Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αξία ανεκτίμητη, δόξα ατελείωτη!!

Το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού πέρασε στην ιστορία και ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για την ανεκτίμητη αξία-δόξα του κατορθώματος, αλλά και τη πορεία που ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιστεί.

Αξία ανεκτίμητη, δόξα ατελείωτη
Οι λέξεις μοναδικό και ανεπανάληπτο, είναι οι μόνες που αν και συνηθισμένες, μπορούν να δώσουν με ακρίβεια έναν χαρακτηρισμό για το επίτευγμα του Ολυμπιακού στο Λονδίνο. Κατά τα άλλα, το ελληνικό λεξιλόγιο φαντάζει φτωχό για να περιγράψει με ακρίβεια το μέγεθος του θριάμβου και του επιτεύγματος των δις πρωταθλητών Ευρώπης. Μία προσπάθεια που πριν από σχεδόν δύο χρόνια παραλίγο να μείνει στη μέση, έχει δικαιωθεί στον υπερθετικό βαθμό, με δύο αστραφτερές κούπες που κοσμούν πλέον την τροπαιοθήκη της ΚΑΕ.

Μοιάζει σαν όνειρο, αλλά είναι η αλήθεια. Και αν η περυσινή κατάκτηση στην Κωνσταντινούπολη έμοιαζε με θαύμα, η φετινή ήταν εμφατική, απόλυτη και ξεκάθαρη. Ο Ολυμπιακός παρέδωσε μαθήματα σύγχρονου-πνευματικού μπάσκετ και μάλιστα σε δύο παιχνίδια που κρίνουν τον μεγαλύτερο τίτλο. Αν αυτό δεν είναι ευλογία και πρόοδος, τότε ποιο είναι; Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν το φαβορί, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του την έκαναν να μοιάζει με εύκολο εμπόδιο. Η Ρεάλ δημιούργησε ιδανικές συνθήκες για να επιστρέψει στο βάθρο μετά από 18 χρόνια, αλλά οι πρωταθλητές είχαν άλλη άποψη και την επέβαλαν μαχόμενοι σαν λιοντάρια για μία ακόμα ανατροπή. Όλα αυτά, ως επιστέγασμα μίας δύσκολης χρονιάς, με κακές –απ’ όλους- βραδιές, τραυματισμούς και αναποδιές. Αυτά όμως κάνουν τους άνδρες και μετατρέπουν την κάθε επιτυχία σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι.

Ο Ολυμπιακός είναι στο απόγειο της ιστορίας του, έχει κάνει υπερήφανους όλους όσοι τον πίστεψαν από την αρχή και τον στήριξαν με πρώτους και καλύτερους τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Η αγάπη τους για αυτό που κάνουν, η πολιτική που ακολουθούν –ποιος να αμφισβητήσει πλέον ότι αυτό είναι το σωστό μοντέλο;- και υπομονή τους ανταμείβεται. Οι χαρές που τους στερήθηκαν, έρχονται πλέον απλόχερα και με ρυθμούς που ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν θα φανταζόταν. Το αξίζουν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είχε όλες τις προϋποθέσεις τεχνικά για να αναλάβει. Το έκανε, άκουσε πολλά, άλλα δίκαια και άλλα εντελώς άδικα, παραδέχθηκε τα λάθη του, αλλά κυρίως δούλεψε. Σκληρά και μεθοδικά και με πίστη στους παίκτες του. Είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά Ευρωλίγκα και έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει έτσι και να γράψει ακόμα πιο λαμπρή ιστορία.

Οι παίκτες μία απίστευτα καλή παρέα, αντιμετώπισαν μαζί τις καλές και τις κακές στιγμές, έσκυψαν το κεφάλι, διαχειρίστηκαν σωστά την περυσινή επιτυχία και απέδειξαν ότι δεν είναι… μετεωρίτες. Προίκισαν με ακόμα περισσότερο χρυσό την ιστορία της ομάδας και έκαναν τον κόσμο να είναι ξανά υπερήφανος για το τμήμα μπάσκετ. Μία βαθιά υπόκλιση και ένα ευχαριστώ στους Βασίλη, Κάιλ, Γιώργο, Έισι, Πέρο, Στράτο, Γκιόργκι, «Παπ», Τζος, Μαρτίνας, Κώστα, Κατσίβελη, Βαγγέλη και Δημήτρη, είναι το λιγότερο. Αυτοί, μαζί με όλους τους αφανείς, αλλά σημαντικότατους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, δείχνουν σε αυτούς τους δύσκολους για όλους μας καιρούς, πως δίνονται και πως κερδίζονται οι μάχες.

Η αξία αυτού του διδάγματος είναι ανεκτίμητη και είναι εκ των ων ουκ άνευ πως αυτή η ομάδα θα πρέπει να μείνει ως έχει και γιατί όχι να ενισχυθεί. Έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει στην κορυφή. Το είπε άλλωστε και ο λεοντόκαρδος Χάινς, «αφού έγινε το repeat, γιατί όχι και three-preat….». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: