Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

«Ο ΠΑΟΚ έχει τις βάσεις να πρωταγωνιστήσει»

«Ο ΠΑΟΚ έχει τις βάσεις να πρωταγωνιστήσει»
Με τον Ιβάν Σαββίδη στο «τιμόνι» της ΠΑΕ, αλλά και την νέα αγωνιστική φιλοσοφία που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κατσικάς εμφανίστηκε σίγουρος πως η ομάδα του μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Ο αμυντικός των Θεσσαλονικέων επισήμανε πως τόσο το Κύπελλο, όσο και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των play off είναι οι φετινοί στόχοι του ΠΑΟΚ, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρέπει αυτός και οι συμπαίκτες του να… ανέβουν περισσότερο στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου μέχρι τώρα παρουσιάζονται με προβλήματα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Γιώργου Κατσικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:

Πιστεύεις πως με το καλό πλάνο που έχει ο κύριος Δωνης, και με την νέα εποχή του κύριου Σαββίδη στην προεδρία του ΠΑΟΚ, μπορεί φέτος ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει έναν τίτλο;
Πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέα αγωνιστική φιλοσοφία και πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι έχουμε βήματα προόδου, αλλά είναι πρώιμο από φέτος να συζητούμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σίγουρα κάθε παιχνίδι μπαίνουμε να το κερδίσουμε και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε κάνει. Το Κύπελλο που ξεκινάει τώρα είναι πάντα ένας στόχος. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα όμως, που με τον νέο ιδιοκτήτη έχει όλες τις βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστεί.

Πιστεύεις ότι η 2η θέση και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των Play-Off είναι εφικτός στόχος;
Είναι εφικτός στόχος αν εμείς παρουσιάσουμε συνέπεια και σταθερότητα. Δεν είναι δεδομένο, όπως πολλοί κακώς νομίζουν, γιατί κανένας στόχος δεν κατακτάται χωρίς σοβαρότητα, συνέπεια, συνεχή προσπάθεια, δουλειά και τύχη. Αλλά σίγουρα είμαστε σε καλό δρόμο για να τα καταφέρουμε.

Με δεδομένο ότι ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, η βαθμολογική συγκομιδή σας και η αγωνιστική σας εικόνα θεωρείς ότι ανταποκρίνεται στους στόχους που θέσατε στην αρχή της σεζόν;
Πάνω κάτω είμαστε συνεπείς στα όσα είχαμε συζητήσει ως ομάδα μεταξύ μας και με τον προπονητή μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε λίγους παραπάνω βαθμούς, κυρίως εκτός έδρας, αλλά η γενικότερη φιλοσοφία με την οποία μπαίνουμε στα παιχνίδια, άσχετα αν σε κάποια δεν έρχεται η καλή απόδοση, είναι αυτή που θέσαμε εξαρχής. Θα έρθουν καλύτερες μέρες όσο ωριμάζουμε ποδοσφαιρικά και δενόμαστε μεταξύ μας.

Συμφωνείς ότι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει η ομάδα είναι να χτίσει τα θεμέλια για μια καλύτερη πορεία του χρόνου; Βλέπεις να γίνονται ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση;
Σε μια νέα ομάδα, ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Σίγουρα αν συνεχίσουμε στο ίδιο πλάνο θα είμαστε καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός και όσο ενσωματώνονται και καινούργιοι ποδοσφαιριστές.

Πιστεύεις ότι έχεις «δεθεί» με τους Κουμαλό και Βιβιάν στο κέντρο της άμυνας ή χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια;
Με τον Βιβιάν δεν έχω αγωνιστεί πολύ για διάφορους λόγους. Με τον Κουμάλο παίξαμε τους περισσότερους αγώνες και νομίζω ότι και οι δυο προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας τις αδυναμίες του άλλου και να αλληλοβοηθιόμαστε. Και σ' αυτήν την περίπτωση ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος.

Αν σου γινόταν πρόταση για να είσαι αρχηγός της ομάδας την επόμενη χρονιά, θα την αποδεχόσουν;
Ο ΠΑΟΚ έχει σπουδαίους αρχηγούς, που τους σεβόμαστε όλοι για την προσωπικότητα και την αξία τους. Φυσικά αν σου γίνει τόσο τιμητική πρόταση από έναν τεράστιο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ δεν μπορείς να αρνηθείς. Αλλά δεν το έχω σκεφτεί ποτέ.

Επόμενος αγώνας με τον Λεβαδειακό στην έδρα σας. Πως βλέπεις τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και που πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε ως ομάδα;
Ο Λεβαδειακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, οργανωμένη και με πολύ καλό ρόστερ. Είναι επικίνδυνος αγώνας και χρειαζόμαστε συγκέντρωση και μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε άλλη μια νίκη στην Τούμπα.

Στην έδρα σας μετράτε πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ εκτός έδρας έχετε μόλις δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Θεωρείς ότι χάνετε αρκετή από τη δύναμή σας μακριά από την Τούμπα;
Γενικά το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο. Χάσαμε βαθμούς εκτός έδρας που βάσει απόδοσης έπρεπε να πάρουμε, όπως στην Κρήτη, αλλά σε κάποια παιχνίδια δεν παρουσιαστήκαμε τόσο καλοί, όπως στην Κερκυρα ή τη Βέροια και το ΟΑΚΑ. Σίγουρα εκτός έδρας τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και θα πρέπει να έχουμε καλύτερη συγκομιδή.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου στον ΠΑΟΚ;
Τα γκολ με Άρη και Ραπίντ. Πολύ έντονες στιγμές.

Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις ως πρότυπο;
Πρότυπο με την έννοια ότι θέλω να γίνω σαν εκείνον δεν έχω κανέναν γιατί πιστεύω στην ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου και του κάθε ποδοσφαιριστή. Πολλούς θαυμάζω για τα προσόντα τους και την καριέρα τους.

Τι σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;
Παρέα με φίλους, καφέ ή σινεμά. Ήρεμα και χαλαρά πράγματα, είμαι άνθρωπος αφοσιωμένος στο επάγγελμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: