Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Δια πυρός και σιδήρου»

Λίγο έλειψε να τα κάνει «μαντάρα» η Σλοβενία κόντρα στην Τσεχία.

«Δια πυρός και σιδήρου»
Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς τελικά επικράτησαν 62-60 των αντιπάλων τους, χάρη στην ευστοχία στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του τρίτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ που διοργανώνουν και πήραν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Όμως, οι «οικοδεσπότες» πήγαν να χαρίσουν ένα σχεδόν δικό τους ματς, στο οποίο είχαν ένα σταθερό προβάδισμα και στην τελευταία περίοδο έφτασαν μέχρι το +6, όμως οι Τσέχοι βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν σε 60-60 ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη, όμως οι βολές των Ντράγκιτς και Νάχμπαρ τους χάρισαν τα ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπαλάσιτς με 11 και Μπλάζιτς, Νάχμπαρ και Βίντμαρ με 9 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Βέσελι με 17 πόντους.

Οι Σλοβένοι, μετά από το πρώτο τρίλεπτο, απέκτησαν ένα +4 και ένα +6, όμως δέχτηκαν ένα σερί 7-0 και οι Τσέχοι προηγήθηκαν με +2. Ο Μπέγκιτς βοήθησε να φτάσουν οι «πράσινοι» στο +5, κάτι που έκανε αργότερα και ο Ντάρεν Λόρμπεκ, την ώρα που οι «οικοδεσπότες» ήταν πίσω στις κατηγορίες των σουτ και υπερείχαν μόνο στα ριμπάουντ, που τους έδιναν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Έτσι, ο Σατοράνσκι μείωσε στο -2, όμως ο Μπέγκιτς έδωσε ένα +3 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στο 15’ ο Βίντμαρ έδωσε ένα +5 στη Σλοβενία και πλέον η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +2 και +5 για τους παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, που δέχτηκαν ένα σερί 4-0 από τον Μπάρτον και το σκορ έγινε 32-32. Όμως, η σαφής υπεροχή τους πλέον σε δίποντα και βολές τους έδωσε ένα 4-0 σερί και ένα +4 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Σλοβένοι διατηρούσαν ένα 4 με +6 με τους Μπέγκιτς και Ντράγκιτς, με το Μπάλασιτς να τη φέρνει στο +9. Ο Βέσελι μείωσε στο -5 στο 4’24’’, όμως οι «οικοδεσπότες» διατηρούσαν ένα +6 με +7 και τον Βέσελι να προσπαθεί να κρατήσει μόνος του τους Τσέχους, όμως η σαφής υπεροχή των Σλοβένων σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες τους έδωσε ένα +5 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο Μπάλασιτς στο 7’34’’ έφερε το +6 για τη Σλοβενία, όμως ο Μπάρτον μείωσε στο -2. Ο Ντράγκιτς έφερε ξανά την ομάδα του στο +6, με τους «οικοδεσπότες» να έχουν μια σαφή υπεροχή σε δίποντα και τρίποντα. Στο 56-60 του Ντράγκιτς στο 2’59’’, απάντησαν οι Τσέχοι με 4-0 σερί με τους Πούρμπλα και Βελς, όμως δεν είχαν την ψυχραιμία και την εμπειρία σε σχέση με τους αντιπάλους τους και, παρά τις χαμένες προσπάθειες του Νάχμπαρ, τα φάουλ των Τσέχων έστειλαν στις βολές τους Ντράγκιτς και Νάχμπαρ, που, παρά την αστοχία τους από μια βολή εκατέρωθεν , έδωσαν τη νίκη στους «πράσινους».


Τα δεκάλεπτα: 19-21, 32-36, 46-51, 60-62

ΤΣΕΧΙΑ: Μπέντα 4, Μπάλβιν 2, Πούμπρλα 5, Χρούμπαν 2, Σατοράνσκι 12, Βελς 3, Χούσκα 4, Μπάρτον 9, Γέλινεκ 2, Βέσελι 17

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Μπάλαζιτς 11, Μπλάζιτς 9, Νάχμπαρ 9, Γκ. Ντράγκιτς 8, Ζ. Ντράγκιτς 3, Λόρμπεκ 5, Βίντμαρ 9, Μπέγκιτς 8
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: