Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κοπιτσής: «Δεν σταματάει εδώ η ιστορία της ΑΕΚ»

Την πεποίθησή του πως η ΑΕΚ θα μπορέσει να επανακάμψει τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο Χάρης Κοπιτσής.


Κοπιτσής: «Δεν σταματάει εδώ η ιστορία της ΑΕΚ»
Ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» και νυν προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας, μιλώντας στην ιστοσελίδα academies.gr, αναφέρθηκε επίσης στα αίτια του υποβιβασμού καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στα τμήματα υποδομής.


Αναλυτικά τα όσα είπε:


'Επειτα από την εικοσαετή παρουσία σας στα δρώμενα τις ΑΕΚ, τι πιστεύετε πως έφταιξε και το σωματείο έφτασε σε αυτό το σημείο. Ποια είναι τα συναισθήματα σας από τον επώδυνο υποβιβασμό;

«Φέτος η ομάδα ξεκίνησε την χρονιά ανοργάνωτα, χωρίς πλάνο, ξεκίνησε χωρίς κάποιο όραμα, συσσωρευμένα προβλήματα απο τις άλλες χρονιές μας έφεραν σε αυτό το σημείο και νομίζω πως από την αρχή της σεζόν φαινόταν το τι ακριβώς θα συμβεί. Ένιωθες πως ίσως όλο αυτό που συνέβαινε θα εξελισσόταν σε τραγωδία και έτσι έγινε.

Εμείς που δουλεύαμε στην ΑΕΚ βλέπαμε πολλά πράγματα και δεν μπορούσαμε να επέμβουμε. Δυστυχώς γευτήκαμε μία από τις μεγαλύτερες πίκρες στην ζωή μας».

Για το γεγονός πως πολύ κόσμος της ΑΕΚ στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου τον είδε πλάι στον γιό του Γιάννη να δακρύζει την στιγμή που η ΑΕΚ δέχθηκε το γκόλ απο τον Παναθρακικό, ένα γκόλ που σήμαινε αυτόματα τον υποβιβασμό της ανέφερε:

«Εκείνη την στιγμή ειλικρινά... περάσανε είκοσι χρόνια από μπροστά μου, περάσανε πολύ μεγάλες στιγμές, περάσανε προσωπικές, ποδοσφαιρικές, συναδελφικές στιγμές, περάσανε σε κλάσματα δευτερολέπτου απίστευτες εικόνες και συναισθήματα...δεν μπορούσα να κρατηθώ και έσπασα.. και δικαιολογημένα και γιατί να μην το κρύψω, έχουν περάσει τόσες μέρες και δεν μπορώ να το ξεπεράσω, πόσο μάλλον εκείνη την στιγμή που ήταν ''φρέσκο-ζωντανό''.

Νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα ξεπεράσω αυτό που συνέβη για την ομάδα μου. Όμως παρ' όλη την άσχημη τροπή που πήρε, πρέπει να φανούμε δυνατοί, πρέπει να μας γίνει μάθημα, πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, 89 χρόνια ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσουνε εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε και να φτάσει ο ''δικέφαλος αετός'' εκεί που του αξίζει».


Παρόλο τον συναισθηματισμό και την αγάπη σας για την ΑΕΚ, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα, όπως το γεγονός ότι είστε απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες περίπου. Απο όσο γνωρίζουμε αυτό είναι το βιοποριστικό σας επάγγελμα, πως το αντιμετωπίζετε όλο αυτό;

«Θα έλεγα πως όσο δύσκολα και αν περνάμε είναι πολύ λιγότερο οδυνηρό από τον υποβιβασμό της ομάδας μας. Παρ' όλα αυτά είναι εξίσου δύσκολο για όλο κόσμο που πραγματικά υπηρετεί θα έλεγα, όχι δουλεύει, υπηρετεί την ΑΕΚ από υπαλλήλους και πολύ περισσότερο από το προσωπικό και τους προπονητές των Ακαδημιών που όλη αυτήν την χρονιά εξ αρχής βλέπαμε και ζούσαμε ασύλληπτα δύσκολες καταστάσεις.

Παρ'όλα αυτά όλοι βάλαμε δεν το συζητώ άλλωστε πάνω από όλα το καλό της ομάδος, ποτέ δεν σταματήσαμε να πηγαίνουμε στην προπόνηση, ποτέ δεν γκρινιάξαμε, ποτέ δεν διεκδικήσαμε γιατί βλέπαμε την δυσκολία που είχε η ομάδα να ανταπεξέλθει.

Είμαστε μία ολόκληρη αγωνιστική σεζόν απλήρωτοι, μιλάμε για ένα επάγγελμα το οποίο είναι καθημερινό, συν τα σαββατοκύριακα που έχει παιχνίδι, όχι μόνο δεν πληρωνόμασταν αλλά βάζαμε και από την τσέπη μας για βενζίνες και για διάφορα έξοδα, αλλά αυτά είναι μικρά πράγματα θα έλεγα, μπρός στην αγάπη μας για την ΑΕΚ.

Εκείνη την στιγμή βλέπαμε και ζούσαμε για το πώς θα βοηθούσαμε την ΑΕΚ και όχι πως θα βοηθούσαμε τους εαυτούς μας.

Εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που όλη την χρονιά κοιτάγανε πως θα βοηθήσουνε τον εαυτό τους και όχι την ΑΕΚ. Θέλω να πώ επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους πραγματικά που χτίσανε, παλέψανε, στερηθήκαν και εννοώ τους προπονητές των Ακαδημιών και τους υπαλλήλους και ευελπιστώ τα πράγματα να φτιάξουνε να γίνουνε καλύτερα και για μας και για την ομάδα μας.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως όλο αυτό που εμείς κάναμε όλη την χρονιά δεν ήταν αδυναμία, ήταν αγάπη για την ομάδα μας. Δεν το κάναμε γιατί φοβόμασταν ότι θα χάσουμε την δουλειά η τα λεφτά μας, κοιτάγαμε να μην διαταράξουμε και να μην αποπροσανατολίσουμε την πρώτη ομάδα και το στόχο της που ήταν η παραμονή.

Κάποιοι άλλοι όμως κατά την γνώμη τους βέβαια επωφελήθηκαν απο αυτό καθώς το θεώρησαν αδυναμία. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...εμείς ήμασταν απλήρωτοι όλο το χρόνο, κάποιοι άλλοι είναι; Αυτό είναι ένα ερώτημα που κατά την γνώμη μου δεν έχει απαντηθεί ακόμα και έχω την περιέργεια να το μάθω. Κάποιοι κάτσανε απλήρωτοι όπως κάτσαμε εμείς»;


Για το ενδεχόμενο να χάσουν τα χρήματα που τους οφείλονται, σε περίπτωση πτώχευσης της ομάδας δήλωσε:

«Η προσωπική μου απάντηση προς όλους αυτούς που ήταν εξαφανισμένοι τόσο καιρό και τώρα κόπτονται για το εάν θα χάσουμε εμείς τα λεφτά μας είναι πως αυτό που με ενδιαφέρει μόνο είναι η ΑΕΚ να επανέλθει πιο δυνατή και να ξαναμεγαλουργήσει.

Το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει είναι αν θα χάσω τα λεφτά μου. Αυτό που νιώσαμε ήταν ένας εξευτελισμός ανθρώπινος στην κυριολεξία...δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για μας, δεν σήκωναν ούτε τα τηλέφωνα, πλήρης αδιαφορία. Εκτός από το βιοποριστικό πρόβλημα ήταν και ένα πρόβλημα ανθρώπινο.

Έλλειψη σεβασμού απέναντι μου. Ήταν κρυμμένοι και εξαφανισμένοι παρ' όλα αυτά όμως τους δικαιολογώ γιατί δεν τους ενδιέφεραν 89 χρόνια ιστορίας και ένα εκατομμύριο κόσμος, θα τους ενδιέφερα εγώ και οι υπόλοιποι άνθρωποι του προπονητικού τίμ; Λίγο δύσκολο και αποδείχθηκε στην πράξη».


Επειδή γνωρίζουμε το πάθος σας για την ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα για την αγάπη σας προς τις Ακαδημίες, από εδώ και πέρα τι μέλλει γενέσθαι;

«Υπηρετώντας την ΑΕΚ εννέα χρόνια σαν ποδοσφαιριστής και άλλα δέκα σαν προπονητής Ακαδημιών ένα είναι σίγουρο ότι η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου και η ζωή μου και θα είμαι εκεί δίπλα τις δύσκολες στιγμές και στις δύσκολες νέες προκλήσεις που έρχονται. Η αγάπη μου και για την ΑΕΚ και για την Ακαδημία είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Η Ακαδημία μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός μία υποθήκη για το μέλλον της ΑΕΚ, ένα περιουσιακό στοιχείο πολύ σημαντικό. Έχουμε 120 παιδιά τα περισσότερα από αυτά σε πολύ υψηλό επίπεδο από ηλικίες 9 έως 18 ετών και αυτό το περιουσιακό στοιχείο πρέπει να το διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Διαβεβαιώνω και τους γονείς αλλά και το κόσμο ότι εμείς όπως κάναμε το χρέος μας σαν προπονητές Ακαδημιών όλη την σεζόν θα είμαστε δίπλα για οτιδήποτε μας ζητηθεί.

Από δώ και πέρα θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε η ΑΕΚ και η πρώτη ομάδα να στηριχθεί σε ένα διαφορετικό πλάνο, ένα πλάνο που να αντικατοπτρίζει την ιστορία της, το οποίο πρέπει να στηριχθεί σε γερά θεμέλια και θα έλεγα εάν είναι εφικτό η ΑΕΚ να φτιάξει άμεσα το δικό της σπίτι, ένα γήπεδο που παίζοντας εννέα χρόνια μπορώ να σας διαβεβαιώσω πόσο σημαντική είναι η απουσία της έδρας για την ομάδα.

Κατά την προσωπική άποψη η ΑΕΚ πρέπει να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα στην οποία να έχουν θέση και παίκτες από τις Ακαδημίες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: