Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Καλώς τα παιδιά… 3-0!!

Καλώς τα παιδιά… 3-0!
Με τη γνωστή… αλεφαντική έκφραση υποδέχθηκε η ΑΕΛ τη Μαρσέιγ!

Έστω και αργά, οι Κύπριοι εμφάνισαν το καλό τους πρόσωπο στο Europa League και πανηγυρίζοντας νίκη με το εντυπωσιακό 3-0, αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

Εκεί όπου συνεχίζει ως πρώτη από τον όμιλο η Φενέρμπαχτσε, αλλά και με… κοκκινισμένο το σβέρκο, έπειτα από ανάλογη «σφαλιάρα» (3-0) που εισέπραξε μέσα στην Τουρκία από την Γκλάντμπαχ.


ΑΕΛ-ΜΑΡΣΕΪΓ 3-0

Δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Είχαν αποκλειστεί, εξάλλου, αμφότερες. Η πρώτη νίκη στο Europa League όμως ήταν αρκετό κίνητρο για την ΑΕΛ ώστε να μην παρουσιαστεί αδιάφορη. Απέναντι σε μια Μαρσέιγ, λοιπόν γεμάτη αλλαγές (και πιτσιρίκια), οι Κύπριοι χρειάστηκε απλά να πάρουν το προβάδισμα (με κεφαλιά του Σα στο 41’) για να ξεμπλοκάρουν.

Κι αφού προστάτεψαν αποτελεσματικά το σκορ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, μπόρεσαν (στο τελευταίο δεκάλεπτο) να του δώσουν και θριαμβευτικές διαστάσεις: Με τον Έντμαρ να εξαργυρώνει όμορφη ασίστ του Ντίκσον στο 79’ και τον Τζούνιορ στο 82’ να κλείνει με εμφατικό τρόπο το όμορφο ταξίδι των Κύπριων στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 0-3

Άλλος είχε το όνομα (της πρωτοπόρου) και άλλος τη χάρη στην Τουρκία. Βρίσκοντας χαλαρή την Φενέρμπαχτσε -μετά την εξασφάλιση της κορυφής από την περασμένη αγωνιστική- οι πάντα σοβαροί Γερμανοί της Γκλάντμπαχ έκαναν πάρτι στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Και η… τραγική ειρωνεία ήταν ότι το ξεκίνησε ένας Τούρκος (ο Τολγκά) ανοίγοντας το σκορ στο 23’.

Αρκούσε λοιπόν να αξιοποιήσει πέναλτι ο Χάνκε πέντε λεπτά αργότερα για να παραδοθούν πρόωρα οι γηπεδούχοι. Τόσο πολύ που ούτε στο ματς δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν ως το τέλος. Και τόσο… επιζήμια για τις εξαιρετικές εντυπώσεις που είχαν αφήσει μέχρι σήμερα, ώστε να δεχθούν ένα ακόμα γκολ από τον Ντε Γιονγκ (79’) και να περάσουν πρώτοι μεν -προσγειωμένοι δε στην επόμενη φάση.


Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

ΑΕΛ-Μαρσέιγ 3-0
(41’ Σα, 79’ Έντμαρ, 82’ Τζούνιορ)

Φενερμπαχτσέ-Γκλάντμπαχ 0-3
(23’ Τολγκά, 28’ πεν. Χάνκε, 79’ Ντε Γιονγκ)

Η τελική βαθμολογία

1. Φενερμπαχτσέ 13 (10-7)
2. Γκλάντμπαχ 11 (11-6)
3. Μαρσέιγ 5 (9-11)
4. ΑΕΛ 5 (4-10)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: