Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ρανιέρι: «Είναι πολεμιστές οι παίκτες μου»

Σίγουρος για τις αγωνιστικές αρετές της Εθνικής Ελλάδος ο Κλαούντιο Ρανιέρι υποστήριξε ότι οι διεθνείς μας θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για την νίκη απέναντι στη Ρουμανία.

Ρανιέρι: «Είναι πολεμιστές οι παίκτες μου»
Γεμάτος αυτοπεποίθηση για το υλικό που έχει στα χέρια του ο Κλαούντιο Ρανιέρι ενόψει του αυριανού αγώνα με την Ρουμανία.

«Η ομάδα μου είναι ισχυρή πολύ. Οι παίκτες μου είναι πολεμιστές. Έχουν θέληση και αποτελούν την αντιπροσωπευτική εικόνα του Έλληνα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός δηλώνοντας σίγουρος για την προσπάθεια που θα καταβάλουν όλοι όσοι αγωνιστούν.

Νωρίτερα ο Κλαούντιο Ρανιέρι επεσήμανε ότι λόγω το πλεονέκτημα δεν είναι υπέρ της Εθνικής μας αλλά υπέρ της αντιπάλου της.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Βρήκα μιας καλή ομάδα, που μπορεί και θέλει να κάνει θυσίες και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Εγώ ξέρω τους παίκτες μου πολύ λίγο ακόμη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τα πάντα στο γήπεδο για να πάρουν τη νίκη», πρόσθεσε…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κλαούντιο Ρανιέρι:

-Για τον όμιλο:

Έχουμε πολλές καλές ομάδες στον όμιλο. Έχουμε έναν καλό όμιλο και πρέπει να σεβαστούμε όλες τις ομάδες.

-Εάν υπάρχει διάθεση για εκδίκηση από τους Ρουμάνους:
Ίσως να έχει διάθεση να εκδικηθούν για αυτό .Έχουν καλούς και έμπειρους παίκτες και σίγουρα είναι πιο έτοιμοι από εμάς σε φυσική κατάσταση διότι οι παίκτες έχουν στα πόδια τους ήδη περισσότερε παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ.

-Για την απουσία του Μούτου
Ξέρετε πως έχω καλές σχέσεις με τον Μούτου, τον έχω σαν γιο μου. Είναι καλος παίκτης και σίγουρα είναι απουσία για την Ρουμανία αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες το ίδιο καλοί όπως ο Μαρικά.

-Για το ποιος
Όλη η ομάδα είναι καλή. Έχει καλούς παίκτες. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιον. Δεν θέλω να ξεχωρίσω μόνο έναν.

-Για την απόφασή του να αναλάβει εθνική ομάδα:
Δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής σε μια Εθνική ομάδα. Είναι νέα εμπειρία. Δεν προπονείς κάθε ημέρα τους παίκτες αλλά είναι μια εμπειρία που θέλω να έχω και να ζήσω.

-Για την τακτική; Εαν θα παίξει πιο επιθετικά.
Ζητάτε πολλά. Θα δείτε στο παιχνίδι. Βέβαια τέσσερις μόλις προπονήσεις είναι δύσκολο να αλλάξεις πράγματα. Θα προσθέσουμε πράγματα. Αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Ο Ρεχάγκελ πήρε του Euro με αυτή και ο Σάντος έκανε πολύ καλά τουρνουά.

Για την απουσία του κόσμου:
Η απουσία του κόσμου είναι κακή γενικότερα για το θέαμα. Είναι δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να γίνει πλεονέκτημα για την Ρουμανία. Το κοινό μας είναι θερμό και μα σπρώχνει στη νίκη. Όμως μπορούμε να ανταποκριθούμε κι έτσι.

-Εάν έχει η Εθνική το πλεονέκτημα για την νίκη:
Πλεονέκτημα δεν υπάρχει. Εγώ είμαι καινούριος. Η Ρουμανία είναι καλή ομάδας και παίζουμε στο γήπεδο μας χωρίς οπαδούς. Άρα δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα. Το πλεονέκτημα ανήκει στη Ρουμανία, όχι σε εμάς.

-Πως αισθάνεται που είναι προπονητής στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας:
Είναι μια νέα ατμόσφαιρα. Και είναι καλό που είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδας. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδω. Βρήκα μιας καλή ομάδα, που μπορεί και θέλει να κάνει θυσίες και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Εγώ ξέρω τους παίκτες μου πολύ λίγο ακόμη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τα πάντα στο γήπεδο για να πάρουν τη νίκη.

-Τι θέλει να δει στον αγωνιστικό χώρο:
Θα ήθελα να δω μια συμπαγή ομάδα στο γήπεδο, η οποία θα κάνει ό,τι έχουμε πει. Το σημαντικό θα πρέπει να έχει καλή φυσική κατάσταση την οποία και έχουμε και να έχουν οι παίκτες μου όρεξη για δουλειά που την έχουν.
Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Δεν μπορείς να κάνεις μια επανάσταση σε μια ομάδα. Θα ακολουθήσουμε την πετυχημένη συνταγή.
Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά. Δεν υπάρχουν παίκτες παλιοί… Άρα ο αντίπαλος θα βρει μια νέα ομάδα. Αλλά αύριο είμαι σίγουρος ότι ο αντίπαλος θα βγει μια ομάδα στο γήπεδο που θα έχει τη θέληση να κάνει ό,τι χρειάζεται για να πάρει τη νίκη.
Έχω ήδη χάσει τρεις έμπειρους παίκτες. Και δεν θέλω να χάσω άλλους. Θα κάνω την επιλογή μου με βάσει κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Αρχικά με την φυσική κατάσταση, τι μπορούν να προσφέρουν στον αγωνιστικό χώρο και τον αντίπαλο. Κατανοώ ότι περιμένετε το επόμενο βήμα αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει έτσι γρήγορα.

-Τι θα πει στην ομάδα πριν το παιχνίδι:
Η ομάδα είναι πολλή ισχυρή. Είναι πολεμιστές. Έχουν θέληση και αποτελούν την αντιπροσωπευτική εικόνα του Έλληνα και αύριο θα είναι όπως πρέπει.

-Για την 11άδα και την τακτική:
Δεν θέλω να δώσω άλλο πλεονέκτημα λέγοντας το σύστημα και την τακτική. Ανέφερα πριν πως η Ρουμανία έχει πολλά πλεονεκτήματα, ήδη…

Μέχρι να γνωρίσω όλους τους παίκτες μου να προσέξω να μην χάσουμε. Εγώ έχω μια πιο επιθετική φιλοσοφία. Καλό το μηδέν στην άμυνα. Αλλά εγώ θέλω να πετυχαίνουμε περισσότερα επιθετικά. Βεβαία αυτό που θέλω πάντα είναι να νικάω.

-Ποιο το «κλειδί» στο αυριανό ματς:
Το… κλειδί είναι έμπειροι παίκτες που θα πρέπει να πάρουν από το χέρι την ομάδα και να την οδηγήσουν στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: