Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσο έλειψε ο Νίνης από τον ΠΑΟΚ!!

Eξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ο μετασχηματισμός του ΠΑΟΚ σε μια ομάδα που θα σηκώνει την πίεση της ευθύνης να κάνει πρωταθλητισμό. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ειδικά τώρα που στο ρόστερ προστέθηκε ένας ποδοσφαιριστής που έχει τα χαρακτηριστικά που λείπουν από το παιχνίδι της ομάδας που προσπαθεί να συναρμολογήσει ο Χουμπ Στέφενς.
Έγινε για ακόμη μία φορά πολύ καθαρό και σαφές, στο ματς με τον Πανιώνιο, ότι ο ΠΑΟΚ έχει απόλυτη ανάγκη από ένα δημιουργικό μέσο που θα τον βοηθήσει να αναπτυχθεί, να φτιάξει ευκαιρίες, που θα ταΐσει τους πλάγιους και τους κεντρικούς επιθετικούς. Εγινε ακόμη μια φορά σαφές ότι σε όποιο σχηματισμό, είτε στο 4-2-3-1 είτε στο 4-4-2, ο Λούκας είναι ελαφρύς. Δεν είναι, τουλάχιστον στη σημερινή κατάστασή του, ικανός να σηκώσει το βάρος της ευθύνης να φτιάξει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι μια από τις βασικές εξηγήσεις για την κακή ανάπτυξη του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή όσο ο Πανιώνιος κρατούσε κοντά τις γραμμές του και έφραζε τον άξονά του.
Είναι πολύ όμοιοι ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη για να μπορούν να γίνουν ως δίδυμο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί, ειδικά στο 4-2-3-1 ώστε να έχουν πολλές στιγμές σαν αυτή που είχαν στο γκολ που πέτυχε ο «Σάλπι». Πίσω από τον επιθετικό ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από έναν Νίνη, ειδικά στο 4-2-3-1. Με τον καλό Νίνη, τον κανονικό, αυτόν που ξεχωρίζαμε, που χειροκροτούσαμε, όχι αυτόν που δεν βρήκε χώρο και χρόνο για να διακριθεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ θα ταΐσει πολύ καλύτερα την επίθεσή του και θα απειλήσει πολύ περισσότερο τους αντιπάλους του. Κι είναι τεράστια η ευκαιρία που δίνει αυτός ο ΠΑΟΚ στον Νίνη, για να κάνει ένα come back καριέρας όμοιο με αυτό που κάνει ο Μίροσλαβ Στοχ, που ενθουσιάζει τον προπονητή του στην εθνική Σλοβακίας.
Μπορεί να παίξει καλύτερα ο φετινός ΠΑΟΚ; Είναι βέβαιο ότι μπορεί, αρκεί να πάρει περισσότερη δημιουργική δράση από τους ακραίους μπακ του και να του «βγει» η μεταγραφή του Νίνη. Εάν, δε, βρεθεί ο τρόπος για να πάρει ο Στέφενς τον Κατσουράνη από την άμυνα και να τον προωθήσει στο κέντρο, οι προδιαγραφές του ΠΑΟΚ θα αλλάξουν πολύ. Τόσο, που να εγγυώνται ότι θα βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας και να προσφέρει, τουλάχιστον στην Τούμπα, το πιο ψυχαγωγικό ποδόσφαιρο που έχει ποτέ παρουσιάσει στη σύγχρονη ιστορία του.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: