Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Ζωντανή» σε «νεκρό» χρόνο!

Πάλι απίστευτο και καταπληκτικό φινάλε σε ματς του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, αυτή τη φορά στο Πολωνία-Τσεχία.

«Ζωντανή» σε «νεκρό» χρόνο
Η δεύτερη επικράτησε με 69-68, χάρη στο τρίποντο του Μπάρτον 4’’ πριν την κόρνα της γραμματείας και ενώ η ομάδα του έχανε με 68-66, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της διοργάνωσης και πήρε την πρώτη της νίκη με τον ίδιο τρόπο που έχασε την Τετάρτη από τη διοργανώτρια στην πρεμιέρα, μένοντας «ζωντανή» για την πρόκριση στη δεύτερη φάση.

Αντίθετα, οι Πολωνοί γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους, μετά από αυτή κόντρα στη Γεωργία στην πρεμιέρα και θα έχουν δύσκολο έργο στη συνέχεια, ώστε να προκριθούν.

Το ματς πέρασε από «χίλια κύματα», με τους Πολωνούς να έχουν τον πρώτο λόγο στο πρώτο ημίχρονο και τους Τσέχους στην τρίτη περίοδο, ενώ στην τέταρτη είχαμε πραγματικό ντέρμπι με το προαναφερόμενο φινάλε.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βέσελι με 3 και Σατοράνσκι, Μπάρτον με 10 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ιγκνέρσκι με 17 πόντους.

Μετά το πρώτο τρίλεπτο, οι Πολωνοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία και ξέφυγαν με 9-5 με τον Κελάτι και έφτασαν στο +6 με τον Πονίτκα. Έχοντας επιθετική πολυφωνία, έφτασαν στο +12 με τον Γκορτάτ, έχοντας σαφή υπεροχή σε δίποντα, τρίποντα και ριμπάουντ. Η διαφορά κυμαινόταν στο +7 και +10 για τους Πολωνούς, αφού οι Τσέχοι δεν είχαν τις επιθετικές επιλογές για να απειλήσουν το αντίπαλο καλάθι. Στο 19-12, δύο συνεχόμενα τρίποντα των Βαζίνσκι και Ιγκνέρσκι έφεραν το +13 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Μέχρι το 17’,οι Πολωνοί διατηρούσαν μια διαφορά κοντά στους δέκα πόντους σταθερά, έχοντας πολυφωνία στην επίθεση καi πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, την ώρα που οι Τσέχοι δεν είχαν σκοράρει έξω από τη γραμμή των 6.75 και τα περίμεναν όλα από τον Βέσελι. Όμως, οι Βελς και Σατοράνσκι ανέλαβαν δράση στα τρία τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου και έφτασαν μέχρι το -4 στην ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, βάζοντας τις βάσεις για την «ανατροπή».

Στην τρίτη περίοδο, οι Πολωνοί άρχισαν να σκοράρουν με το «σταγονόμετρο» και οι Τσέχοι άρχισαν να βρίσκουν τις λύσεις από περισσότερους παίκτες και βελτίωσαν τα ποσοστά τους στα δίποντα. Έτσι, ο Μπέντα ισοφάρισε σε 40-40 στα 6’39’’ και το ματς έγινε ντέρμπι. Ο Σατοράνσκι έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα του στο 2’36’’ και ο Πούρμπλα το έκανε +3 1’02’’, για να ολοκληρωθεί το τριαντάλεπτο στο +1 για την Τσεχία.

Μετά το πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου, οι Τσέχοι ανέλαβαν το προβάδισμα στο σκορ κι έφτασαν στο 5 με τον Βελς στο 6’.03’’ για να δεχτούν 5-0 σερί και να γίνει το σκορ 58-58 στο 5’.12’’. Ένα σερί 8-0 έφερε τους Πολωνούς στο +8 με πρωταγωνιστή τον Λάμπε, όμως στο 66-58 οι Τσέχοι έκαναν ένα επιμέρους σκορ 8-1 κα μείωσαν στο -1. Ο Λάμπε ευστόχησε σε μια από τις δύο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει και έκανε το 68-66 στα 8’’. Ο Μπάρτον πήρε την μπάλα, ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το 68-69 στα 4’’. Στο 1’’, ο Λάμπε αστόχησε σε λέι απ και η νίκη πήγε στην Τσεχία.


Τα δεκάλεπτα: 25-12, 38-34, 49-50, 68-69

ΠΟΛΩΝΙΑ: Κελάτι 10, Λάμπε 14, Πονίτκα 4, Ιγκνέρσκι 17, Βαζίνσκι 9, Γκορτάτ 5, Χρίτσανιουκ 2, Κόζαρεκ 7

ΤΣΕΧΙΑ: Μπέντα 6, Πούμπρλα 8, Χρούμπαν 5, Σατοράνσκι 10, Βελς 7, Μπάρτον 10, Βέσελι 23 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: