Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η Σανφρέσε συνεχίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!!

Η Σανφρέσε συνεχίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού των κορυφαίων ομάδων από τις έξι συνομοσπονδίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ξεκίνησε σήμερα στην Ιαπωνία με την πρωταθλήτρια της χώρας για το 2012 Σανφρεσε Χιροσίμα να νικά 1-0 την κάτοχο του Τσαμπιονς Λιγκ της Ωκεανίας, Οκλαντ Σίτι, η οποία αγωνιζόταν για δεύτερη σερί χρονιά στη διοργάνωση και τέταρτη συνολικά τα τελευταία έξι χρόνια.

Η πρωταθλήτρια Ιαπωνίας πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Αφρικής Αλ-Αχλί.

Στον άλλο προημιτελικό, η κάτοχος του Τσαμπιονς Λιγκ από τη ζώνη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής η μεξικανική Μοντερέι –η οποία μετέχει για δεύτερη σερί σεζόν στη διοργάνωση- θα τεθεί αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια Ασίας Ουλσάν Χιουντάι.

Οι εκπρόσωποι της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, οι οποίες κοντράρονταν παραδοσιακά μέχρι το 2004 για τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας κόσμου, ρίχνονται στη μάχη στην ημιτελική φάση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, η οποία έγινε η πρώτη κάτοχος που δεν κατάφερε να συνεχίσει από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει την ευκαιρία να γλυκάνει τους οπαδούς της με την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλου Συλλόγων. Το πρώτο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ είναι η νικήτρια της αναμέτρησης Ουλσάν-Μοντερέι.

Από την άλλη, η Κορίνθιανς , που μπορεί φέτος να κατέκτησε το πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες της ιστορίας της, αλλά μετέχει δια δεύτερη φορά στη διοργάνωση, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Σανφρέσε- Αλ-Αχλί. Η ομάδα από το Σάο Πάολο που έγινε φέτος η πρώτη από το 1978 που κατέκτησε αήττητη την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, είχε συμμετάσχει στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων το 2000. Η διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί στη Βραζιλία και η Κορίνθιας που μετείχε ως πρωταθλήτρια της χώρας κατάκτησε τον τίτλο νικώντας στον τελικό την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες Βάσκο Ντα Γκαμα.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η πιο έμπειρη ομάδα της διοργάνωσης μαζί με την Αλ-Αχλί είναι η ερασιτεχνική Οκλαντ Σίτι. Η ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία μετέχει για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ με τη φανέλα της αγωνίζεται και ο ελληνικής καταγωγής Αλεξ Φενερίδης.

Ο τελικός ο οποίος θα γίνει την Κυριακή, θα αποτελέσει και την ολοκλήρωση ενός κύκλου για την Ιαπωνία που φιλοξένησε τη διοργάνωση τα δυο τελευταία χρόνια, καθώς τα επόμενα δυο τουρνουά θα γίνουν στο Μαρόκο.

Το πρόγραμμά της διοργάνωσης

6/12 1. Σανφρέσε Χιροσίμα- Οκλαντ Σίτι 1-0

9/12 2. Σανφρέσε Χιροσίμα- Αλ Αχλί

3. Ουσλάν Χιουντάι – Μοντερέι

12/12 4. Ηττημένος 2 –Ηττημένος 3 (για την πέμπτη θέση)

5. Νικητής 3 –Κορίνθιανς

13/12 6. Νικητής 2-Τσέλσι

16/12 7. Ηττημένος 5 – Ηττημένος 6 (μικρός τελικός)

8. Νικητής 5 – Νικητής 6 (τελικός)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: