Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν κοιτάει πίσω, δεν γυρίζει πίσω!!

Με επίγνωση πως το 5/5 της Σεβίλλης δεν μετρά πλέον, αλλά και πίστη πως θα στείλει τη Σερβία… σπίτι της και δεν θα επιστρέψει εκείνη πρόωρα στην πατρίδα, η Εθνική βάζει απόψε πλώρη για τους «8».

Δεν κοιτάει πίσω, δεν γυρίζει πίσω
Ο Κώστας Καϊμακόγλου το είπε καλύτερα από όλους… «What happens in Seville, stays in Seville», είπε παραφράζοντας τη γνωστή φράση για το αμαρτωλό Λας Βέγκας.

Η Εθνική αμαρτίαν ουκ έχει. Κάθε άλλο… Όμως ό,τι έκανε στην πρώτη φάση και το «Σαν Πάμπλο» ανήκει στο παρελθόν. «Ω γέγονε, γέγονε», για να το πούμε και στη γλώσσα μας. Δεν μετρά πλέον ό,τι προηγήθηκε και το 5-0 δεν κρίνει τίποτα και κανέναν και μετά το αήττητο της Σεβίλλης η ελληνική ομάδα δεν θέλει να φύγει «κουρεμένη» από τη Μαδρίτη.

Η αξία του αήττητου περιορίζεται στην αυτοπεποίθηση που γέμισε την Εθνική ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλό-ίσως και μεγάλο-σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και ταυτόχρονα στην εμπιστοσύνη που ενέπνευσε στο επιφυλακτικό μετά τις «σφαλιάρες» των τελευταίων ετών φίλαθλο κοινό, στο οποίο πρόσφερε πέρα από μεγάλες νίκες και χορταστικό θέαμα.

Αυτή την πίστη δεν θέλει να προδώσει η Εθνική. Ξέρει πως οι εμφανίσεις της ανανεωμένης σε πρόσωπα και φιλοσοφία βερσιόν της στον πρώτο γύρο αποτελούν παρακαταθήκη για το «αύριο» αυτής της ομάδας, αλλά όπως είπε ευθαρσώς και ο αρχηγός Νίκος Ζήσης, πριν το αύριο υπάρχει σήμερα, υπάρχει το τώρα.

Κι αυτό περιλαμβάνει τον «τελικό» με τη Σερβία, απόψε στις 19:00 (ΑΝΤ1, OTE TV, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Νίκη σημαίνει πως η Εθνική πετυχαίνει τον-έστω και μυστικό-στόχο που είχε θέσει πριν το τουρνουά και ανεβάζει τον πήχη στα… προημιτελικά, όπου δεν θα ορθώνεται το τείχος της αφιλόξενης οικοδέσποινας Ισπανίας, αλλά το προσπελάσιμο εμπόδιο της ομάδας που θα επιβιώσει από το λάτιν ντέρμπι μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας (23:00).

Η Εθνική φτάνει στο ματς αυτό με 5-0 (έναντι 2-3 των αντιπάλων), έχει την παράδοση με το μέρος της, τους αριθμούς υπέρ της, την έξωθεν καλή μαρτυρία μιας κι έχει κερδίσει τα εγκώμια ουδέτερων και αντικειμενικών παρατηρητών με τις εμφανίσεις της, αλλά πρέπει να πιστοποιήσει όλα τα παραπάνω στο παρκέ του «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες». Η Σερβία δεν φοβίζει, αλλά ασφαλώς η παρέα των Τεόντοσιτς, Κρστιτς, Μπιέλιτσα, Μπογκντάνοβιτς και Ραντούλιτσα είναι πολύ επικίνδυνη.

Ο εφησυχασμός και η αλαζονεία θα ήταν σε αυτή τη φάση ο μεγαλύτερος αντίπαλος για την Εθνική, αλλά κανείς δεν δείχνει τέτοια διάθεση. Γιατί, άλλωστε, να επαναλάβουμε τα λάθη που μας κατέστρεψαν τα περασμένα εθνικά καλοκαίρια; Η ελληνική ομάδα συνεχίζει με το κεφάλι χαμηλά τη σκληρή δουλειά, αποφεύγει τους μεγαλεπίβολους στόχους στα λόγια και ανεβάζει το ταβάνι της. Σεμνά, ταπεινά και αποτελεσματικά, θέλει να φτάσει στους «8» και να συνεχίσει το όμορφο ταξίδι της…

Στο μεταξύ, η φάση των «16» ολοκληρώνεται, αφού πέρα από τη μάχη των Βαλκάνιων και των Λατίνων στη Μαδρίτη με τους νικητές να συναντώνται στα προημιτελικά την Τετάρτη στην ισπανική πρωτεύουσα, υπάρχουν στη Βαρκελώνη οι αναμετρήσεις της Λιθουανίας με τη Νέα Ζηλανδία (17:00) και της Τουρκίας με την Αυστραλία (21:00), με τους νικητές να δίνουν ραντεβού το βράδυ της Τρίτης στην καταλανική πόλη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: