Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο... αυτοκράτορας του ποδοσφαίρου!!

Βρήκε την πηγή της επιτυχίας και δεν αφήνει ούτε σταγόνα να πέσει κάτω, ο Χόρχε Μέντες είναι ο πιο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου και το 2014  ήταν ακόμα μια σούπερ χρονιά!
Το Νησί... συγκλονίστηκε στο 90' των μεταγραφών από τα διαδοχικά χτυπήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ανχελ Ντι Μαρία και Ραδαμέλ Φαλκάο φόρεσαν ήδη τη φανέλα των «κόκκινων» και ετοιμάζουν την... εκτόξευσή τους! Ωστόσο, στο φετινό μεταγραφικό πάρε - δώσε περισσότερο... θόρυβο έκανε ένας εξωγηπεδικός παράγοντας, ο αυτοκράτορας του «παζαριού», ο Χόρχε Μέντες. Δίχως αμφιβολία είναι ο νέος... αυτοκράτορας, αφού από το χέρι του περνάνε τα τεράστια deal του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Μέσα σε18 χρόνια κατάφερε να γίνει ο κορυφαίος μάνατζερ αφήνοντας πίσω τεράστια ονόματα του χώρου, όπως τον Μίνο Ραϊόλα. Αλλωστε, τρεις διαδοχικές χρονιές, 2010, 2011, 2012 κατάφερε να κερδίσει το σχετικό βραβείο!
ADVERTISEMENT
Πέντε σούπερ επιτυχίες το καλοκαίρι του 2014 και ο ανταγωνισμός έμεινε μόνο στα... λόγια!  Ο Φαλκάο στη Γιουνάιτεντ, ο Ντι Μαρία στη Γιουνάιτεντ, ο Χάμες στη Ρεάλ, ο Ντιέγκο Κόστα στην Τσέλσι και ο Μανγκαλά στη Σίτι. Κόστος που ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ, αλλά και προμήθεια που προκαλεί ίλιγγο, αφού οι φήμες μιλούν για... 40 εκατ. ευρώ! Το όνομά του «μπλέκεται» στη μεταγραφή του Μάρκος Ρόχο στη Μάντσεστερ, αλλά και του Τσιτσαρίτο στη Ρεάλ!
Ο Πορτογάλος μπορεί να μην δραστηριοποιείται τόσο σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, όπως η Serie A, ωστόσο όταν παίζει... μπάλα με Γιουνάιτεντ, Σίτι, Ρεάλ, Μονακό του αρκεί! Ο πιο ισχυρός άνθρωπος του ποδοσφαίρου είναι 48 ετών και πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων! Ο ίδιος έχει μεσολαβήσει στα τέσσερα από τα εφτά μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά deal στην ιστορία. 
Γεννήθηκε στη Λισαβόνα, ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά το ταλέντο του ήταν εκτός γηπέδου. Σε ένα μπαρ κατάφερε να ολοκληρώσει τη συμφωνία του Νούνο στη Λα Κορούνια, ενώ έμαθε άμεσα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.
Μπορεί οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ να τον αποθεώνουν για τη μεταγραφή του Κριστιάνο, αλλά δεν ξεχνούν και τα πανάκριβα... παλτά που τους φόρεσε, Αντερσον, Μπεμπέ, Νάνι αξίας 42 εκατ. λιρών...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: