Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Γαλλική υπεροχή!!

Γαλλική υπεροχή
Της αρκούσε η ισοπαλία. Ωστόσο η Μπορντό έδιωξε «τα δόντια» της ακόμα μια αγωνιστική, επικρατώντας της Νιούκαστλ με σκορ 2-0 και «κάθισε» στην κορυφή του τέταρτου ομίλου στο φινάλε της πρώτης φάσης του Europa League.

Από την άλλη, οι Άγγλοι που είχαν ήδη προκριθεί, περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση. Νίκη γοήτρου για την Μαρίτιμο απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, με τους Βέλγους να τερματίζουν τελευταίοι.

Μπορντό-Νιούκαστλ 2-0

Οι Γιρονδίνοι βρίσκονταν με ένα βαθμό διαφοράς στην κορυφή και ουσιαστικά στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ παιζόταν η πρωτιά. Βέβαια, οι «καρακάξες» δεν πολύ έδωσαν σημασία στον αγώνα, καθώς παρατάχθηκαν με αναπληρωματικούς. Η Μπορντό που έχει παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο στο φετινό Europa League δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει ακόμα μια νίκη. Στο 29’ ο Ντιαμπατέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στη Γαλλία, ενώ και πάλι ο ίδιος στο 72’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με τους νικητές να περνούν στην φάση των «32» ως πρώτοι με 13 βαθμούς, ενώ οι ηττημένοι ως δεύτεροι με 9.

Μαρίτιμο-Κλαμπ Μπριζ 2-1

Μόνο το γόητρο ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού ήταν το κίνητρο για τις δύο ομάδες. Και αυτό γιατί αμφότερες είχαν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια. Ωστόσο, με τη… δύναμη της έδρας οι Πορτογάλοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1. Ο Αμπρέου στο 19’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τους Βέλγους να ισοφαρίζουν προσωρινά με πέναλτι του Ραφαέλοφ στο 85’. Ωστόσο, οι Ίβηρες κατάφεραν να τερματίσουν στη τρίτη θέση του τέταρτου ομίλου με 6 βαθμούς, με το γκολ του Χέλντον στο 87’, για το τελικό 2-1.

Τα αποτελέσματα:

Μπορντό – Νιούκαστλ 2-0
(29’, 72’ Ντιακιτέ)

Μαρίτιμο – Κλαμπ Μπριζ 2-1
(19’ Αμπρέου, 87’ Χέλντον – 85’ πεν. Ραφαέλοφ)

Τελική βαθμολογία πέμπτου ομίλου:

1. Μπορντό 13
2. Νιούκαστλ 9
3. Μαρίτιμο 6
4. Κλαμπ Μπριζ 4



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: