Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Λερναία ύδρα και Ηρακλής μαζί!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την Εθνική ομάδα μπάσκετ, που μοιάζει με Λερναία ύδρα με 12 όμως κεφάλια, όμως έχει τη δύναμη και το τσαγανό, την ψυχή του Ηρακλή! Συνδυασμός που... σκοτώνει! Προσοχή όμως!
'Οταν ο Κώστας Καιμακόγλου έλεγε ότι η Εθνική ομάδα είναι λερναία ύδρα, εννοούσε αυτό ακριβώς που συνέβη στον αγώνα με την Αργεντινή: έκοβες το ένα κεφάλι και φύτρωναν άλλα δύο! Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Καλάθη ακολούθησε ο σούπερ Μπουρούσης, ο Ζήσης, ο Παπανικολάου, όταν χρειάστηκε, ο Σλούκας, ο Βουγιούκας κάπου εκεί στο 30΄ και πάει λέγοντας. Ακόμη και όταν από δικά της λάθη (το πιό μεμπτό σημείο της (14 έναντι 6 της αντιπάλου της) ξαναέβαλε στο παιχνίδι την Αργεντινή προς το τέλος φτάνοντας στο 68-70 ο Μπουρούσης ήταν ένας από αυτούς που διόρθωσε το λάθος του πετυχαίνοντας κρίσιμους πόντους με την ανόητη τεχνική ποινή που δέχτηκε! Η Αργεντινή μόλις σε λίγα λεπτά κατάφερε να πάρει άλλο ένα μάθημα από την ΟΜΑΔΑ του Φώτη Κατσικάρη, η οποία όχι μόνο ξαναέριξε στα σκοινιά την ομάδα του Λάμας, αλλά κέρδισε και το χειροκρότημα του κόσμου από το θέαμα!       Την αγάπη των Ελλήνων την έχει κερδίσει εδώ και καιρό αυτή η Εθνική μας ομάδα, όχι μόνο επειδή παραμένει αήττητη, αλλά γιατί εν αντιθέσει με την λερναία ύδρα, που λέγεται ότι είχε 7 ή 9 κεφάλια, αυτή έχει 12 και στον εγκέφαλο ένα καταπληκτικό τεχνικό τιμ, διψασμένο για νίκες, γιατί όχι και μετάλλιο!
Εδώ που έφτασε η Εθνική, αποφεύγοντας την Ισπανία, έχει την ευκαιρία της να φτάσει στα ημιτελικά, με το σπαθί της, καθώς κανείς και φυσικά ούτε η Σερβία, πρόκειται να της χαριστεί!
Το ευχάριστο για την Εθνική ομάδα σύμφωνα με την εικόνα στην άμυνα που δείχνει και την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ είναι ότι έχει και τον... Ηρακλή μέσα της! Θαραλλέα, δυνατή, έξυπνη, είδατε πως αντέδρασε τις φορές που η Αργεντινή πήγε το ματς στο καλάθι ή μείωσε!
     Δεν είναι μεγάλη κουβέντα, όμως όπως φάνηκε από αυτό το κρίσιμο παιχνίδι και την εικόνα της Εθνικής μας ομάδας, αυτό που θα πρέπει να προσέξει περισσότερο είναι τα λάθη και τον... εαυτό της. Σαφώς, επειδή πρόκειται για νέα ομάδα, συνεχίζει να μαθαίνει μέσα από τα λάθη της και όσο αυτό γίνεται, με νίκες, την γιγαντώνει και την ατσαλώνει. Την θωρακίζει, φτάνει, να, μην ξεχάσει τη φιλοσοφία της ένας για όλους και όλοι για έναν, να μην ξεχάσει ότι έρχονται τα πιό δύσκολα με νοκάουτ ματς, ότι το μυαλό πρέπει να μείνει στη θέση του και τα πόδια στο παρκέ. ΄Οχι... κυριολεκτικά.
Αυτή τη φορά μπήκαν και τα τρίποντα, μετά κάποια συνεχόμενα παιχνίδια που το σίδερο είχε γίνει από τα 6μ75 το... αγαπημένο μας αντικείμενο. Και αυτό δείχνει ότι είχαμε τις σωστές επιλογές, τσαγανό να μην μας πάρει από κάτω και ίσως, τελικά να ήμασταν και άτυχοι, αν αναλογιστούμε ότι κάποια από τα σουτ τις προηγούμενες φορές ήταν υπό καλές προυποθέσεις και αφύλακτα, όπως λέμε!
Ήταν όμως και διαβασμένη η Εθνική. Είδατε πως κούρασε τον Σκόλα, με τον Μπουρούση να του σπάει τον αγωνιστικό τσαμπουκά. Αν παρατηρήσατε έχασε κάποια εύκολα καλάθια λόγω κούρασης, ενώ όταν έγινε αλλαγή, κατάφερε η Αργεντινή να ξαναμπεί στο παιχνίδι! Ναι, είναι παικταράς, αλλά όπως έχει δείξει αυτή η Εθνική ομάδα στα πέντε ματς στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, ένας παίκτης μόνος του δεν είναι ικανός να μας νικήσει, γιατί είμαστε ΟΜΑΔΑ. Ο Πρίντεζης σχεδόν εξαφάνισε τον Νοτσιόνι, που έμεινε να διαμαρτύρεται ανήμπορος να αντιδράσει... Τους κτυπήσαμε μέσα στη ρακέτα στην αρχή, δείξαμε ότι δεν τους φοβόμαστε!
      Όλα λοιπόν ξεκινούν από την άμυνα και εκεί είναι το κλειδί της Εθνικής ομάδας, όπως και το rotation, δηλαδή η περιστροφή στην πεντάδα που κάνει ο Κατσικάρης, που άλλοτε μπορεί να βγει σε κακό, όπως συνέβη στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου δεχτήκαμε σερί 6-0 ), όμως κάπου εκεί ο προπονητής είχε αλλάξει τα 4/5 της σύνθεσης! Αυτό το βρήκε μπροστά του στη συνέχεια του αγώνα και πιστώθηκε στα υπέρ του, αφού οι 35άρηδες της Αργεντινής, δεν άντεξαν!
     Αν πάνε όλα καλά, η Εθνική θα έχει αποκομμίσει και εμπειρίες και θα είναι ακόμη πιό έτοιμη για να κοντράρει την Ισπανία! Όμως, το μεγαλύτερο λάθος είναι αυτό που έκανα, στην προηγούμενη πρόταση! Η Εθνική πρέπει να αντιμετωπίσει το τώρα (Σερβία, που μας ξέρει καλά) και όχι το αύριο. Φτιάχνοντας ένα πολύ ακριβό περιδέραιο, όλα τα μαργαριτάρια θα πρέπει να μπουν στη θέση τους, το ένα μετά το άλλο μέχρι να φτάσεις στο χρυσό κούμπωμα!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: