Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η ευγένεια κινδυνεύει να γίνει γαϊδουριά!!

Το γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός δεν είναι ερώτημα. Δεν έχει φορ. Οχι της αξίας του Σισέ, αλλά της αξίας του Βαγγέλη Μάντζιου. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
Η ευγένεια κινδυνεύει να γίνει γαϊδουριά
Προσθέστε και μια καλή δόση ατυχίας, αφού όσο μέτριοι και αν είναι οι επιθετικοί, κατά λάθος θα τη βάλουν την μπάλα μέσα σε τόσες ευκαιρίες και έχετε τους λόγους της ήττας. Η οποία δεν ήλθε από τις ελλείψεις στα χαφ, αφού όταν μια ομάδα κάνει τόσες ευκαιρίες, κάποιος στα κομμάτια τις δημιουργεί.

Αντίθετα το ερώτημα είναι γιατί μετά το ματς από τον Γιάννη Αλαφούζο έγινε η δήλωση στήριξης στον Ζεσουάλντο Φερέιρα. Να τον στηρίξει από ποιον; Από τον κόσμο; Αφού ο κόσμος τον γουστάρει. Από τον Τύπο; Αφού ο Τύπος γουστάρει όποιον γουστάρει ο κόσμος. Από τους παίκτες; Αφού ακόμα και αν υπήρξαν μουρμούρες στα αποδυτήρια για την αλλαγή του Σεϊταρίδη με τον Μαρίνο από τον Ζεσουάλντο, τη στιγμή που βγήκε η ανακοίνωση οι μουρμούρες δεν ήταν γνωστές. Η δήλωση της στήριξης πρέπει να έγινε από τη «μέθοδο ιδιοκτήτη άνευ διδασκάλου» στο κεφάλαιο που λέει τι κάνουν  τα αφεντικά μετά από κολλητές ήττες. Εκτός αν έγινε για να φανεί ότι για να τον στηρίζει τον Ζεσουάλντο ο Αλαφούζος, του προπονητή ήταν  η ήττα.

Πρέπει να είναι ωραίο να είσαι αμυντικός και να ξέρεις ότι και να κάνεις το λάθος δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου, αφού με τους επιθετικούς που έχεις ξεκινάς με +2. Στον Ολυμπιακό ισχύει. Μόνο που η ευγένεια κινδυνεύει να γίνει γαϊδουριά και τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι σε κάθε ματς η επίθεση του Ολυμπιακού θα βάζει δύο και βάλε γκολ, ώστε η άμυνα να μπορεί να κάνει χαρούλες. Λιγότερο στην περίπτωση του Σιόβα, που στο φινάλε σε κάθε στόπερ κάποια στιγμή έχει καεί η ασφάλεια και δεν ξέρει πού βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει και περισσότερο στη δεξιά πλευρά. Όπου το πρόβλημα δεν ήταν ο Παπάζογλου, που ό,τι μπορούσε έκανε το παλικάρι και δύο φορές καθάρισε τη μία με τάκλιν και την άλλη με κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά οι βοήθειες που έπαιρνε, που αν υπήρχαν πρέπει να ήταν μόνο ηθικές, αφού αμυντικό χαφ ή ο Μανωλάς στα δεξιά δεν πατούσε. Ένα θέμα που πρέπει να το κοιτάξει ο Ζαρντίμ, γιατί αν επαναληφθεί με τη Σάλκε, προμηνύονται δράματα.
Πηγή: Sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: