Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μουντιάλ 2022: Απίστευτες καταγγελίες για το Κατάρ!! (video)

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε και δημοσίευσε ο Guardian, τουλάχιστον 44 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και για… καταναγκαστικά έργα!
Στο δημοσίευμα του βρετανικού μέσου παρουσιάζονται τρομερές λεπτομέρειες και έρχονται στο φως αποκαλύψεις, που αν ευσταθούν, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους που έχουν ερωτηθεί, τα έργα είναι… καταναγκαστικά και αρκετοί από αυτούς είναι απλήρωτοι για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μερικά ενδεικτικά στοιχεία αναφέρουν πως υπάρχει καταναγκαστική εργασία για την ανέγερση των γηπέδων αλλά και εργάτες που είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και συνεχίζουν να εργάζονται για πάρα πολλές ώρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργατών, οι επικεφαλής των εργασιών τους έχουν κατασχέσει τις ταυτότητες και τα διαβατήρια για να τους έχουν δέσμιους ενώ παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατεί στην περιοχή δεν τους παρέχεται ούτε πόσιμο νερό!
Οι περισσότεροι από τους εργάτες, έχουν καταφύγει στις πρεσβείες των χωρών τους έτσι ώστε να ξεφύγουν από το καθεστώς ομηρίας, με εκπροσώπους των πρεσβειών να έχουν ήδη χαρακτηρίσει το Κατάρ ως μια «ανοικτή φυλακή». Μάλιστα, κάποιοι εργάτες ανέφεραν πως δουλεύουν χωρίς να έχουν νερό ή τροφή για 12 και πλέον ώρες, ενώ έχουν καταγγελθεί και περιστατικά βίας από τους επικεφαλής των έργων σε περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες δουλειάς!
Πλέον, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση τόσο της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2022, όσο κυρίως αυτή της FIFA, καθώς πρόκειται για καταγγελίες απίστευτες και έχουν αναφερθεί μάλιστα 44 θάνατοι εργατών! Από τη στιγμή, δε, που η έρευνα προέρχεται από ένα έγκριτο μέσο όπως ο Guardian το θέμα αναμένεται δεδομένα να έχει και προεκτάσεις αλλά και συνέπειες.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την έρευνα του Guardian




Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: