Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

«Σε top επίπεδο οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ»

Στο καλύτερο δυνατό επίπεδο βρίσκονται οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, τεχνικός της ομάδας Κ-17 που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

«Σε top επίπεδο οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ»
Σίγουρος πως στο μέλλον αρκετά παιδιά από την τωρινή «φουρνιά» του ΠΑΟΚ στην ομάδα των Κ-17 θα έχουν λαμπρό μέλλον στο ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε με δηλώσεις του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο τεχνικός της ομάδας, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης.

Μάλιστα, ο προπονητής των πιτσιρικάδων του «δικέφαλου του Βορρά», που κατέκτησε το πρωτάθλημα, υπογράμμισε πως οι παίκτες του βρίσκονται σε top επίπεδο χάρη στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσθεσε πως στο μέλλον έχουν όλα τα περιθώρια για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης:

Για την δημοσιότητα που είχαν πάρει τις τελευταίες μέρες οι παίκτες της ομάδας Κ-17 του ΠΑΟΚ:

«Η δημοσιότητα που δόθηκε στο Final Four στα παιδιά ήταν ένα μάθημα για όλα. Ωστόσο, δεν νομίζω πως τους έφερε άγχος και ούτε ιδιαίτερη ανησυχία. Αντιθέτως, πιστεύω πως το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά ακόμη περισσότερο το τουρνουά, αφού τράβηξαν την προσοχή του κόσμου».

Για το πόσο απέχουν αυτά τα παιδιά, ώστε να παίξουν στην πρώτη ομάδα:

«Η ηλικία τους ακόμη δείχνει πως είναι νεαρά παιδιά, αλλά για την ηλικία τους είναι στο πιο υψηλό επίπεδο. Βέβαια, οι ανάγκες για τις ομάδες που είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ακόμη μεγαλύτερες. Στα τμήματα των υποδομών του ΠΑΟΚ όλα έχουν μια σειρά. Αλλά για την ηλικία τους αυτά τα παιδιά είναι σε top επίπεδο. Ωστόσο, στο μέλλον μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Για το Final Four του πρωταθλήματος Κ-17 που έγινε στην Ξάνθη:

«Στο Final Four ήταν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες ες της Ελλάδας. Ήταν πραγματικά οι κορυφαίες. Εμείς κάναμε μια εξαιρετική πορεία φέτος. Όχι, γιατί οι αντίπαλοί μας ήταν αδύναμοι, αλλά απλά επειδή εμείς ήμασταν πιο δυνατοί. Όταν φτάσαμε στο Final Four παίξαμε με ομάδες του ίδιου επιπέδου με το δικό μας, με ομάδες που έχουν παίκτες εξαιρετικού επιπέδου. Η πίεση και το άγχος σε κάθε αγώνα ήταν μεγαλύτερα, αλλά τα καταφέραμε».
Για τα εύσημα της ΠΑΕ προς τους παίκτες της ομάδας των Κ-17:
«Τόσο η διοίκηση όσο και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Πλέον μπορεί να υπάρχει η οικονομική άνεση, όμως η ομάδα πρέπει να δημιουργηθεί εκ των έσω. Το καλό είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον της διοίκησης για τα νέα παιδιά».

Για το μέλλον αυτών των παιδιών:

«Εμείς ήδη από φέτος τα παιδιά του ’96 τα έχουμε ανεβάσει εδώ και μήνες στην ομάδα των Κ-20 και πλέον περιμένουμε να δούμε τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην πρώτη ομάδα στο μέλλον».


Για το αν υπήρχε κάποιο πριμ προς τα παιδιά:

«Ένα δώρο από την διοίκηση είναι να δώσει στα παιδιά από ένα i-pad, αλλά και να σβηστούν οι απουσίες τους από το σχολείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: