Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Με δανεικά και ο Μπέιλ;

Χαμός από αντιδράσεις στην Ισπανία για τη μεταγραφή του Μπέιλ. Τι λένε οι φίλαθλοι για το... χρυσάφι που ξοδεύτηκε και γιατί θεωρούν ότι πάλι θα πληρώσει το κράτος;Στις εφημερίδες υπάρχουν δημοσιεύματα με οπαδούς από διάφορες ομάδες, ακόμα και από την Ρεάλ, να λένε ότι δεν είναι εποχή για τέτοια έξοδα και ουσιαστικά να γκαζώνουν την βασίλισσα για την επιλογή της.

Ένα από τα δημοσιεύματα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας είχε να κάνει με απόψεις απλού κόσμου. Διαβάζουμε σχετικά: «Ο Μιγκέλ είναι σπουδαστής στην Ταραγόνα και ένας από τους πολλούς Ισπανούς που απογοητεύτηκαν από τη μεταγραφή του Μπέιλ: «Οι ισπανικές ομάδες θα πρέπει να σταματήσουν να ξοδεύουν για ξένους παίκτες και να επενδύουν στις ομάδες νέων. Εξάλλου, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε 16 τρόπαια δαπανώντας τα μισά απ' όσα έχει δώσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αν αυτά τα χρήματα τα έχει δανείσει η Bankia, όπως συνέβη με τη μεταγραφή του Ρονάλντο, ίσως καταλήξουμε να τα πληρώσουμε εμείς και όχι η Ρεάλ»».

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και δηλώσεις του προέδρου της ΦΙΦΑ, του Σεπ Μπλάτερ που δείχνει να μην τον ενοχλεί ό,τι έγινε: «Έτσι λειτουργεί η αγορά και δεν μπορούμε να επέμβουμε. Πολλοί θα πουν ότι η Ισπανία είναι φτωχή ή χρεωμένη, για το ποδόσφαιρο όμως πάντοτε βρίσκονται χρήματα».

Το θέμα, όμως, είναι ότι τόσο η Ρεάλ, όσο και οι άλλες μεγάλες ισπανικές ομάδες, χρωστάνε πολλά λεφτά στο κράτος για εφορίες, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Και ίσως γι’ αυτό και ο κόσμος να είναι τόσο αρνητικός πια σε τόσο εξωφρενικά ακριβές μεταγραφές. Επειδή η ισπανική κυβέρνηση ζητάει από τους φορολογούμενους να πληρώνουν νέους φόρους και χαράτσια, ενώ οι ομάδες κάνουν πανάκριβες μεταγραφές, αν και οφείλουν ένα σωρό χρήματα στο δημόσιο.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: