Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Όταν κάποιος ‘πέφτει’ κάποιος άλλος ‘σηκώνεται’»

Στο γεγονός ότι Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη κόντρα στην Άλμπα παρά την απουσία του Διαμαντίδη, στάθηκε ο Τζέιμς Γκιστ.

«Όταν κάποιος ‘πέφτει’ κάποιος άλλος ‘σηκώνεται’»
Ο Παναθηναϊκός γνώριζε ότι δεν θα είχε εύκολο έργο στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα και ότι θα έπρεπε να βρει τρόπους για να «ξεπεράσει» την απουσία του Διαμαντίδη, με τον Τζέιμς Γκιστ να εξηγεί πως όταν ένας παίκτης δεν είναι διαθέσιμος κάποιος άλλος θα πρέπει να κάνει το… βήμα μπροστά. Και αυτό το έκανε ο Ματσιούλις που αποτέλεσε των κορυφαίο των «πράσινων» στη νίκη τους στη Γερμανία.

«Το ματς ήταν δύσκολο. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο. Βρήκαν τρόπους να μας κοντράρουν όταν προηγούμασταν και να παραμένουν κοντά στο σκορ. Δεν είχαμε τον Διαμαντίδη αλλά ο Γιόνας έκανε εξαιρετικό ματς. Όταν κάποιος… πέφτει… κάποιος άλλος σηκώνεται…», ήταν τα λόγια του Αμερικανού του «τριφυλλιού».


Όσο για τον αν ο Παναθηναϊκός είναι «μονότονος» επιθετικά; «Δεν είμαστε μονοδιάστατοι. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε παιχνίδι και να βάλουμε την μπάλα στο λόου ποστ. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό η μπάλα βγαίνει στους περιφερειακούς μας που έχουν το ελεύθερο σουτ».

Ο Γκιστ ανέφερε και πως του φαίνεται ο Ε’ όμιλος, αυτός των «πράσινων»: «Το γκρουπ μας είναι δύσκολο. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ. Όμως είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική. Πρέπει να κοιτάζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: