Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΝΙΚ της ΑΕΚ την μεταγραφή του αιώνα!!

Με αφορμή την αγορά Gareth Bale από Ρεάλ ο Αποδυτηριάκιας θυμάται το πολυσυζητημένο Ηρακλής - ΑΕΚ 2-3… Daniel Levy. Το πρώτο σαϊνι της Ευρώπης. Έκανε το deal του αιώνα, την ακριβότερη μεταγραφή της Ιστορίας. Ο «αεκτζής», το αρχιλαμόγιο με δίπλωμα, ο άνθρωπος της ΕΝΙΚ και πρόεδρος της Τοτενάμ, έγδυσε στην κυριολεξία την Ρεάλ Μαδρίτης, για την παραχώρηση του Γκάρεθ Μπαιηλ.
Τρισήμισυ χιλιάδες χρόνια την πείρα στη σχέση με το χρήμα κουβαλάει στις φλέβες της η εβραιοσύνη. Παιδί της παράδοσης και της φυλής του είναι ο 51χρονος Δανιήλ Λήβυ, προστατευόμενος του Γιόζεφ Λιούις, ιδιοκτήτη της ΕΝΙΚ, που κάποτε είχε αγοράσει ΑΕΚ, Σλάβια Πράγας, Βιτσέντζα κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.
Μέχρι που η ΟΥΕΦΑ κατέφυγε σε βάρος του Ιωσήφ Λιούις στην επιτροπή ανταγωνισμού της κομισιόν, τότε πρόεδρός της ήταν ο Μόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας. Δεν μπορεί μια εταιρεία στο ίδιο κομπετισιόν, δηλαδή στο τσάμπιονς λήγκ, να ελέγχει την σακούλα σε περισσότερες από μια ποδοσφαιρική εταιρεία.
Επί ΕΝΙΚ και Ντανιέλ Λήβυ έγινε το ιστορικό παιχνίδι Ηρακλής –ΑΕΚ 2-3 με Καρκαμάνη τερματοφύλακα, όπου ο αποδυτηριάκιας είχε υμνήσει «την ομορφιά του ποδοσφαίρου». Ότι, δηλαδή, γίνονται τα απίθανα στο γήπεδο. Στο τελευταίο λεπτό μπήκε το τέταρτο της ΑΕΚ, με συνέπεια οι κιτρινόμαυροι να πάνε τσάμπιονς λήγκ κι όχι ο Παναθηναϊκός, που κατήγγειλε τον Ντανιέλ Λήβυ κι όχι τον διαιτητή Μηντιούρη.

Βαλίτσα με λεφτά της ΑΕΚ στον διαιτητή παραμονή του Ηρακλής – ΑΕΚ 2-3, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Διαιτητής του αγώνα ΗρακλήςΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο, επί ΕΝΙΚ, είναι ο Μηντιούρης, σήμερα καθηγητής διαιτησίας. Παραμονές του αγώνα, άγρια μεσάνυχτα, κάποιος παράγων της ΑΕΚ με βαλίτσα κάργα στα πακέτα μπουκάρει αιφνιδιαστηκά στο σπίτι του Σερραίου ρεφερυ. Μη λέμε πολλά.
Το σκηνικό έγινε έτσι ακριβώς. Ο απροσδόκητος επισκέπτης, μπροστά και στη σύζυγο του διαιτητή ανοίγει τη σαμσονάιτ. «Αυτά, για σένα. Εσύ ξέρεις τι θα κάνεις αύριο…».
Το κοράκι έδειξε κατανόηση για την «παρόρμηση» του παράγοντα να θέλει πάση θυσία το ματς. Αφού δεν κατάφερε προηγουμένως να «πείσει» το πρόεδρο του Ηρακλή, μακαρίτη Πέτρο Θεοδωρίδη.
«Μείνετε ήσυχος, κύριε. Θα το παίξω στα ίσα. Παρακαλώ, τη βαλίτσα σας…».
Δεν τα πήρε ο Μηντιούρης. Έχουν περάσει 13-14 χρόνια και ακόμα ο άνθρωπος της ΑΕΚ δεν το έχει χωνέψει. Γιατί του είπε «όχι» ο διαιτητής.
Θα επανέλθω με άλλα στοιχεία για το Λήβυ, άλλοτε αφεντικό της ΑΕΚ και σήμερα πρόεδρος της Τοτενάμ, που πιστώνεται προσωπικά την επιτυχία στο ντηλ της μεταγραφής Γκάρεθ Μπαίηλ στην Ρεάλ Μαδρίτης.


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: