Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Κολέ: «Αξίζαμε τη νίκη»

Δίκαια βρίσκεται στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας η Γαλλία, όπως δήλωσε ο προπονητής της, Βενσάν Κολέ, μετά τη νίκη επί της Κροατίας.

Κολέ: «Αξίζαμε τη νίκη»
Η άμυνα και ο χαρακτήρας που έδειξε η Γαλλία όταν η Κροατία ξέφυγε στο σκορ ήταν το κλειδί της νίκης-πρόκρισης στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ», Βενσάν Κολέ.

«Δεν ήταν ένα τόσο ωραίο παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες. Πάντως πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη, γιατί μετά το κακό μας ξεκίνημα παίξαμε καλή άμυνα στη συνέχεια και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς μέχρι το ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και πήραμε μια διαφορά. Στο φινάλε τη χάσαμε, αλλά δεν χάσαμε το προβάδισμα. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτά τα λάθη στο τέλος, αλλά ευτυχώς κερδίσαμε. Ο Ζελαμπάλ έβαλε κάποια μεγάλα σουτ», τόνισε.

Για την επιλογή να χαμηλώσει το σχήμα, είπε: «Το έχουμε ξανακάνει, για παράδειγμα πέρσι στον ημιτελικό με την Ισπανία. Ο Ντιαό και ο Πιετρούς είναι οι πιο έμπειροι παίκτες μας, ξέρουν τι να κάνουν σε τέτοιες καταστάσεις. Οι άλλοι ψηλοί μας δεν έχουν τόση εμπειρία».

Σχετικά με τον προημιτελικό με την Ισπανία κι αφού χαριτολογώντας είπε «… δεν ξέρω αν θα προκριθεί, μπορεί να νικήσει και η Σενεγάλη», τόνισε: «Κάτι που ξέραμε από πριν είναι πως η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα. Αυτό που μάθαμε είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά λάθη. Για να μείνουμε στο παιχνίδι πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Μόνο έτσι θα έχουμε τύχη».

Από πλευράς παικτών των νικητών, ο Έβαν Φουρνιέ είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν άστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς με την άμυνά μας. Κάναμε καλή ομαδική δουλειά, πήραμε τη νίκη και τώρα είναι ώρα να ξεκουραστούμε και να εστιάσουμε στον προημιτελικό».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: