Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Από τεσσάρα σε τεσσάρα θα πετάει…!

Δεν έχει σημασία αν είναι επίσημο ή όχι. Αν παίζει με βασικούς ή με αλλαγές. Η ταρίφα παραμένει σταθερή για την ΑΕΚ. Χωρίς να φορτσάρει, η «Ένωση» έφτασε σε δεύτερη σερί τεσσάρα (4-0) με την Καλαμαριά

Από τεσσάρα σε τεσσάρα θα πετάει…
Διατεθειμένη να σαρώσει σαν… 4Χ4 τους αντιπάλους της στο δρόμο για την επιστροφή έδειξε ξανά η ΑΕΚ.

Απέναντι σε μια ομάδα (Απόλλωνα Καλαμαριάς) απ’ αυτές που θ’ αντιμετωπίζει φέτος, η «Ένωση» έκοψε την ίδια ταρίφα (4-0) με την οποία ξεκίνησε και στο Κύπελλο.

Παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα και τα μεγάλα κενά διαστήματα, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ξανά την ποιότητά τους, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Μπαρμπόσα και τον ορεξάτο Αραβίδη (ένα γκολ και μια ασίστ).

Ενθαρρυντικά δείγματα από τον (επίσης σκόρερ) Ντούνη, αλλά και τους Ντακόλ και Μπρέσεβιτς, οι οποίοι μπήκαν αλλαγή και πρόλαβαν να βρουν κι εκείνοι δίχτυα.

Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -λόγω απουσιών και δοκιμών του Τραϊανού Δέλλα- παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο «Κολοσσός» δεν υπολόγιζε στους διεθνείς Μάνταλο-Ζόριτς, άφησε έξω Μπακάκη-Λαμπρόπουλο-Πλατέλλα και έδωσε ευκαιρίες σε πέντε συνολικά παίκτες (Βούρα, Γεωργέα, Σαρρή, Φαγέ, Ντούνη). Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σαρρής, Κολοβέτσιος και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Φαγέ-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Ανάκογλου (επιτελικός), Ντούνης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.


Το ματς

Ασορτί με τα καιρικά φαινόμενα μπήκε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ. Μιμούμενη τη δυνατή βροχή, η «Ένωση» ξεκίνησε κι εκείνη ως καταιγίδα. Και χρειάστηκε κάτι παραπάνω από δέκα λεπτά για να… πνίξει τον αντίπαλο. Παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα, εξάλλου, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχασαν την επικινδυνότητά τους. Αυτή που τροφοδοτούσε (ξανά) ο Μπαρμπόσα και υποστήριζαν ιδανικά σήμερα οι Αραβίδης και Ντούνης.

Διότι ο Πορτογάλος απειλούσε με μπούκες. Απειλούσε με σέντρες. Απειλούσε με κόρνερ. Μέχρι και με φάουλ… κοντά στο κόρνερ απειλούσε. Ήταν εκείνος λοιπόν που προκάλεσε (με σέντρα που κόντραρε κι αποκρούστηκε) το γκολ του Αραβίδη. Κι εκείνος που έγινε… παράδειγμα για τον Ντούνη, ο οποίος ήταν επίσης ορεξάτος κι εξαργύρωσε άψογα την ασίστ του Αραβίδη στο διαβολεμένο ξεκίνημα της ΑΕΚ.

Το θέμα είναι όμως ότι αυτό το ξεκίνημα έμεινε… ξεκίνημα. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» χαλάρωσαν. Σταμάτησαν να κινούνται στο χώρο και να πιέζουν ψηλά. Και φτιάχνοντας ελάχιστες φάσεις μέχρι το ημίχρονο, ανάγκασαν τον Δέλλα ν’ ανακατέψει την τράπουλα. Ρίχνοντας τον Πλατέλλα αντί του Φαγέ, και δοκιμάζοντας τον Μπαρμπόσα σε ρόλο επιτελικού. Ούτε κάτι άλλαξε όμως, ούτε κράτησε για πολύ το πείραμα.

Διότι η (δικαιολογημένη) πρόθεση να δοθεί χρόνος και σε άλλους παίκτες έφερε… κύμα αλλαγών. Και -ευτυχώς για την ΑΕΚ- τον Ντακόλ στο γήπεδο. Εκεί όπου ο Βραζιλιάνος έδειξε… θιγμένος απ’ την αναζήτηση επιθετικού. Τόσο πολύ, ώστε με το πρώτο άγγιγμα στην μπάλα (με μακρινό σουτ) να σκοράρει. Και με το δεύτερο -έπειτα από όμορφο σόλο- να φτιάξει την ψυχολογία του Μπρέσεβιτς, χρίζοντάς τον και εκείνον σκόρερ.

inner



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας (46’ Καραγκιολίδης), Πεταυράκης (69’ Γροντής), Σαρρής, Κολοβέτσιος (60’ Ρόβας), Γεωργέας (60’ Μπακάκης), Φαγέ (46’ Πλατέλλας), Κορδέρο (60’ Σβάρνας), Μπαρμπόσα (60’ Ντακόλ), Ανάκογλου (69’ Τζανετόπουλος), Ντούνης, Αραβίδης (69’ Μπρέσεβιτς)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Αλέξης Αλεξίου): Βρονταράς, Μπιτσάκος (77’ Σουλίδης), Κατσιαρός (88’ Τσεμεκίδης), Δήμου (64’ Κουρούπης), Ακασού, Ολίσε (64’ Κιοσέ), Νατσιόπουλος (77’ Γαλανόπουλος), Ευσταθίου (88’ Μέσι), Βαγγελόπουλος, Παπαδόπουλος (72’ Γκέσιος), Τσούτσης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαγεωργίου (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: