Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Να αποφασίσει η ΕΠΟ αν θέλει να καταστρέψει τον Άρη»

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Χρήστος Γρόλλιος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την αντίδραση της ΕΠΟ στο θέμα του άρθρου 99 όσον αφορά τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές αλλά και εξέφρασε την πρόθεση των «κιτρίνων» να εκχωρήσουν μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ώστε να γίνεται διαχείρησει από την ΕΠΟ, τον ΠΣΑΠ και την Λίγκα για την αποπληρωμή χρεών.

Αρχικά όσον αφορά για τις αναβολές στις υποθέσεις ο Χρήστος Γρόλλιος είπε:

«Το ότι δίνει συνεχείς αναβολές δεν σημαίνει ότι θα δίνει «επ άπειρον». Την άλλη φορά μπορεί να μην δώσει. Η αναβολή για την ενεργοποίηση των ποινών δόθηκε για τις 12 Φεβρουαρίου, όταν και θα συζητηθούν οι υποθέσεις των Κουλοχέρη, Κοταρίδη και Γλύκου που ζητούν ενεργοποίηση ποινών. Αυτές έχουν φτάσει στο έσχατο στάδιο.

Υπάρχει η έφεση της ΠΑΕ κατά του Αραβίδη για τις 29 Ιανουαρίου ενώ την ίδια μέσα οι υποθέσεις Μενδρινού και Γκαρσία που ζητάνε επιβολή ποινών και όχι ενεργοποίηση. Επίσης μας γνωστοποιήθηκαν αντίστοιχες αιτήσεις από τους Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ και Καστίγιο για τις 29 του μηνός. Τα προβλήματα είναι πολλα» ενώ η κουβέντα πήγε για την συμπεριφορά της ΕΠΟ απέναντι στον Άρη:

«Για την συμπεριφορα της ΕΠΟ θεωρώ ότι πράγματι τα μυνήματα είναι ότι δεν δέχεται το άρθρο 99. Θα αναφερθώ στο παράδειγμα της Λάρισας για την οποία υπήρξε μία συμφωνία της Superleague,
του ΠΣΑΠ και της ΕΠΟ. Εάν η Λάρισα θέλει να μπει στον ρυθμό των δόσεων που έχει επβιάλλει η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να παραιτηθεί μερικώς του δικογράφου το άρθρο 99 αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές της, και το έπραξε. Το θέμα είναι να είναι βιώσιμη η ΠΑΕ Άρης μετά τον καθορισμό των δόσεων. Είναι «δωρο άδωρο» αν δεν μπορέσουμε να τηρήσουμε μετά από 5,6 δόσεις».

Ο Χρήστος Γρόλλιος συνέχισε λέγοντας: «Είναι αδύνατον δεν θα καταφέρουμε να πληρώσουμε ποδοσφαιριστές και το Δημόσιο, θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Υπάρχει μία ακόμη διαφορά με την Λάρισα, η προσωρινή διαταγή είναι διαφορετική. Αναφέρει ότι ισχύει μέχρι τις 12/4, ότι αναστέλεται η εκτελέση πειθαρχικών ποινών επομένως ότι πρέπει να ασπαστεί την προσωρινή διαταγή η ΕΠΟ.

Η ΠΑΕ Άρης θα προασπίσει τα συμφέροντα της και τις νόμιμες απόψεις της. Αν η ΕΠΟ εμμένει στις αποψεις της, με τις οποίες δεν συμφωνούμε νομικά να προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα, στα ελληνικά δικαστήρια. Δεν προσβάλλουμε το αυτοδιοίκητο, στην ΕΠΟ δεν υπάρχει προβλεψη για το αρθρο 99, μόνο για δόσεις. Το δικαστήριο για το άρθρο 99 ελέγχει αν ειναι βιώσιμη η κατάσταση και επικυρώνει τις συμφωνίες».

Συνεχίζοντας ο έγκριτος νομικός είπε:

«Θα βάλουμε κάτω τα νούμερα, δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε. Μόνο στην περίπτωση του Σηφάκη το ποσό είναι 900.000 ευρώ, άρα 30.000 τον μήνα. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τέτοια ποσά. Εάν αποφασίσει η ΕΠΟ την ρύθμιση των δόσεων θα καλούμαστε να καθορίσουμε δόσεις και εκεί θα υπάρχει το δίλημμα να αποσυρθούμε από το άρθρο 99 όσον αφορά ποδοσφαιριστές.

Ξεκινάμε από την βάση ότι έχουμε δίκιο, δεν είναι διυνατόν να μην γίνονται σεβαστές από την ΕΠΟ αποφάσεις δικαστηρίων».
Για το αν υπάρχει σχέση με τις μεταγραφές και την ΕΠΟ είπε: «Είναι κάτι ανεξάρτητο οι μεταγραφές, το έγγραφο από την Εφορία έχει παρθεί, όπως και άλλα. Λείπει μόνο η ασφαλιστική ενημερότητα.

Αν είναι να καταστραφεί ο Άρης θα πρέπει να αποφασίσει η ΕΠΟ αν θα τον καταστρέψει. Ο Άρης έκανε ότι πρέπει, προσπαθεί να βρει το γιατρικό του» και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να πληρώσουμε, ήμαστε διατεθειμένοι να πούμε ένα ποσό παρότι δεν ξέρουμε του χρόνου τι έσοδα θα έχουμε. Είναι δύσκολο κάποιος να υποσχθεί κάτι και να είναι αληθινός με βάση την σημερινή οικονομική κατάσταση.

Πιστεύω και αύριο θα ήμαστε σε θέση να προτείνουμε ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο να το διαχειρίζεται η SuperLeague, η ΕΠΟ και ο ΠΣΑΠ για κάθε χρόνο μέχρι εξόφλησης των παικτών. Για παράδειγμα να εκχωρήσουμε το μισό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε μία ομαδάρα, ο κόσμος του Άρη είναι λογικός και δίκαιος. Να δώσουμε επίσης μέρος από τα λεφτά του ΟΠΑΠ για να εξοφλήσουμε μέρος των χρεών του Δημοσίου».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: