Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Το επίτευγμα αυτής της ομάδας είναι ότι την χειροκροτούν οι Ελληνες…!!

Εχει ευκαιρία για μετάλλιο στο Παγκόσμιο η Εθνική, από τη στιγμή που προκρίθηκε στους «16? και δεν υπάρχει περίπτωση να βρει στο δρόμο της την Ισπανία μέχρι και τα ημιτελικά…

Το επίτευγμα αυτής της ομάδας είναι ότι την χειροκροτούν οι Ελληνες…

Δεν χρειάζεται να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της η ομάδα, την αποστολή της την πέτυχε στο απόλυτο στη Σεβίλλη. Προκρίθηκε ως πρώτη και έχει τον πιο βατό δρόμο προς τα ημιτελικά. Πρώτη ή τρίτη ήθελε να βγει στον όμιλο, με την προϋπόθεση ότι η Ισπανία δεν θα στραβοπατούσε κάπου για να κάνει άνω κάτω το δικό της γκρουπ και συνάμα και μπλέξει όλες τις διασταυρώσεις.
Εγιναν, λοιπόν, όλα όπως έπρεπε και τα πάντα πλέον είναι στο χέρι της. Προσοχή όμως: Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πιο σημαντική λεπτομέρεια. Στην ίδια ακριβώς θέση με την Εθνική μας βρίσκονται άλλες τρεις ομάδες που γνωρίζουν εκ των προτέρων πως δεν πρόκειται να ανταμώσουν με την Ισπανία μέχρι τα ημιτελικά. Οσο χαρούμενη είναι η Ελλάδα που τερμάτισε πρώτη και αήττητη, άλλο τόσο είναι και η Σερβία που πήρε την τέταρτη θέση στον όμιλό της και υπέστη δύο ήττες. Στην ίδια ακριβώς θέση είναι και η Βραζιλία με την Αργεντινή, που θα αναμετρηθούν στην παραδοσιακή μάχη της λατινικής Αμερικής και ο νικτής θα έχει την ευκαιρία να περάσει στην 4αδα.
Αρα η ευκαιρία για μετάλλιο δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο, είναι και βραζιλιάνικο και αργεντίνικο και σερβικό. Κατά αντιστοιχεία, στην ίδια θέση βρίσκονται όσες ομάδες γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να παίξουν με τις ΗΠΑ μέχρι τα ημιτελικά. Δηλαδή η Λιθουανία, η Αυστραλία, η Τουρκία και η Δομινικανή Δημοκρατία. Εστω κι αν το επίπεδο των ομάδων στη Βαρκελώνη είναι πολύ πιο χαμηλό κι αν η Ελλάδα είχε σταθεί πιο τυχερή στην κλήρωση, θα είχε σαφώς πιο εύκολο δρόμο προς τα ημιτελικά.
Συμπέρασμα: Τα πράγματα πήγαν καλά όχι μόνο λόγω της θέσης, αλλά και γιατί η Εθνική έπαιξε ωραίο μπάσκετ και έκανε τους Ελληνες να αποκτήσουν και πάλι θετική σκέψη γι αυτή την ομάδα. Ομως από εδώ και στο εξής τα παιχνίδια είναι τελικοί, είναι ζαριές, τα λάθη δεν μπορούν να διορθωθούν. Ο καλύτερος προχωράει, σε μια βραδιά όμως όλα συμβαίνουν. Ας το θυμάμαστε αυτό και ας ελπίσουμε να μην έρθει ποτέ η καθόλου η κακή βραδιά. Ακόμα όμως κι αν έρθει, ας φυλάξουμε ούτως ή άλλως ένα χειροκρότημα για αυτή την ομάδα, που ήδη έχει κερδίσει τον σεβασμό και το χειροκρότημα Ελλήνων και ξένων. Και το μεγάλο επίτευγμα αυτής της Εθνικής, δεν είναι που την παραδέχονται και τη σέβονται οι ξένοι, αλλά ότι την χειροκροτούν οι Ελληνες…

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: