Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πεδουλάκης: «Διαχειριστήκαμε σωστά το… πρέπει»

Στη σωστή διαχείριση του παιχνιδιού απέδωσε τη νίκη επί της Άλμπα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης: «Διαχειριστήκαμε σωστά το… πρέπει»
Η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι «βαριά και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.

Ο προπονητής του τριφυλλιού, Αργύρης Πεδουλάκης ξεκαθάρισε πως παρά την απουσία του Διαμαντίδη, οι παίκτες του διαχειρίστηκαν πολύ σωστά το ματς με την Άλμπα Βερολίνου και ήρθε η νίκη.

Ο «Άρτζι» συνεχίζει να προβληματίζεται με το γεγονός πως λείπουν προπονήσεις με όλους τους παίκτες του παρόντες, προκειμένου να «δέσει» κι άλλο το σύνολο του, ενώ εξήρε το ομαδικό πνεύμα που δείχνουν οι παίκτες του.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για τη νίκη επί της Άλμπα: «Σε μεγάλο κομμάτι είμαστε ευχαριστημένοι. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε το… πρέπει. Πολλά παιδιά δικά μας δεν έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα, συν ότι Μπανκς και Καπόνο δεν ξέρουν ακόμα τους κανονισμούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Προσπαθούν αλλά χρειάζεται προσαρμογή. Επιπλέον δεν είχαμε και τον Διαμαντίδη. Συνεχίζουμε και θέλουμε χρόνο για να βελτιωθούμε κι άλλο. Δεν έχουμε καταφέρει να προπονηθούμε όλοι μαζί, γιατί πάντα κάποιος είναι τραυματίας. Χρειαζόμαστε κι άλλη προπόνηση με τους πάντες διαθέσιμους».

Για τον Ματσιούλις: «Τον έβγαλε το ματς τον Ματσιούλις. Επειδή η Άλμπα έχει κοντά γκαρντ, πήγαιναν σε παγίδες, με τον Γιόνας να βγαίνει με περιστροφές και να τα βάζει. Πάνω από όλα για εμάς είναι το ομαδικό πνεύμα. Σήμερα ήταν ο Γιόνας, αύριο θα είναι κάποιος άλλος».

Για την ευστοχία του Παναθηναϊκού: «Έχουμε βελτιωθεί στους αριθμούς των ποσοστών. Είναι βαριά η φανέλα και στην αρχή δεν άντεχαν πολλά παιδιά. Πλέον έχουν λυθεί περισσότερο. Πρώτα δίσταζαν, τους βοηθήσαμε και εμείς και συνεχίζουν. Έχουμε καλούς σουτέρ στην ομάδα. Δύσκολα ένας αντίπαλος θα μας αφήνει να σουτάρει».

Για την πρόκριση: «Την αρχή έλεγαν πως θα διαλυθούμε. Πολλοί δεν ήθελαν να έρθουν, μας γύρισαν την πλάτη. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και ήδη είμαστε στο τοπ-16 λόγω της βαριάς μας φανέλας. Στόχος μας είναι να προκριθούμε, όμως δεν θα κάνουμε λάθος να βάλουμε πίεση στους παίκτες μας. Δεν θέλουμε να… πνίξουμε τα άπειρα παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: