Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Καλύτερα που δεν ήρθε!!

Ο Σισέ δεν θα συνεχίσει τελικά στον Παναθηναϊκό. Μήπως είναι καλύτερα, όμως, που δεν ήρθε τώρα στην Ελλάδα; «Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog. Πολλά μπορεί να πει κανείς για όλο αυτό το περιπετειώδες, όπως αποδείχθηκε, στόρι με τον Σισέ. Κι αφού τελικά το ντιλ δεν προχώρησε, είναι απολύτως λογικό και φυσιολογικό η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού να στεναχωρήθηκε. Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, ήταν φως φανάρι ότι υπήρχε τρομερή δίψα για να δει ο οπαδός του Παναθηναϊκού ξανά τον Γάλλο με το τριφύλλι στο στήθος. Κάτι θεμιτό και κατανοητό.
Κάτι για να γελάσει το χειλάκι του
Μέσα σε τόσες πίκρες, λοιπόν, ο κόσμος ήθελε και κάτι για να γελάσει το χειλάκι του. Για να πάρει τα πάνω του, βρε αδερφέ. Κι όσο να’ ναι θα υπάρχει τώρα μια απογοήτευση. Εγώ άκουγα, φερ’ ειπείν, παναθηναϊκούς αυτές τις μέρες που είχαν να πατήσουν χρόνια στο γήπεδο κι έλεγαν ότι «αν έρθει ο Σισέ, θα ξαναπάω».
Κάθε εμπόδιο για καλό
Εδώ, όμως, ίσως πρέπει να το δούμε κι από μια άλλη οπτική το όλο θέμα. Μήπως τελικά ήταν καλύτερα που δεν ήρθε ο Σισέ; Και δεν εννοώ «καλύτερα που δεν ήρθε» γενικά, αλλά για τώρα. Το διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθεί αυτό που γράφω.
«Το ξαναβλέπουμε για το καλοκαίρι…» είπε ο Γάλλος. Το άφησε ανοιχτό, δηλαδή, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ. Μήπως, λοιπόν, κάθε εμπόδιο είναι για καλό, όπως λέει και ο λαός με τις σοφές παροιμίες του;
Η παρτίδα
Αυτή η χρονιά που διανύουμε είναι χαμένη για τον Παναθηναϊκό. Τίποτα δεν έχει πάει καλά. Το πρωτάθλημα έχει πετάξει από τις πρώτες αγωνιστικές, κανείς δεν ξέρει αν η ομάδα θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ, στο κύπελλο όλα είναι ανοιχτά, ενώ ο κόσμος είναι πικραμένος. Άρα, η παρτίδα είναι από δύσκολο ως αδύνατο να σωθεί έτσι όπως είναι τα πράγματα. Ούτε πείθει αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να χτυπήσει την 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ.
Και οι ισορροπίες
Ο Σισέ, λοιπόν, θα γινόταν ξανά σύνθημα στο στόμα των οπαδών, θα βοηθούσε, θα έφερνε κόσμο στο γήπεδο, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ούτως ή άλλως ιδανικές. Ούτε αγωνιστικά, ούτε οικονομικά αφού για μισή σεζόν θα έπαιρνε τόσα λεφτά. Είναι και οι ισορροπίες στα αποδυτήρια, δηλαδή, που δεν μπορείς να τις αγνοήσεις.
Από την άλλη και οι πληροφορίες από την Ισπανία κάνουν λόγο ότι ο Φάμπρι δεν πετάει δα και την σκούφια του για φίρμες. Δεν είναι και ότι τα πάει και περίφημα, δηλαδή. Σύμφωνα πάντα με όσα έχουν γίνει στο παρελθόν.
Πνοή για την επόμενη σεζόν
Αν είναι, λοιπόν, να έρθει ο Σισέ στην Ελλάδα ξανά, δεν χάθηκε και ο κόσμος για λίγους μήνες. Χίλιες φορές, δηλαδή, να γίνει το καλοκαίρι κι όχι για ένα εξάμηνο τώρα. Κι έτσι να δώσει πνοή κι ενθουσιασμό για τη νέα σεζόν που όλα θα ξεκινάνε από την αρχή, κι όχι γι’ αυτή που διανύουμε και που θεωρείται, όπως είπαμε, χαμένη από χέρι.
Καλύτερα στα πόδια της
Και δεν είναι μόνο ότι ο Σισέ μπορεί να εμπνεύσει για την επόμενη περίοδο. Είναι ότι το καλοκαίρι ενδεχομένως να είναι και πιο ευνοϊκές οι συνθήκες γενικότερα στον Παναθηναϊκό. Να πατάει καλύτερα η ομάδα στα πόδια της οικονομικά. Να υπάρχει δυνατότητα και γι’ άλλες μεταγραφές. Να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά ποιος μένει και ποιος φεύγει από το ρόστερ, κι έτσι να γίνουν όλα όχι κάτω από την πίεση της μικρής χρονικά μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη.
Γη και ουρανό
Από εκεί και πέρα δεν το συζητάμε ότι ο Σισέ είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά. Ακόμα και τώρα αν ερχόταν, έστω κι αν η κατάσταση είναι δύσκολη όπως εξηγήσαμε, θα τον βοηθούσε τον Παναθηναϊκό. Και η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κίνησαν γη και ουρανό για να καταφέρουν το θαύμα. Άλλο ότι τελικά χάλασε η δουλειά λόγω Κατάρ.
Και οι δυο θέλουν
Κατ’ εμέ, όμως, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι ο δεσμός δεν έχει σπάσει. Και ο Παναθηναϊκός θέλει τον Σισέ, αλλά και ο Γάλλος θέλει τον Παναθηναϊκό. Κι αν αυτή τη φορά το εμπόδιο ήταν 500.000 ευρώ, αργότερα ίσως να μην είναι. Από την στιγμή, λοιπόν, που και οι δυο πλευρές επιθυμούν τόσο πολύ να ξανασυνεργαστούν, το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα γίνει το ντιλ!

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: