Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Mίλερ vs Μέσι!!

Mίλερ vs Μέσι
O τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι τόσο σοβαρός ώστε να του στερήσει τη διεκδίκηση του περίφημου, πια, ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ για τα περισσότερα γκολ σε μια ημερολογιακή χρονιά.

Ωστόσο, το sport-fm.gr θεωρεί πως ο αριθμός των τερμάτων από μόνος του δεν είναι αρκετός για να αποτιμήσει την επίδοση των δύο ποδοσφαιριστών και για αυτό επιχειρεί μια ευρύτερη στατιστική σύγκριση.

Ο Μέσι απέχει μόλις ένα γκολ μακριά από το ρεκόρ του Γερμανού, έχοντας σκοράρει 84 φορές μέσα στο 2012 και με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν μέχρι το τέλος Δεκέμβρη.

Το 1972 ο Γκερντ Μίλερ πέτυχε για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου και της Δυτικής Γερμανίας 85 γκολ. Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι πως εκείνος κατάφερε να βάλει αυτό τον αριθμό τερμάτων σε 60 ματς, την ώρα που ο Αργεντινός έχει σημειώσει τα δικά του σε 64 αγώνες ήδη.

Ο Μίλερ σε δύο ματς πέτυχε από 5 γκολ, ένα για τη Μπουντεσλίγκα και ένα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Επίσης, σε τρία παιχνίδια κατάφερε να βρει δίχτυα από 4 φορές, ενώ σημείωσε και 5 χατ τρικ.

Στο μεταξύ ο Μέσι έδωσε ρεσιτάλ με 5 γκολ μία φορά μέσα στο 2012, στο αλησμόνητο παιχνίδι κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν για το περασμένο Τσάμπιονς Λιγκ, φιλοδώρησε με 4 τέρματα την Εσπανιόλ και τη Βαλένθια και άλλες 6 φορές πέτυχε χατ τρικ.
Αναλυτικότερα, ο Γερμανός έκανε τη δική του συγκομιδή πετυχαίνοντας: 42 γκολ σε 34 παιχνίδια πρωταθλήματος, 10 σε 4 ματς για το Πρωταθλητριών, 1 σε 2 αγώνες για το Κύπελλο Κυπελλούχων, 7 σε 6 ματς Κυπέλλου Γερμανίας και 12 σε 5 παρουσίες στο Λιγκ Καπ.

Στον αντίποδα ο «Λέο» έχει βάλει 54 γκολ σε 35 ματς για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, 13 σε 11 εμφανίσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ, 3 σε 7 παρουσίες στο Κόπα Ντελ Ρέι, και 2 σε 2 ματς για το Ισπανικό Σούπερ Καπ.

Όσο για την παρουσία τους με τις εθνικές τους ομάδες, ο Μίλερ βρήκε 5 φορές σε 4 παιχνίδια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1972 και 8 γκολ σε 3 φιλικά.
Ο Αργεντινός άσος σκόραρε με τη «μπιανκοσελέστε» 5 φορές σε 5 αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και άλλες 7 σε 4 φιλικά.
Το μεγαλύτερο σερί χωρίς γκολ και για τους δύο ήταν 3 παιχνίδια, ενώ αν κάποιος αρέσκεται και σε επί τοις εκατό συγκρίσεις, ο Μίλερ πέτυχε το 47% των τερμάτων των ομάδων του, ενώ ο Μέσι το 48%.

Τέλος, ο Μίλερ έφτασε στη δική του επίδοση σε ηλικία 27 ετών, ενώ ο Μέσι στα 25 του χρόνια…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: