Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σωστή η πώληση του Φέτφα, αλλά...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί ότι είναι ευλογία και όχι πρόβλημα η πώληση του Φετφατζίδη, αλλά γράφει για το τεράστιο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός...  
Ορισμένες φορές δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την λογική του Ελληνα οπαδού. Διαπιστώνω ότι υπάρχει (όχι στη μεγαλύτερη μερίδα ευτυχώς), αλλά σε αρκετούς οπαδούς του Ολυμπιακού μία δυσφορία, για την πώληση του Φετφατζίδη στην Τζένοα και πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί;

Ανεξάρτητα από το πόσο εκτιμά ο καθένας τα προσόντα και την ποιότητα του ποδοσφαιριστή Φετφατζίδη, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα στην περίπτωση του. Είτε τον θεωρείς τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού, είτε τον θεωρείς τον χειρότερο, ο Φετφατζίδης είναι ένας Ελληνας εξτρέμ με σωματικά προσόντα που δεν τον βοηθούν πολύ, ο οποίος τρία χρόνια στον Ολυμπιακό ήταν μονίμως αναπληρωματικός.

Το ίδιο θα συνέβαινε εκτός εξαιρετικού απρόοπτου και φέτος (λόγω Βάις και Κάμπελ) χρονιά στην οποία ο Φέτφα θα έμπαινε στο 24ο έτος της ηλικίας του, άρα σε καμία μα καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται ταλέντο.
Για αυτόν τον παίκτη λοιπόν (ακόμη και αν υποθέσουμε ότι είναι ο Ελληνας Μέσι που άρεσε στον Τύπο να γράφει), τον αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, η Τζένοα έδωσε 4 εκατ. ευρώ και 25% ποσοστό μεταπώλησης, συν μπόνους συμμετοχών άλλες 500 χιλιάδες ευρώ για τον Ολυμπιακό. Πέρα όμως από την εξαιρετική αυτή πρόταση και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήθελε σαν τρελός να πάει και για την προοπτική της καριέρας του και για το βήμα στο εξωτερικό και γιατί τα χρήματα που προσέφεραν και στον ίδιο ήταν πάρα πολλά.

Με αυτά τα δεδομένα αν ο Ολυμπιακός έλεγε “όχι” για οποιονδήποτε λόγο θα είχε κάνει ένα μικρό “έγκλημα” και για τα ταμεία του συλλόγου και για την προοπτική να μπορεί και αύριο μεθαύριο η ομάδα να βγάζει και να πουλά παίκτες και φυσικά για το ίδιο το παιδί και την καριέρα του. Και πολύ το καθυστέρησε ο Ολυμπιακός να το αποφασίσει.

Ποιο είναι το πρόβλημα του Ολυμπιακού όμως; Οτι παρά τις... βαρύγδουπες κατά καιρούς δηλώσεις όλων των ανθρώπων του για το βάρος που δίνει στις ακαδημίες του ο σύλλογος και την επένδυση που κάνει, παρά το γεγονός ότι πέρυσι όλη την χρονιά καμάρωναν μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε για την εντυπωσιακή ομάδα νέων που έκανε πράματα και θάματα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός δεν επέλεξε ούτε ένα, μα ούτε ένα από αυτά τα παιδιά για την πρώτη ομάδα του. Δεν κράτησε τον Λεάντρο που βγάζει μάτια με την Καλλονή, για τέταρτο στόπερ και προτίμησε να πάρει τον Μετζανί. Δεν έδωσε ούτε μισή ευκαιρία στον Σιώπη που τον έστειλε στον Πλατανιά. Μπορώ να συνεχίσω να αναφέρω ονόματα όπως του Λυκογιάννη και του Διαμαντάκου που έβγαλαν όλη την προετοιμασία και τελικά έφυγαν και αυτοί δανεικοί, αλλά δεν έχει νόημα.

Νόημα έχει να σας ενημερώσω ότι καμία μα καμία από τις 32 ομάδες που παίζουν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει δηλώσει 21 παίκτες επειδή στο ρόστερ της δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ από τις ακαδημίες της. Μάλλον δυστυχώς υπάρχει μία. Είναι ο Ολυμπιακός. Ο οποίος έκανε τόσες πολλές μεταγραφές ξένων παικτών που ορισμένες δεν μπορεί καν να τις δηλώσει στην Ευρώπη και δεν θα παίξουν φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ (βλέπε Σέποβιτς, Μιγκέλ Τόρες...). Χώρια που η περίφημη ελληνοποίηση πήγε περίπατο κι' από τους 21 παίκτες που δηλώθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, μόλις έξι είναι Ελληνες.
Χώρια που λόγω αυτής της απίστευτης προχειρότητας του Ολυμπιακού, ο σύλλογος αδυνατεί να έχει 25 παίκτες στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως δικαιούται και αναγκάζεται να δηλώσει 4 λιγότερους από κάθε άλλη ομάδα.
Αυτό είναι λοιπόν το μεγάλο λάθος του Ολυμπιακού και όχι φυσικά ότι έδωσε τον Φετφατζίδη με 4 εκατ. ευρώ!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: