Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Αισιοδοξία για το 99»


Την αισιοδοξία του για την υπαγωγή στο άρθρο 99 τόσο της ΚΑΕ όσο και της ΠΑΕ Άρης εξέφρασε ο νομικός Χρήστος Γρόλλιος, ο οποίος μίλησε στον Arena FM 89,4.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Γρόλλιος«Κατατέθηκε κανονικά η αίτηση. Έφυγε ένα μεγάλο βάρος γιατί για τους νομικούς μέχρι(εμπρόθεσμα) να κατατεθεί η αίτηση. Το έχουμε καλύψει το 60% και το έχουμε ξεπεράσει κιόλας και θα επιδιώξουμε να έχουμε και άλλες συμφωνίες για να δείξουμε ότι όλοι ανταμώνονται την αναγκαιότητα της επικύρωσης αυτής της συμφωνίας. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να συμπληρώσεις το ποσοστό αλλά να μπορέσεις να αποδείξεις στο δικαστήριο ότι υπάρχει και δυνατότητα επιβίωσης, δηλαδή ότι είναι βιώσιμη η ανώνυμη εταιρία. Το σημαντικότερο ήτανε η συμφωνία που έγινε με το δημόσιο όπως δηλαδή είχε γίνει με την ΠΑΕ Άρης έτσι έγινε και με την ΚΑΕ με την μόνη διαφορά ότι εδώ κρατήσαμε πολύ χαμηλούς τόνους. Η ΚΑΕ έχει πολύ περισσότερα στεγανά μπορώ να πω».
Για το τι σημαίνει η υπαγωγή της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99: « Σημαίνει ότι θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις οφειλές που έχει και να τις πληρώσει εκπρόθεσμα, χωρίς να έχει το κίνδυνο κάποιος να επιβάλει κατασχέσεις και χωρίς να έχει καθημερινά προβλήματα. Άμα δεν επικυρωθεί αυτή η συμφωνία δυστυχώς η ΚΑΕ Άρης θα είναι σχεδόν αδύνατο να μπορεί να λειτουργήσει. Με συσσωρευμένες τόσες υποχρεώσεις είναι αδύνατον να καλυφθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα με βάση τα έσοδα που έχει η ΚΑΕ».
Για το πόσα χρήματα πρέπει να πληρώνει το χρόνο η ΚΑΕ Άρης: « Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το ποσό που έχει να καταβάλει ο Άρης κάθε χρονιά με βάση το 99 είναι ένα ποσό στο οποίο μπορεί να ανταποκριθεί η ΚΑΕ με βάση τα έσοδα που έχει και ευελπιστώντας να τα μεγεθύνει κιόλας τα έσοδα της.
Είμαι αισιόδοξος ότι και οι εταιρίες θα περάσουν στο 99, το θέμα είναι να πείσουμε και το δικαστήριο ότι πράγματι τα πράγματα είναι έτσι. Δεν γίνεται να πας στο δικαστήριο άμα δεν πιστεύεις εσύ ο ίδιος ότι είναι δίκιο το αίτημα σου γιατί έτσι δεν μπορείς να πείσεις κανέναν. Πιστεύω ότι θα πείσουμε το δικαστήριο και θα έχουμε αίσιο τέλος. Από εκεί και πέρα όμως ξεκινάει άλλος αγώνας ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός, να κρατήσει η ΚΑΕ και ΠΑΕ τις συμφωνίες που έχει κάνει και να πληρώνει κανονικά και εκπρόθεσμα».
Για το θέμα το υ προπονητή στον Άρη: « Ελπίζω να λυθεί το θέμα το σημαντικότερο δυνατό γιατί η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτό το κενό διάστημα, για να μπορέσει όποιος προπονητής προσληφθεί να μπορέσει να γνωριστεί καλύτερα με την ομάδα. Είναι βαρύ το φορτίο για την διοίκηση να αποφασίσει ποιον προπονητή θα προσλάβει εν μέσο της αγωνιστικής περιόδου, όμως δεν είναι κάτι καινούργιο για την ΠΑΕ, δυστυχώς υπήρχαν πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Ο καλύτερος είναι αυτός που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα».


Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: