Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σας χαλάει ο Μήτρογλου, ε;

Σα να τα μπέρδεψε κάπου ο Βενγκέρ με όσα δήλωσε για τον Μήτρογλου. Ο γνωστός – άγνωστος του sportdog κάνει την πικάντικη ανάλυσή του στο "Ντου στα Αποδυτήρια". Από την ώρα που διάβασα στην εφημερίδα τη δήλωση του Βενγκέρ μετά το ματς στο Καραϊσκάκη, όλο σπάω το κεφάλι μου, αλλά δεν το έχω καταλάβει ακόμα αυτό που ήθελε να πει.
Πάει, δηλαδή, ο Γάλλος και λέει "ο Μήτρογλου είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ στο Λονδίνο, έβαλε κι ένα θαυμάσιο ακόμα απόψε. Δεν θέλω, όμως, να πω περισσότερα γιατί θα θεωρηθεί ότι υπάρχει προοπτική να τον αγοράσουμε".
Έχει πολλούς;
Και κάθεσαι και λες. Για κάτσε, ρε φίλε. Τι πρόβλημα έχεις να τον αγοράσεις τον Μήτρογλου; Δεν κατάλαβα. Έχει πολλούς καλύτερους φορ περιοχής η Άρσεναλ; Και πού είναι; Γιατί, δηλαδή, δεν βάζουν το ένα γκολ μετά το άλλο;
Και να πω και κάτι; Τα τελευταία χρόνια πόσους πραγματικούς γκολτζήδες είχε η Άρσεναλ; Να είναι ο άλλος, δηλαδή, ο παίκτης που θα βγάλει βρέξει – χιονίσει τα κάστανα από την φωτιά. Ο ένας ήταν ο Ανρί στα ντουζένια του και ο άλλος ο Φαν Πέρσι που πήγε στη Γιουνάιτεντ. Από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι μπορεί να ήταν καλοί παίκτες, αλλά δεν το είχαν το γκολ στο τσεπάκι. Δυσκολεύονταν. Ή μπορεί να είχαν άλλα προβλήματα, όπως π.χ. συχνούς τραυματισμούς.
Στον πίνακα κάτω – κάτω
Έτσι είναι. Από περιφερειακούς άλλο τίποτα στην Άρσεναλ. Μια χαρά παίκτες κι από δεξιά κι από αριστερά και στον άξονα. Τίγκα το ρόστερ από μεσοεπιθετικούς. Από γκολτζήδες, όμως; Από πραγματικούς φουνταριστούς; Λίγα πράγματα. Άλλοι δεν ταιριάζουνε στο παιχνίδι, άλλοι δεν κάνουν στον προπονητή, άλλοι δεν πιάνουν στην ομάδα κι έτσι υπάρχει ζήτημα πολύ συχνά.
Και δεν στέκομαι εγώ τώρα αν πήρε τον Ζιρού από τη Μονπελιέ με μια 15άρα εκατομμύρια ή έχει τον τάδε και τον δείνα. Εγώ βλέπω αποτέλεσμα. Και η Άρσεναλ έχει θέμα στο γκολ. Ούτε βάζει πολλά στο πρωτάθλημα, ούτε έχει και σκόρερ μέσα στους πρώτους.
Κοιτάς, δηλαδή, τον πίνακα με τους πρώτους σκόρερ στο πρωτάθλημα Αγγλίας και για να βρεις παίκτη της Άρσεναλ πρέπει να πας κάτω από την 20η θέση. Καλά κρασιά, δηλαδή. Κάνει μπαμ ότι υστερεί.
Σαν λουκ
Εγώ, λοιπόν, δεν ξέρω τι λέει ο καθένας, αλλά η Άρσεναλ δεν έχει και πολλούς Μήτρογλου. Στο πρώτο ματς με το που του έκατσε η ευκαιρία, το κάρφωσε. Με το που μπαίνει, ξανά τα ίδια. Με γκολάρες κιόλας. Τι πάει να πει, λοιπόν, η δήλωση Βενγκέρ ότι "καλός είναι, όμως όχι και για να τον κάνω μεταγραφή".
Και να πω και κάτι; Εντάξει, μπορεί να είναι λίγο περίεργος σαν λουκ ο Μήτρογλου και να τους χαλάει κάποιους από εμφάνιση, αλλά όπου κι αν πάει ο άνθρωπος αποδεικνύει ότι είναι γκολτζής. Δεν είναι κορόιδα οι γερμανικές ομάδες που τον κοιτάζουνε για το καλοκαίρι. Βλέπουνε ότι έχει σοβαρευτεί και ότι έχει βελτιωθεί ακόμα και στο τρέξιμο. Κι έχει κι ένα άλλο καλό. Δεν τραυματίζεται εύκολα.
Κι ας τους ξελασπώνει
Εντάξει, μπορεί να υπάρχει και το στοιχείο της υπερβολής ή και της πλάκας καμία φορά σε όσα λέμε, αλλά να μιλάμε και σοβαρά. Βγάζεις το καπέλο στον Βενγκέρ, λοιπόν. Γιατί; Διότι ο άνθρωπος είδε πέντε πράγματα στον Μήτρογλου και τα είπε. Κι ας του έκανε δυο φορές τη ζημιά. Ενώ στην Ελλάδα με τόσους προπονητές έχει συνεργαστεί, τόσες φορές τους έχει ξελασπώσει και κανένας δεν έχει μιλήσει τόσο κολακευτικά όσο ο Γάλλος. Εδώ ο Βαλβέρδε τον έδινε δανεικό δεξιά, αριστερά. Ούτε ο Ζαρντίμ τον προόριζε από την αρχή για βασικό, ενώ και ο Σάντος δεν δείχνει πολύ ζεστός.
Πάει το καλό φεγγάρι
Τέλος πάντων. Όταν ένας παίκτης είναι γκολτζής, είναι. Έχει το χάρισμα. Τι να κάνουμε τώρα; Ο Αθανασιάδης δεν το έχει στο τσεπάκι; Οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Και δεν είναι δα και πολλοί αυτοί που παίζουν πια στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Έτσι είναι. Πάνε τα παλιά τα χρόνια. Δεν είσαι πλέον σαν ποδόσφαιρο στο καλό σου φεγγάρι να διαθέτεις ιερά τέρατα του γκολ σαν έναν Βαζέχα, έναν Μαύρο, έναν Αναστόπουλο κ.ά. Με το στανιό βρίσκεις γκολτζή σήμερα. Τέλος πάντων. Μην το πάμε αλλού...


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: