Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο τολμηρός κ. Μίτσελ!!

Από το περσινό καλοκαίρι που... ξήλωσε την ομάδα, μέχρι τη στάση του για Χολέμπας, Αβραάμ και τις εισηγήσεις για Ρομπέρτο, Μπενίτες και μεγάλα ονόματα.

Ο τολμηρός κ. Μίτσελ

Γράφει ο ΜΠAMΠΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε και δημόσια προχθές στη συνάντησή του με τους οργανωμένους οπαδούς ότι «ο Χολέμπας ήταν ξένο σώμα και δεν τον ήθελε ο προπονητής».


Εδώ και καιρό ήταν... κοινό μυστικό ότι ο διεθνής μπακ ήταν φευγάτος και ο Ισπανός είναι ξεκάθαρος: όποιος κι αν είναι αυτός ο παίκτης, δεν έχει θέση στην ομάδα. Γι' αυτό που δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς είναι ότι κάνει... εκπτώσεις σε τέτοια θέματα και ότι φοβάται να ρισκάρει όταν πιστεύει σε κάτι. Ο Ισπανός έχει αποδειχθεί τολμηρός από τις πρώτες κιόλας ημέρες του, με αποφάσεις αλλά και εισηγήσεις που πολλοί άλλοι συνάδελφοί του θα σκέφτονταν πολύ. Και υπολογίζοντας το ρίσκο δεν θα τις έκαναν, ακόμη κι αν ήταν σίγουροι γι' αυτές...


ΞΗΛΩΜΑ

Η πρώτη του κίνηση ήταν η εισήγηση πριν τελειώσει το πρωτάθλημα 2012-13.  «Πρόεδρε, έτσι δεν αλλάζει η νοοτροπία», είπε στον Μαρινάκη και ζήτησε το... ξήλωμα της προηγούμενης ομάδας (με εκπλήξεις τύπου Τζεμπούρ) και τη δημιουργία ομάδας που θα έχει πολλές λύσεις για να υπάρχει και συναγωνισμός. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

ΤΟ «ΣΤΗΡΙΓΜΑ»

Οταν έπαιρνε τον Σαβιόλα, το έκανε για να «στηρίξει» τον Μήτρογλου. Ο Μήτρογλου δεν το είχε αντιληφθεί, κατάλαβε όμως ότι στην πράξη δεν έπαιρνε παίκτη στη θέση του, αλλά για να τον συμπληρώσει, αν και γρήγορα βασικός έγινε ο Τσόρι κι άφησε τον Σαβιόλα στον πάγκο. Ο Μήτρογλου πουλήθηκε μέσα σε τέσσερις μήνες με 15 εκατ.

ΑΠΟ ΤΗ ΧΛΕΥΗ

Ο Μίτσελ ζήτησε την απόκτηση του Ρομπέρτο, που στην Πορτογαλία τον χλεύαζαν. Ο Ισπανός απέκλεισε πέρυσι μόνος του την Μπενφίκα και ο Ολυμπιακός «έσκασε» έξι εκατομμύρια για να τον αγοράσει από την Ατλέτικο. Φέτος ρίσκαρε με τον Μπενίτες. Και είναι σίγουρος ότι θα βγει ως επένδυση...

ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

Ο Χολέμπας ήθελε μεταγραφή από πέρυσι κι «έφαγε» πάγκο, διότι ο Ισπανός δεν περιμένει κανέναν. Οταν είδε όμως ότι είναι καλύτερος του Μπονγκ, τον επανέφερε. Φέτος, ο Μίτσελ ήταν ξεκάθαρος και ζήτησε βασικό αριστερό μπακ. Προσοχή: δεν είχε αγωνιστικό πρόβλημα με τον Χοσέ, δεν τον ήθελε γιατί το μυαλό του ήταν αλλού.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ

Από τη στιγμή που ήξερε ότι θα φύγει ο Μανωλάς, ζήτησε δεξί στόπερ και συγκεκριμένα τον Μποτία. Ηταν απόλυτος σ' αυτό, γνωρίζοντας ότι ο Παπαδόπουλος είναι ο αρχηγός και μία ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό πίστευε όμως κι αυτό έκανε. Και πέρυσι είχε δείξει ότι δεν υπολογίζει τον Αβραάμ. Από τη στιγμή που το πιστεύει, δεν κάνει πίσω.

ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ

Πόσοι προπονητές θα έλεγαν στον πρόεδρο «όχι» όταν τους ρωτούσε αν θέλουν τον Ρομπίνιο; Ο Μίτσελ το κάνει και φαίνεται ότι έχει πείσει και τη διοίκηση. Αυτό δεν ισχύει για όλους τους σταρ, αφού έφερε Σαβιόλα και Αμπιντάλ. Παίκτες που βάζουν την ομάδα πάνω από το «εγώ».

ΚΑΝΕΙ; ΠΑΙΖΕΙ

Την πρώτη του χρονιά έβαλε σε χρόνο-ρεκόρ Παπάζογλου και Βλαχοδήμο. Πήραν την ευκαιρία τους. Πέρυσι ετοίμασε τον Σάμαρη και μόλις έφυγε ο Φέισα, τον έβαλε κατευθείαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα χρόνο πουλήθηκε με 10 εκατομμύρια. Ολοι Ελληνες. Ο Μίτσελ κατανοεί τη σημασία μία ελληνική ομάδα να βγάζει Ελληνες παίκτες.
Πηγή: SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: