Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Παπασταθόπουλος: «Παγίδα η απουσία του κόσμου»

Την άποψη ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Εθνική Ελλάδας η απουσία των φιλάθλων από το γήπεδο Καραϊσκάκη εξέφρασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Παπασταθόπουλος: «Παγίδα η απουσία του κόσμου»
Ξεκάθαρος είναι ο στόχος για την Εθνική Ελλάδας εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Ρουμανία στο Καραϊσκάκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής στόπερ της Ντόρτμουντ τόνισε ότι στόχος της «γαλανόλευκης» είναι η νίκη, αλλά για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένη και να έχει καθαρό μυαλό στο παιχνίδι της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας αμυντικός στη συνέντευξη Τύπου

Για την κατάσταση της Εθνικής εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Ρουμανία:

«Είμαστε σε καλή κατάσταση από ό,τι έχουμε δει στις προπονήσεις. Κάθε αρχή και δύσκολη, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα και θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν ξεκινήσουμε καλά, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς».

Για το κατά πόσο έχουν αλλάξει Ελλάδα και Ρουμανία από την τελευταία τους συνάντηση:

«Ήδη έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Έχει έρθει ένας νέος προπονητής, έχουν σταματήσει κάποιοι παίκτες που έχουν γράψει ιστορία με το εθνόσημο. Η συνταγή παραμένει η ίδια. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό κόντρα στη Ρουμανία».

Για το αν πιστεύουν ότι η Ρουμανία μπορεί να περάσει στην τελική φάση του Euro:

«Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και τη σεβόμαστε απόλυτα»

Για την ετοιμότητα των δύο αντιπάλων

«Όταν δεν έχει ρυθμό είναι περίεργα τα πράγματα, αφού βρισκόμαστε στην αρχή των πρωταθλημάτων, εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ωστόσο, εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον παράγοντα ότι το γήπεδο θα είναι άδειο και είναι κάτι που μπορεί να μας επηρεάσει».

Για την Εθνική από τα μπαράζ μέχρι και την πορεία που είχε στο Μουντιάλ:

«Στο Μουντιάλ δείξαμε ότι η άμυνα λειτούργησε πολύ καλά με την επίθεση και κρίθηκε στις λεπτομέρειες η πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στην Εθνική υπάρχει καλή αύρα από την πορεία που είχαμε. Μπορεί να αποδειχθεί παγίδα τι έγινε τους τελευταίες μήνες από τα μπαράζ του Μουντιάλ μέχρι και τα αποτελέσματα που είχαμε στη Βραζιλία. Πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και το μέλλον για να έχουμε καλύτερες επιτυχίες».

Για το γεγονός ότι θα είναι άδειες οι εξέδρες στο Καραϊσκάκη:

«Μπορεί να μας επηρεάσει η απουσία των φιλάθλων. Μακάρι να μην μας επηρεάσει. Ο Ρανιέρι προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία, αλλά και με τους δικούς του προπονητές παίζαμε ωραίο ποδόφαιρο και ακολουθούσαμε το παγκόσμιο μοντέλο. Όπως και με τους προηγούμενους προπονητές, το αποτέλεσμα είναι ένα να πάρουμε τη νίκη».

Για την εκλογή των αρχηγών:

«Προσπαθούμε κάθε πρόβλημα να το λύνουμε όλοι μαζί. Για το θέμα του αρχηγού είναι κάτι που γίνεται για να υπάρχει κάποιους που θα μιλάει. Όπως ξέρετε, ο κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να μιλάει όποτε και όπου θέλει. Στην ουσία δεν υπάρχει κανένας αρχηγός, όλοι θέλουμε το καλό της Εθνικής και θα έχουμε όφελος από την επιτυχημένη πορεία της Εθνικής. Θέλουμε να βγάζουμε υγεία μέσα και έξω από το γήπεδο, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια από την ομάδα μας».

Για την απουσία του Καραγκούνη και του Κατσουράνη:

«Μιλάμε για δύο αρχηγούς, δύο παιδιά που ήταν πάνω από δέκα χρόνια στην Εθνική. Είναι δύο παράδειγμα για όλους. Είναι δύο παιδιά που άφησαν μία παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Σα φίλοι μέσα και έξω από το γήπεδο η απουσία τους είναι μεγάλη. Έχουμε καινούργιους στόχους να αντιμετωπίσουμε και πρέπει να δείξουμε ότι και εμείς μπορούμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά με την Εθνική μας ομάδα».

Για το γεγονός ότι παίζουν την ίδια μέρα η Εθνική ποδοσφαίρου και εκείνη του μπάσκετ:

«Μακάρι να κερδίσουμε και οι δύο και να είναι μία μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Βλέπουμε τα παιχνίδια τους και μακάρι να φέρουν μεγάλη χαρά στην Εθνική».

Για τα κρίσιμα σημεία:

«Πρέπει να μπούμε με όρεξη στο γήπεδο, να δείξουμε το πρόσωπο που είχαμε τους προηγούμενους μήνες και να μην επηρεαστούμε από το άδειο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε μέσα στον αγώνα και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: