Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σημασία έχει η ενότητα...!!

Ο Χρυσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για Αρβανιτίδη, Γαλανό, Ερασιτέχνη και την επόμενη μέρα στον ΑΡΗ.
Μετά την απελευθέρωση του ΑΡΗ από τους πρώην, όλος ο κόσμος περιμένει μέσα στην εβδομάδα η ομάδα να κάνει τις απαιτούμενες μεταγραφικές κινήσεις και είτε την επόμενη Κυριακή, είτε την μεθεπόμενη να ξεκινήσει την προσπάθεια επανόδου εκεί όπου ανήκει.
ADVERTISEMENT
Ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του μία χρονιά που υπό άλλες συνθήκες θα χαρακτηρίζονταν περίπατος. Με ομάδες που ακόμα και πέρσι κέρδιζε με άνεση η Κ20 του συλλόγου, αλλά πλέον θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μην έχει μπλεξίματα. Από την Δευτέρα που θα δοθεί το χρίσμα σε αυτόν που θα τρέξει την ομάδα θα πρέπει να...τρέξουν οι μεταγραφές και να γίνουν όλα όσα θέλει ο Καλαιτζίδης.
Στην συνέχεια θα έχουμε να ασχοληθούμε επιτέλους με το αγωνιστικό και φυσικά τις... άμυνες του συλλόγου στα ζητήματα της εκκαθάρισης της εταιρίας για να είναι όλα έτοιμα αρχικά του χρόνου τέτοιο καιρό.
Ακούω και διαβάζω πολλά και διάφορα σε σχέση με το που θα αναθέσει ο Ερασιτέχνης την ομάδα. Απαραίτητη σημείωση ότι όποιος... πάρει το τμήμα, τουλάχιστον φέτος θα λειτουργεί υπό τον Ερασιτέχνη. Νομικά υπεύθυνος θα είναι ο Ερασιτέχνης και ως φυσικό πρόσωπο τις υπογραφές θα τις βάζει ο Χάρης Παπαγεωργίου. Επομένως δεν είναι τόσο απλό το... “Χάρη δώσε την ομάδα”. Στην ουσία την ομάδα σε κάθε περίπτωση θα την έχει και θα την τρέχει για ένα χρόνο ο ΑΣ και αυτό οφείλουν οι πάντες να το καταλάβουν. Ότι ώρα θέλει παύει από τα...καθήκοντά του τον άνθρωπο που θα αναλάβει γιατί πάρα πολύ απλά κανείς τους πέρα από ταμειακές διευκολύνσεις (που μετά βέβαια μπορούν να αποτελέσουν πρόκριμα για μετοχοποίηση) δεν θα δεσμεύει με υπογραφές τον σύλλογο, αλλά ούτε και θα δεσμεύεται.
Απαραίτητη επίσης σημείωση αν ο κάθε Γαλανός ή Αρβανιτίδης βάλει χρήματα παίρνει ένα ρίσκο γιατί πολύ απλά είτε θα περνάνε στα ταμεία του ΑΣ και θα παρουσιάζονται σε καρτέλες τους, είτε θα τα...δανείζουν με εγγύηση πχ τα τηλεοπτικά.
Την Δευτέρα, λοιπόν, ο ΑΣ θα αναθέσει το τμήμα. Αρβανιτίδης, Γαλανός ή αρειανοί επιχειρηματίες είναι υποψήφιοι. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει ποιος από όλους θα αναλάβει. Ούτε θα το κρίνω εγώ, ούτε θα κάνω αυτό που ξεκάθαρα κάνουν ορισμένοι παίρνοντας την μία ή την άλλη πλευρά (και με το μυαλό τους) πιέζουν προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι όποιος και αν αναλάβει να έχει την στήριξη όλων των υπόλοιπων. Να υπάρχει ενότητα, συσπείρωση αντίστοιχη με αυτή που υπήρχε την προηγούμενη εβδομάδα. Γιατί δεν θα έχει καμία απολύτως ουσία το τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, αν από Δευτέρα αυτοί που δεν θα επιλεγούν να...ξεφωνίζουν τον ΑΣ ή αυτόν που θα τρέξει το τμήμα.
Αν η συσπείρωση και η ενότητα υπάρχει μόνο όταν και οι τυφλοί...βλέπουν σε περιπτώσεις αλά... Σκόρδα τότε ο ΑΡΗΣ δεν έχει καμία απολύτως τύχη. Αντιθέτως με ενότητα, συσπείρωση (αλλά και έναν άνθρωπο με οικονομική επιφάνεια) κανείς δεν θα μπορέσει να του σταθεί εμπόδιο στην ολοκληρωτική...επιστροφή!
ΥΓ1 Όταν πριν από δυο χρόνια είχα καταγράψει την αλήθεια για την περίπτωση Κόκε καιν τις επιταγές, είχα δεχθεί λάσπη...πολύπλευρη. Και από την πλευρά όσων δεν ήθελαν να παραδεχθούν ότι όντως ο ΑΡΗΣ πέρα από τα λεφτά που γλίτωσε (από το συμβόλαιό του) στην ουσία πούλησε τον Κόκε έναντι 700.000 ευρώ, αλλά και από την πλευρά ακόμα και πρώην υπαλλήλων της ομάδας που όταν έφυγαν ξέχασαν ότι ήταν παρόντες όταν ο Ισπανός και ο αδερφός του υπέγραφαν τις 6 επιταγές. Επίθεση που ξαναέγινε όταν ήταν να επιστρέψει ζητώντας φυσικά να μην πληρώσει αυτά που χρωστούσε στον ΑΡΗ, αλλά και να πάρει και 150.000 ευρώ έξτρα, αλλά σημείωσα ότι ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ. Τότε κάποιοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ότι δεν υπάρχουν επιταγές και πολλά άλλα. Χθες το CAS επιδίκασε στον ΑΡΗ 710.000 ευρώ. Δυο χρόνια μετά, όπως και στην περίπτωση του Kάμπορα όμως η ουσία δεν είναι αν ο κάθε δημοσιογράφος αποδείχθηκε ότι έγραψε την αλήθεια. Η ουσία είναι ότι τέτοια ψέμματα με διαφορετικά μάλιστα κίνητρα από δυο πλευρές που είχαν στην μέση τον ΑΡΗ, τον έφεραν εδώ που τον έφεραν. Για το μόνο που χαίρομαι είναι ότι έστω και αργά ο κόσμος -πλην ελαχίστων στημένων- καταλαβαίνει.
ΥΓ2 Ακόμα και αν δεν εισπραχθούν τα χρήματα από Κόκε, είναι ένα τεράστιο όπλο για την εκκαθάριση, αλλά Ψωμιάδη και ΑΕΚ με εκχώρηση προς το Δημόσιο. Και εκεί δύσκολα..ξεφεύγεις!
YΓ3 Ελπίζω να μην απαξιώσουμε και αθλητές όπως ο Παπαγεωργίου, Αλεξιάδης, Κούης, Ζίνδρος που έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους, στην ιστορία του συλλόγου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: