Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το τρεμπλ και το μεθύσι στην Αθήνα!!

Έτοιμη να μπει στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν κατακτήσει όλες τις ευρωπαϊκές κούπες είναι η Τσέλσι, η οποία διεκδικεί απόψε το Γιουρόπα Λιγκ.

Το τρεμπλ και το μεθύσι στην Αθήνα
Το england365.gr γυρίζει στο 1971 και σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου οι Λονδρέζοι έβαλαν τις βάσεις για τις επιτυχίες τους εκτός συνόρων, με αλκοόλ δίπλα από μια πισίνα.
Γιουβέντους, Άγιαξ και Μπάγερν Μονάχου. Αυτές είναι οι, μόλις, τρεις ομάδες που έχουν κατακτήσει τις …σοβαρές κούπες της UEFA, με την Τσέλσι να φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που το καταφέρνει.

Οι «μπλε» κατέκτησαν πέρυσι το Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος διεκδικούν το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τους τρόπαιο, με το Γιουρόπα Λιγκ να τους δίνει τη δυνατότητα να γίνουν ο τέταρτος σύλλογος που θα έχει την …τριάδα των κυπέλλων στο παλμαρέ του.

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, το Κύπελλο Κυπελλούχων και τώρα το Γιουρόπα Λιγκ, πρώην UEFA Cup, μετά την αναδιάρθρωσή του.
Πάμε να θυμηθούμε πως άρχισαν όλα, πριν 42 χρόνια στην Αθήνα και τα όσα έγιναν στην πισίνα του ξενοδοχείου Hilton, στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, όπως περιγράφεται μέσα στο σημερινό φύλλο της «Independent».
Σε μια χρυσή εποχή για το βρετανικό ποδόσφαιρο, η Τσέλσι επικρατεί της Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά με δύο νίκες και παίρνει την πρόκριση για το μεγάλο τελικό, εκεί όπου περιμένει η Ρέαλ Μαδρίτης. Ειρωνεία της τύχης: Η περιπέτεια των Λονδρέζων είχε αρχίσει από την Ελλάδα, με το «διπλό» επί του Άρη, στη Θεσσαλονίκη.
Οι «μερέχνες» των Χέντο και Πίρι βλέπουν την Τσέλσι να ανοίγει το σκορ με τον Πίτερ Όσγουντ, ωστόσο ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις με τον Ζόκο και στέλνουν τον τελικό σε επαναληπτικό ματς, πάλι στο γήπεδο «Καραϊσκάκης». Παρατάσεις και πέναλτι δεν υπήρχαν κι έτσι οι Λονδρέζοι έπρεπε να μείνουν δύο ακόμη 24ωρα στην Ελλάδα. Ο τότε τεχνικός των «μπλε» προβληματίζεται. Οι παίκτες του έχουν τη …ρετσινιά των επιρρεπών αντρών στους πειρασμούς. Η καλή ζωή τους ελκύει και στο Λονδίνο έχουν αφήσει εποχή με τα νυχτοπερπατήματά τους.
Ο Ντιβ Σέξτον είχε κλείσει ξενοδοχείο μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, αυτά τα δύο 24ωρα έπρεπε να είναι αγχολυτικά. «Έχετε το ελεύθερο να κάνετε ότι θέλετε», τους λέει και οι Όσγουντ, Τσάρλι Κουκ και Τόμι Μπάλντγουιν αποφασίζουν πως το καλύτερο γι αυτούς θα είναι μια βόλτα στο κέντρο. Το ξενοδοχείο Hilton αποτελεί το κατάλυμα των στελεχών της Τσέλσι, με τη διοίκηση να απολαμβάνει τον ήλιο στην οροφή του ξενοδοχείου, δίπλα στην πισίνα του. Ξαφνικά, οι παίκτες της ομάδας μπροστά τους, έτοιμοι για τον δικό τους …τελικό. Αντίπαλος, οι μπύρες, τα cocktails και γενικά το αλκοόλ. Στο βιβλίο «Kings of the King’s Road», ο Μπάλντγουιν – ο οποίος είχε το παρατσούκλι «το σφουγγάρι» εξαιτίας της έφεσης του στο να …απορροφά λίτρα αλκοόλ- παραδέχεται πως επέστρεψαν «στο ξενοδοχείο της ομάδας… ελαφρώς μεθυσμένοι».  Μάλιστα, παραδέχεται πως έπιναν για οχτώ συνεχόμενες ώρες!
Λίγες ώρες μετά, η Τσέλσι προηγείται με 2-0 από το ημίχρονο πριν ο Φρέιτας μειώσει για το τελικό σκορ. Το τρόπαιο από το Φάληρο στο Λονδίνο. Κάπως έτσι άρχισαν όλα. Από τις καταχρήσεις της Ελλάδα, σε αυτές του Άμστερνταμ. Ούτως ή άλλως, η ολλανδική πρωτεύουσα προσφέρεται για κάτι τέτοιο.






Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: