Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Επικίνδυνη και σε έκδοση... Λευκορωσίας!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το δεύτερο εμπόδιο της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ. Για τη Ρωσία που βγαίνει σε έκδοση... Λευκορωσίας.
Καλά το είπε ο Νίκος Ζήσης ότι η Ελλάδα έχει να νικήσει από το 2005 τη Ρωσία, όμως αυτή η ομάδα που θα αντιμετωπίσει απόψε η Εθνική στη δεύτερη μέρα του Ευρωμπάσκετ, μάλλον δεν έχει καμία σχέση με τις... προηγούμενες. Για να πούμε την αλήθεια, αν δεν υπήρχε στη σύνθεσή της ο Αλεκσέι Σβεντ, θα έμοιαζε περισσότερο με τη... Λευκορωσία.
Οχι, δεν υπάρχει καμία διάθεση υποτίμησης της Ρωσίας. Ομως αυτή η ομάδα έχει τόσες πολλές απουσίες, που θα είναι τεράστια επιτυχία όχι μόνο να φτάσει στα χιαστί παιχνίδια, αλλά και να συνεχίσει το ταξίδι της στο Ευρωμπάσκετ μέχρι τη Λουμπλιάνα.
Από την Ιταλία έχασε με... κάτω τα χέρια στην πρεμιέρα. Εντάξει, οι ατζούρι ήταν σαν να έπαιζαν στην έδρας τους, κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ, ήταν μαχητές όπως παλιά. Αλλά ομαδάρα δεν τους λες. Ο Ντατόμε ήταν φοβορές, ο Μπελινέλι είναι σούπερ σκόρερ, οι υπόλοιποι όμως είναι καλοί ρολίστες. Με Μπαρνιάνι και Γκαλινάρι η Ιταλία θα μπορούσε να έχει βλέψεις σε αυτό το Ευρωμπάσκετ - έχοντας και τη συμπαράσταση των φίλων της που μένουν... δίπλα - αλλά με τούτη τη σύνθεση δύσκολα θα προχωρήσουν ως το τέλος...
Επί του προκειμένου, το θέμα μας είναι η Ρωσία. Η αποψινή αντίπαλος. Ολα αρχίζουν και τελειώνουν στον Σβεντ. Είναι δημιουργός και εκτελεστής. Σπουδαίος παίκτης, αλλά δίπλα του τα πράγματα δεν είναι εξίσου καλά. Λείπουν πολλοί παίκτες από δίπλα του. Ο Κιριλένκο, ο Κριάπα, ο Μοζγκόφ, ο Κάουν. Δεν γίνεται να αντικατασταθούν όλοι τους και η Ρωσία είναι ξεκάθαρα αποδυναμωμένη.
Βέβαια και σε έκδοση... Λευκορωσίας δεν την υποτιμάς. Λίγο χρόνο να είχε ακόμα, μπορεί και να τους προλάβαινε τους Ιταλούς. Μαγική εικόνα θα ήταν η ανατροπή, αλλά περίπατο δεν έκανε η παρέα του Πιατζινιάνι.
Αποδείχθηκε, άλλωστε, συνολικά στην πρεμιέρα ότι δεν υπάρχει ομάδα ανίκανη. Εδώ η Γερμανία νίκησε την Γαλλία. Και η Γερμανία είναι ομάδα επιπέδου... Σουηδίας. Οσο περίεργο κι αν ακούγεται. Η Φινλανδία κυριάρχησε απέναντι στην Τουρκία, η Τσεχία κόντεψε να κερδίσει τη Σλοβενία και ούτω καθ εξής. Το Ευρωμπάσκετ είναι απρόβλεπτο κι αυτό δίνει το έξτρα μπόνους στην Εθνική, που έκανε περίπατο στην πρεμιέρα. Αν ήταν πιο χαλαρή, αν υποτιμήσουν τους Σουηδούς, ίσως να ήταν τώρα στη θέση της Γαλλίας ή της Τουρκίας.
Αυτό επιτρέπει και αισιοδοξία για τη συνέχεια. Για το επόμενο ματς. Η Ελλάδα είναι καλύτερη της Ρωσία, πολύ καλύτερη για την ακρίβεια. Ομως δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό. Ακόμα και στην έκδοση... Λευκορωσίας με Σβεντ, ο Τρινκιέρι και οι παίκτες του δεν πρόκειται να θεωρήσουν τίποτα δεδομένο. Οποιος το κάνει σε τούτο το Ευρωμπάσκετ, θα βγει σίγουρα χαμένος.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: