Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μια κλάση παραπάνω…!!

Μια κλάση παραπάνω…
Η εμπειρία των περισσότερων παικτών της Μάλαγα κόντρα σε αυτούς της Αλμπα έκανε τη διαφορά στο ματς των δυο ομάδων για την ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν με 74-63 μέσα στο O2 Arena του Βερολίνου των «άλμπατρος» και παρέμειναν στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης του δεύτερου ομίλου, μαζί με τη Μακάμπι. Αντίθετα, οι κυπελλούχοι Κόρατς του 1995 θέλουν δικιά τους νίκη επί της «ομάδας του λαού» την τελευταία αγωνιστική και δυο ήττες της Σιένα, ώστε να πάρουν αυτοί την πρώτη θέση, αφού υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Οι παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα έκαναν ένα καταπληκτικό 14-0 σερί στην τρίτη περίοδο και πέρασαν μπροστά, αφού στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ουίλιαμς με 16 και Ζόριτς με 11 πόντους. Από τους Γερμανούς, ξεχώρισε ο Σούλτζε με 12 πόντους.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να προηγηθούν με 11-1 των αντιπάλων τους, χάρη στην επιθετική πολυφωνία των παικτών τους και στην κυριαρχία τους σε ριμπάουντ και στην ευστοχία τους στις βολές. Ένα σερί 4-0 των Ισπανών έφερε το -6, όμως ο Μόρλεϊ και ο Γουντ έστειλαν δυο φορές τη διαφορά στο +8 ξανά και ο Ιντμπίχι στο +9 στο 2’21’’. Εκεί, όμως η βελτίωση της Μάλαγα σε δίποντα, τρίποντα και ασίστ, έφερε ένα 5-0 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου και το -4.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, τα «άλμπατρος» διατηρούσαν μια διαφορά πέντε με εφτά πόντων, χάρη στην επιθετική πολυφωνία τους και στην υπεροχή σε ριμπάουντ και βολές. Ο Αβντάλοβιτς έκανε το 31-24, όμως εκεί ένα επιμέρους σκορ 2-10 των φιλοξενούμενων, χάρη στην ευστοχία από την περιφέρεια, έφερε το +1 για τη Μάλαγα, με κορυφαίο τον Γκιστ, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στα τρία πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, όμως στο 39-38, ένα σερί 5-0 των Γερμανών τους έδωσε ένα +6, χάρη στους Μπάιαρς και Σούλτζε και στις βολές, στα ριμπάουντ και στη βελτίωση στις ασίστ. Ο Σούλτζε έκανε το 49-41 στο 4’32’’, όμως εκεί οι γηπεδούχοι «κοιμήθηκαν» και δέχτηκαν ένα σερί 14-0 για να φτάσουν οι Ισπανοί στο +6, με τον εντυπωσιακό Ουίλιαμς να κάνει ότι θέλει και να σκοράρει από παντού, ανεβάζοντας τα ποσοστά στην περιφέρεια των Ανδαλουσιάνων. Μάλιστα, ο Βιδάλ έφερε το +8 για τη Μάλαγα στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην τετάρτη περίοδο, οι παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα συνέχιζαν να διατηρούν μια διαφορά ανάμεσα στους έξι και οκτώ πόντους, αυξάνοντάς τη σταδιακά και φτάνοντάς της αρχικά στ +9 και στο +11, με πρωταγωνιστή τον Ζόριτς και με τη βοήθεια που τους προσέφεραν τα ποσοστά σε δίποντα, τρίποντα και ασίστ. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ δέκα και δώδεκα πόντων, με τον Ζόριτς να κάνει ότι θέλει σε εκείνο το διάστημα. Το τελικό +11 δείχνει τη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων.


Τα δεκάλεπτα: 18-14, 35-36, 51-59, 63-74

ΑΛΜΠΑ: Αβντάλοβιτς 4, Σούλτζε 12, Μπάιαρς 11, Τζέντοβιτς 8, Μιράλες 7, Γουντ 4, Ιντμπίχι 11, Μόρλεϊ 6

ΜΑΛΑΓΑ: Σιμόν 8, Ουίλιαμς 16, Λίμα 6, Βιδάλ 5, Ουρτασούν 4, Καλογουέι 7, Πέροβιτς 4, Γκιστ 9, Ζόριτς 11, Ντράγκιτς 4



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: