζόν έπαιξε στη Βαλένθια έχοντας 5,9 πόντους (70,6% βολές, 65,5% δίποντα, 27,3% τρίποντα), 3,4 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 24,1 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στο Eurocup, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα είχε 5,3 πόντους (74,3% βολές, 55,7% δίποντα, 21,7% τρίποντα), 2,9 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 21,4 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Είναι εδώ και χρόνια στέλεχος της Σερβίας (μέλος και της ομάδας που πήρε το αργυρό στο Ευρωμπάσκετ το 2009), με την οποία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας είχε 8,3 πόντους (66,7% βολές, 70,8% δίποντα, 33,3% τρίποντα), 4,3 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ σε 27,3 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τσεκάρει και κάποιες άλλες λύσεις για τη θέση του γκαρντ, αλλά η αγορά αυτή την εποχή δεν έχει πολλές επιλογές. Παράλληλα από τη στιγμή που οι θέσεις των μη κοινοτικών είναι καλυμμένες (Μπατίστ, Λάσμε, Γκιστ, Κάρι και Σανγκ) εφόσον αποκτηθεί κι άλλος παίκτης μη κοινοτικός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 (επιτρέποντα 4 μη κοινοτικοί και 2 κοινοτικοί).

Στο μεταξύ, σήμερα οι «πράσινοι» αναχωρούν για τη Μόσχα, όπου θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο την ΤΣΣΚΑ (19:00) και την Κυριακή μία εκ των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Λοκομοτίβ Κουμπάν. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μαυροκεφαλίδης και Αποστολίδης, οι νεαροί Διαμαντάκος και Χαραλαμπόπουλος και φυσικά ο Ούκιτς. Το ευχάριστο είναι πως ο Λάσμε ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς και λογικά προλαβαίνει την πρεμιέρα της Α1 με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: