Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εσοδα επτά μηνών σε άγνωστες τσέπες!

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει εδώ και καιρό για την Empire και την «αμαρτωλή» σχέση που διατηρεί με την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Τελευταίο επεισόδιο, αυτό που προέκυψε χθες με όσα λέχθηκαν στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ. Εκεί επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο πως η εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της ΑΕΚ (μπλούζες, κασκόλ, καπέλα και οτιδήποτε άλλο) λειτουργεί αυτόνομα από την 1η Ιουλίου! Η σύμβαση της ΠΑΕ με την Empire έληξε, δεν έγινε καμία κίνηση για την ανανέωσή της και έκτοτε -για επτά και πλέον μήνες- τα έσοδα από τη συγκεκριμένη εταιρεία καταλήγουν σε άγνωστα ταμεία ή σε άγνωστες τσέπες.
Οπως επιβεβαίωσε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος -το είχε πράξει και πριν από λίγες ημέρες στον αέρα του Sentra 103,3-, η σύμβαση έχει τελειώσει και τα έσοδα που έχουν προκύψει αυτό το διάστημα έχουν άγνωστη κατάληξη. Βέβαια, ο Βασίλης Σίμος, εκπρόσωπος του Νοτιά στο ΔΣ, ήρθε να τονίσει πως η Empire είναι μια χρεωμένη εταιρεία και τα όποια έσοδα θα χρησιμοποιήθηκαν για να κλείσουν τις τρύπες της. Αλλά αυτό από μόνο του οδηγεί στο βασικό ερώτημα που τίθεται εδώ και χρόνια. Πως η ΑΕΚ έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία η εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά της δικαιώματα -σε «χρυσές» εποχές, μάλιστα- όχι μόνο να μην της έχει αποδώσει χρήματα, αλλά να παίρνει κιόλας.
Κόντρα προέκυψε και για τη σχέση της ΠΑΕ με την Empire. Οι μικρομέτοχοι πρότειναν να υπάρξει ενοποίηση των δύο εταιρειών, καθώς έχουν κοινό μετοχικό και (μέχρι πρότινος) διοικητικό σχήμα. Ωστόσο, ο ορκωτός λογιστής που έχει υπογράψει τον ισολογισμό της ΠΑΕ, ο κ. Σκότης, ήταν κάθετα αντίθετος, τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρχει συσχετισμός. Το θέμα της Empire ήταν επί της ουσίας το μοναδικό που προκάλεσε ένταση και ανέβηκαν οι τόνοι, καθώς δεν υπήρχε κανείς που να μπορεί να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τη λειτουργία της εταιρείας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας παραμένει ο Σταύρος Αδαμίδης και μέτοχοι οι Νοτιάς και «Supporters».
Ισολογισμός κατά πλειοψηφία
Με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων αλλά την άρνηση των μικρομετόχων εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή ΓΣ ο ισολογισμός της σεζόν. Οι μικρομέτοχοι αρνήθηκαν να ψηφίσουν, καθώς διατηρούν επιφυλάξεις για το θέμα της απώλειας της ευρωπαϊκής αδειοδότησης, αλλά και όσα συμβαίνουν με την Empire.
Εκχώρηση προς το Δημόσιο των απαιτήσεων από Ψωμιάδη
Με ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων έγινε δεκτό να τεθεί αίτημα προς το Δημόσιο, ώστε να εκχωρηθούν προς αυτό τα χρήματα που έχει λαμβάνειν η ΠΑΕ από την υπόθεση Ψωμιάδη, με ταυτόχρονο πάγωμα των απαιτήσεων. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως υπάρχει νόμος που υποχρεώνει το Δημόσιο να αποδεχθεί αυτό το αίτημα. Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως με αυτήν την κίνηση αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστραφούν χρήματα, καθώς το κράτος έχει τους μηχανισμούς και τους τρόπους για να βρει τα λεφτά.
Οι μέτοχοι και η... παγομηχανή
Εντονες πιέσεις ασκήθηκαν προς τους εκπροσώπους των μετόχων, ώστε να πειστούν να βάλουν και άλλα χρήματα. Ο Βασίλης Σίμος, εκπρόσωπος του Νοτιά, επανέλαβε πως δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει εκ νέου την ομάδα. Στην ΠΑΕ, πάντως, έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα παράδοξα, καθώς εσχάτως ανακαλύφθηκε τιμολόγιο για αγορά... παγομηχανής, αξίας 8.500 ευρώ (χωρίς να εξηγεί κάποιος ότι αγοράστηκε -λογικά- για τις ανάγκες της αποθεραπείας των παικτών).
Ορισε μισθό και... παραίτηση
Την οικονομική αποζημίωση του Ανδρέα Δημητρέλου για τους δέκα μήνες που ηγείτο της ομάδας εντός του 2012 ενέκρινε η ΓΣ, με ποσό 30.000 ευρώ (3.000 τον μήνα). Ελάχιστο μπροστά στα 20άρια που δίνονταν στους προκατόχους του. Ο νυν πρόεδρος, πάντως, κατέστησε σαφές πως αν δεν προκύψει λύση Βιντιάδη, θα παραιτηθεί στις 4 Φεβρουαρίου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: