Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Πού είναι ο Φινμπόγκασον;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμάται στο sport-fm.gr ένα μεταγραφικό σίριαλ του φετινού καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό.

Πού είναι ο Φινμπόγκασον;
• Το όνομα του κυριαρχούσε στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού όλο το Μάιο και τον Ιούνιο ήταν του Φινμπόγκασον. Του Ισλανδού φορ, που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ πέρσι στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

• Τελικά, όπως είναι γνωστό, τα πάνω από 5 εκ. Ευρώ που είχαν προσφέρει οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έφταναν στους Ολλανδούς, που τον παζάρεψαν και με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, που έχοντας τη σιγουριά των 30 εκ. Ευρώ της ρήτρας του Γκριζμάν, έσκασαν περίπου 9 εκ. Ευρώ και τον πήραν.

• Ακόμη και τώρα αρκετοί Ολυμπιακοί θυμούνται το σίριαλ του πρώτου διαστήματος της μεταγραφικής περιόδου και λένε, «δεν μπορούσαμε να πάρουμε τον Φινμπόγκασον; Έπρεπε να περιμένουμε τελευταία ημέρα των μεταγραφών, για να γυρίσει ως δανεικός ο Μήτρογλου;».

• Ποιος ξέρει. Ίσως στην πορεία της χρονιάς δικαιωθούν. Ίσως, όμως, κι όχι.

• Προς το παρόν, ο Φινμπόγκασον, πάντως, αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες για να προσαρμοστεί στη Σοσιεδάδ, μία ομάδα που παραδοσιακά είναι πίσω από Βαλένθια, Σεβίλλη και βέβαια από Ρεάλ, Μπάρτσα κι Ατλέτικο.

• Η Σοσιεδάδ έχει δώσει μέχρι στιγμής έξι επίσημα παιχνίδια. Τα τέσσερα για το Γιουρόπα Λιγκ και τα δύο για το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Φινμπόγκασον έχει παίξει στα δύο πρώτα, με την σκοτσέζικη Αμπερντίν. Στο Σοσιεδάδ-Αμπερντίν 2-0 δεν σκόραρε και στο Αμπερντίν-Σοσιεδάδ 2-1 έγινε αλλαγή στο 57’, με το που έγινε το σκορ 2-1, καθώς του βγήκε ο ώμος.

• Στη συνέχεια, λόγω του τραυματισμού του, ο 25χρονος φορ δεν αγωνίστηκε ούτε στα δύο παιχνίδια με τους Ρώσους της Κράσνονταρ, ούτε στα δύο πρώτα παιχνίδια της Πριμέρα. Για την ακρίβεια δεν ήταν καν στην 18άδα των Βάσκων. Τώρα το ρεπορτάζ τον έχει αμφίβολο για το ματς με τη Θέλτα, παρότι έχει γίνει καλά.

• Να θυμίσω ότι ο Ισλανδός είχε τραυματιστεί κι είχε γίνει αλλαγή στο 44’ του μπαράζ της Χέρενβεν με την ΑΖ τον περασμένο Μάιο, ενώ τις προάλλες έγινε πρωτοσέλιδο με τη… λιποθυμία του κατά την απονομή του «χρυσού παπουτσιού» του ολλανδικού πρωταθλήματος.

• Δεν κάνω κρίσεις, απλά καταγράφω. Άλλωστε, η σεζόν μόλις ξεκίνησε. Για να δούμε και τη συνέχεια. Και γι’ αυτόν και για τον Μήτρογλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: