Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Ο προπονητής έχει την ευθύνη»

Στους προπονητές έριξε την ευθύνη για το θέαμα που δεν βλέπουμε στα ποδοσφαιρικά ματς στην Ελλάδα ο Τάκης Γκώνιας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο προπονητής έχει την ευθύνη»
O παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, με αφορμή το ματς των «ερυθρόλευκων» με αντίπαλο την Καβάλα για το Κύπελλο και την εικόνα που προβλημάτισε, τόνισε πως το ποδόσφαιρο πλέον διδάσκεται και δεν είναι όπως παλιά ενώ επισήμανε πως αυτοί που προσφέρουν θέαμα στο κοινό είναι οι προπονητές.

Διαβάστε όσα είπε ο Τάκης Γκώνιας στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

«Δεν είναι ωραίο να μιλάμε για μερικούς ανθρώπους που κάνουν το καλύτερο δυνατό για εκείνους. Το ποδόσφαιρο πλέον διδάσκεται και δεν είναι όπως παλιά.

Το βασικό θέμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι προπονητές. Αυτοί είναι που προσφέρουν το θέαμα στο κοινό. Και εκεί τίθεται θέμα σεβασμού στον φίλαθλο. Όταν φεύγει από κάποιο ματς, γενικά και όχι μόνο του Ολυμπιακού, ο κόσμος έχει κάτι να συζητήσει; Όχι.

Η κατοχή που μετουσιώνεται σε γκολ είναι το ζητούμενο στο ποδόσφαιρο. Το δημιουργικό κομμάτι είναι το δύσκολο. Το αμυντικό κομμάτι είναι πιο εύκολο. Ο προπονητής έχει την ευθύνη. Έχει χαθεί τελείως η αξία και ο ρόλος του προπονητή στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται κάθε Κυριακή στα γήπεδα.

Είμαι σίγουρος πως τα γήπεδα δεν γεμίζουν γιατί δεν βλέπει θέαμα και όχι λόγω οικονομικής κρίσης. Όσος κόσμος πάει στο γήπεδο φεύγει νευριασμένος, γιατί πλέον να το κάνει αυτό;

Αν ως παίκτης μάθαινα όσα έμαθα τα τελευταία δύο χρόνια πιστεύω θα μεγαλουργούσα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: