Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Φέτφα, όπως Τζιοβίνκο»

O Έλληνας εξτρέμ βρίσκεται ήδη στη ζωή των Ιταλών που ξεκίνησαν αναλύσεις και συγκρίσεις...
Πριν καν ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις της Τζένοα (σ.σ. αυτό θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα) ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει αρχίσει να γίνεται αποδέκτης εγκωμιαστικών σχολίων από τους Ιταλούς. Λίγες ώρες μετά την μετακόμισή του στο Μαράσι, το soccermagazine.it σκιαγράφησε με κάθε λεπτομέρεια την προσωπική και ποδοσφαιρική διαδρομή του διεθνή χαφ, τον οποίο συγκρίνει με τον διεθνή μεσοεπιθετικό της Γιουβέντους, Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο.
«Ο Έλληνας Μέσι είναι έτοιμος να γίνει γνωστός και στην Serie A» σχολιάζει αρχικά στο άρθρο, στο οποίο τονίζεται το «βαρύ» προσωνύμιο που κουβαλάει ο 23χρονος εξτρέμ. «Ο Γιάννης Φετφατζίδης ή πιο απλά και εύκολα Φέτφα, κατάφερε με τις εμφανίσεις των τελευταίων ετών να πάρει από τους οπαδούς τον χαρακτηρισμό του Έλληνα Μέσι».
Στην συνέχεια του κομματιού υπάρχει αναφορά στις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με την Τζένοα και επισημαίνεται πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έδωσαν το okay για να πάρει μεταγραφή το «διαμάντι τους», ενώ έδειξαν να γνωρίζουν καλά τη σημασία της μεταγραφής, καθώς «ο Φετφατζίδης απασχόλησε έντονα γερμανικές ομάδες και όχι μόνο. Μέσα σε αυτές ήταν και η Σάλκε».
Σύμφωνα με τον Ιταλό αναλυτή, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο. «Οι δύο παίκτες μοιάζουν και σωματοδομικά, αλλά και στις ενέργειες τους μέσα στο γήπεδο. Έχουν χαμηλό κέντρο βάρους, κάτι που βοηθάει στον τρόπο που κινούνται και στην ακρίβεια που έχουν στις πάσες. Για τον Φετφατζίδη οι ντρίπλες, οι περίτεχνες ενέργειες και οι ασίστ αποτελούν βασικό μέρος του παιχνιδιού του, όμως δεν είναι τόσο πολύ σκόρερ».
Όπως τονίζεται, μία ακόμα... ομοιότητα με τον Τζιοβίνκο, είναι ότι αμφότεροι μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους από τον άξονα και από τα άκρα και πως μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμοι σε κρίσιμες στιγμές.
Το άρθρο πάντως καταλήγει με... προσγείωση στην πραγματικότητα, αφού «εάν υπάρχει ένας παίκτης στον κόσμο από τον οποίο έχει σίγουρα εμπνευστεί και με τον οποίο έχει συγκριθεί από πολλούς, αυτός είναι ο Λιονέλ Μέσι, όμως πρέπει να το δούμε και να το πιστέψουμε».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: