Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Και πρόκριση και πρωτιά για Λίβερπουλ!!

Και πρόκριση και πρωτιά για Λίβερπουλ
Το φινάλε του πρώτου ομίλου του Europa League, ήταν το ιδανικό για την Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" επικράτησαν 1-0 της Ουντινέζε στο "Φρίουλι" και σε συνδυασμό με την νίκη της Γιουνγκ Μπόις επί της Ανζί με σκορ 3-1 στο άλλο ματς, πήραν και την πρωτιά στον όμιλο, αφήνοντας δεύτερη την παρέα του Ετό.

Με τα σημερινά αποτελέσματα ο όμιλο "μπλέχτηκε" πολύ και τελικά η πρόκριση κρίθηκε στην τριπλή ισοβαθμία, εκεί όπου... χαμογέλασε η Λίβερπουλ.

Ουντινέζε-Λίβερπουλ 0-1
(23’ Χέντερσον)

Με νίκη δική της δεν την ενδιέφερε ότι και να έκανε η Γιούνγκ Μπόις στο άλλο παιχνίδι. Οι Άγγλοι μπήκαν από την αρχή με διάθεση να τελειώσουν με νίκη και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Το γκολ του Χέντερσον στο 23’, με πολύ όμορφο πλασέ έκανε απλά τα πράγματα για την ομάδα του Ρότζερς. Μάλιστα, αν ο Σουάρες ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, σε ένα παιχνίδι όπου η αγγλική ομάδα ήταν ιδιαίτερα καλή.

Γιουνγκ Μπόις-Ανζί 3-1
(38’ Ζάρατε, 52’ Κοστάνζο, 90’ Γκονζάλες – 45’+2’ Αχμέντοφ)

Η Γιουνγκ Μπόις ήξερε από την αρχή πως η πρόκριση δεν ήταν, μόνο, στα δικά της χέρια. Με αυτή τη λογική μπήκε στο παιχνίδι προκειμένου να επικρατήσει από νωρίς της Ανζί και να περιμένει το… δώρο από την Ιταλία. Ο Ζάρατε άνοιξε το σκορ στο 38’ και έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Ανζί απάντησε με τον Αχμέντοφ και έφερε παγωμάρα, ενώ ο… Κοστάντζο έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του και χάρισε το τρίποντο στους Ελβετούς. Το τρίποντο «κλείδωσε» ο Γκονζάλες με την συμπλήρωση των 90’ λεπτών. Η νίκη αυτή, ήταν χωρίς αντίκρισμα, αφού η Γιούνγκ Μπόις έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία

1.Λίβερπουλ 10 (11-9)
2.Ανζί 10 (7-5)
3.Γιούνγκ Μπόις 10 (14-13)
4.Ουντινέζε 4 (7-12)



πηγή: sport-fm.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: