Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Υποχρεώσεις και έλεγχος!!

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήτανε το ραντεβού της Κοινωνίας Μελών με τον Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες. Ο Άρης όμως στην κατάσταση που βρίσκεται δεν έχει την πολυτέλεια να στέκεται σε ένα ζήτημα. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ είναι πολλές και κάποιος πρέπει να καλύψει προκειμένου να μην μένει τίποτε... στην τύχη του.
Σχεδόν εδώ και μία εβδομάδα, μετά τις… ανούσιες συνεδριάσεις, τις παραιτήσεις που τελικά κανείς δεν ξέρει εάν ισχύουνε, τα «μπαίνω» και τελικά «όχι δεν μπαίνω» για το Πρωτοδικείο, την ΠΑΕ Άρης «τρέχει» αναγκαστικά μόνος του ο Αντώνης Ζαμπέτας. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος προκειμένου να μην αφήσει στο «έλεος του Θεού» την εταιρία κλείνει τρύπες καλύπτοντας τις όποιες εκκρεμότητες-υποχρεώσεις υπάρχουνε και είναι άμεσα απαιτητές.

Μία εξ αυτών ήταν η καταβολή χρημάτων σε ποδοσφαιριστές και υπαλληλικό προσωπικό. Μετά την δόση που δόθηκε στους «παλιούς» παίκτες (Βελλίδη, Παπαζαχαρία, Καζναφέρη, Παπαστεριανό, Καπετάνο) σειρά είχανε χθες οι υπόλοιποι. Τα χρήματα που μοιράστηκαν στους πέντε προέρχονται από τα τηλεοπτικά και μοιράστηκαν βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει μαζί τους. Το ποσό αγγίζει τις 70.000 ευρώ.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους 22 παίκτες είδανε χθες χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, λαμβάνοντας ποσό ένα έναντι των οφειλών. Σε ότι αφορά στους τρεις ξένους (Αγκάνθο, Πουλίδο, Κοέλιο), η συμφωνία που υπήρξε στο οικονομικό εξ αρχής τηρείται δίχως καθυστερήσεις παρά την περιορισμένη εισροή ρευστότητας που υπάρχει. Λέγεται μάλιστα πως έχουν εξοφληθεί το 1/3 των χρημάτων τους.

Ταυτόχρονα, σημαντικά βήματα γίνονται και εν όψει άρθρου 99. Ο Άρης, παρά τα όποια προβλήματα, δημιουργεί τα δικά του… όπλα. Εδώ και μία εβδομάδα το λογιστήριο της ΠΑΕ έχουνε καταλάβει οι ορκωτοί λογιστές της εταιρίας ΝΕΧΙΑ, σύμφωνα με τους οποίους παρουσιάζεται σημαντική βελτίωση το τελευταίο 6μηνο στα οικονομικά. Στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί στις 11 Γενάρη στο δικαστήριο. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της ημερολογιακής χρονιάς, το λογιστήριο της ΠΑΕ σε συνεργασία με τους ορκωτούς αναλύει τα στοιχεία της χρήσης για την περίοδο 2011 – 2012, ενώ παράλληλα έχει αντικειμενική εικόνα για το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Τα στοιχεία αυτά, δείχνουν ζημιογόνα την περσινή περίοδο (μέχρι και τον Ιούνιο του 2012) όμως τα πράγματα βελτιώνονται στο δεύτερο εξάμηνο, το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες. Φυσικά, σε αυτό συμβάλει η μείωση του μπάτζετ, αλλά δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο ο Άρης μπορεί σταδιακά να σταματήσει να παράγει χρέη. Με αυτά τα δεδομένα, μια σταθερή διοίκηση με ανθρώπους που θα αναλάβουν αρμοδιότητες, έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο βιωσιμότητας στο άνοιγμα της διαδικασίας για την υπαγωγή στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα.



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: