Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Παπανικολάου: «Νίκες σε όλα τα παιχνίδια»

Ξεκάθαρος ως προς τον στόχο της Εθνικής ήταν ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη απέναντι στη Σουηδία, στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Παπανικολάου: «Νίκες σε όλα τα παιχνίδια»
Νίκες σε όλα τα παιχνίδια είναι ο στόχος της Εθνικής στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όπως τόνισε και ο Κώστας Παπανικολάου. Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα, μετά την επικράτηση της πρεμιέρας απέναντι στη Σουηδία, τόνισε πως η άμυνα και η συγκέντρωση είναι το «κλειδί» ενόψει της συνέχειας για την Ελλάδα.

«Είναι πολύ βασικό να είσαι συγκεντρωμένος, γιατί είδατε τι συνέβη στο ματς Φινλανδίας-Τουρκίας. Κανείς δεν θα το πίστευε, αν έβλεπε τα ρόστερ των δυο ομάδων, ή θυμηθεί την ιστορία τους. Γι αυτό πρέπει να υπάρχει 100% συγκέντρωση και να δουλεύεις όλο το σαραντάλεπτο. Εμείς το κάναμε, με εξαίρεση τα πρώτα τρία λεπτά»
, είπε αρχικά ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα και εν συνεχεία τόνισε:

«Το σημαντικό δεν είναι οι 79πόντοι που βάλαμε, αλλά οι 51 που δεχθήκαμε. Από την άμυνα κερδίζονται όλα τα κρίσιμα ματς. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να είμαστε συνεπείς και συγκεντρωμένοι. Η επίθεση θα έρθει καθώς θα βρούμε τον ρυθμό μας και όπως ξέρουμε πολύ καλά στην ομάδα υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά».


Για το ματς με τη Ρωσία: «Έχουμε κάποιες ώρες να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε ανάλογα και να κυνηγήσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει. Νίκες σε όλους τους αγώνες, ώστε να πάμε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην επόμενη φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: