Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό…!!

Αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό…
…Λιόν να συνεχίσει, Μπιλμπάο «στο καλό»!

Οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν την απόλυτη κυριαρχία τους στον 9ο όμιλο του Europa League και επικρατώντας 2-0 της Χάποελ Σμόνα έγιναν η ομάδα που πέρασε με τους περισσότερους πόντους (16) από κάθε άλλη στην επόμενη φάση.

Όλα αυτά την ώρα που η περσινή φιναλίστ, Μπιλμπάο, δεν μπορούσε να νικήσει ούτε τη Σπάρτα Πράγας στο άλλοτε φόβητρο «Σαν Μαμές» και με το 0-0 δεν αποχαιρετούσε καν με το κεφάλι ψηλά τη διοργάνωση.


ΛΙΟΝ-ΧΑΠΟΕΛ ΣΜΟΝΑ 2-0

Τίποτα απολύτως δεν διακυβευόταν για τη Λιόν στη «Ζερλάν». Είχε εξασφαλίσει και την πρόκριση και την πρωτιά. Η κορυφή του ομίλου του όμως δεν ήταν αρκετή για τους Γάλλους. Έστω και με πολλά πιτσιρίκια λοιπόν στη σύνθεσή τους, επικράτησαν 2-0 και της Χάποελ και έγιναν η κορυφαία -βαθμολογικά- ομάδα που περνάει στους «32» του Europa League.

Χωρίς μεγάλη εμφάνιση, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει και με σκόρερ δυο από τα «φυντάνια» της. Πρώτα λοιπόν ο Σάαρ έδωσε νωρίς προβάδισμα (στο 15’) κι έπειτα ο Μπενζιά (στο 58’) σφράγισαν τη νίκη επί των Ισραηλινών και περιόρισαν τις απώλειες της Λιόν στον 9ο όμιλο σε μια μόλις ισοπαλία (στην Πράγα με τη Σπάρτα).




ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ 0-0

Ό,τι θα κάνει με την ευρωπαϊκή της σεζόν γενικά, θα κάνει και με το αποψινό παιχνίδι η Αθλέτικ Μπιλμπάο: Θα το ξεχάσει γρήγορα. Μήνες μετά τη συμμετοχή τους στον τελικό της περσινής διοργάνωσης, οι Βάσκοι επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά πως δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα που βρέθηκε εκεί.

Χωρίς κίνητρο και ψυχολογία λοιπόν (αφού είχαν ήδη αποκλειστεί) δεν είναι περίεργο που έκλεισαν χωρίς νίκες στο «Σαν Μαμές» την παρουσία τους στον όμιλο. Ούτε που η εξαιρετική Σπάρτα Πράγας στάθηκε όρθια και πέρασε… δεύτερη και με διαφορά στην επόμενη φάση του Europa League.


Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Λιόν-Χάποελ Σμόνα 2-0
(15’ Σάαρ, 58’ Μπενζιά)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σπάρτα Πράγας 0-0


Η τελική βαθμολογία

1) Λιόν 16 (14-8)
2) Σπάρτα Πράγας 9 (9-6)
3) Αθλέτικ Μπιλμπάο 5 (7-9)
4) Χάποελ Σμόνα 2 (6-13)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: