Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Ξένος προπονητής για Άρη»


sapountzhsΟ παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Αντώνης Σαπουντζής, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητή.
Στην αρχή είπε:
«Τα αποτελέσματα στην αρχή δείχνουν ότι τουλάχιστον στο αγωνιστικό υπάρχει μία συνέχεια της περσινής χρονιάς. Θέλω να πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμη και έχει δρόμο ακόμη. Αλλά η ομάδα πρέπει να στρώσει για να ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά»
Για τις συχνές αλλαγές προπονητών στον Άρη:
«Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο στον Άρη είναι γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα ο τεχνικός της Βέροιας έφυγε και του Ολυμπιακού έτρεμε η θέση του στα φιλικά, και κάθε χρόνο σε πολλές ομάδες γίνεται το ίδιο. Σίγουρα σαν λαός δεν έχουμε την υπομονή για να μπορέσει ο προπονητής να δείξει το έργο του»
Έπρεπε να φύγει ο Χατζηνικολάου;
«Οι άνθρωποι που είναι μέσα στα πράγματα ξέρουν καλύτερα αλλά είναι νωρίς. Η ομάδα δεν έδειξε αυτά που περίμενε ο κόσμος. Από εκεί και πέρα ο Χατζηνικολάου ήθελε να δώσει το κάτι παραπάνω είναι Αρειανός και ίσως ο χρόνος που δούλεψε να μην ήταν αρκετός. Το βασικό είναι ότι είχε όρεξη για δουλειά αλλά ο προπονητή κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Αλλά θα πρέπει να δούμε και το υλικό και το  που μπορεί να φτάσει. Αυτή την στιγμή σε υλικό ο Άρης υστερεί από πολλές ομάδες άρα μην έχουμε τρελές απαιτήσεις»
Για τον αντικαταστάτη:
«Η ενδεδειγμένη λύση για εμένα είναι να βρούμε έναν ξένο. Ακούμε κάθε χρόνο για κάποιον γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας αλλά το ίδιο είναι και ο Χατζηνικολάου που είναι παιδί του Άρη. Όταν πάς σε αλλαγή προπονητή ειδικά αυτή την περίοδο που θέλει και στήριξη καλύτερη λύση θα ήταν ενός ξένου. Πολύ περισσότερο του Κούπερ που έχει αξία και τον ξέρουμε. Θα έχει πειθαρχία στα αποδυτήρια και είναι η καλύτερη λύση για όλους»
Θα σηκώσει κεφάλι ο Άρης;
«Είναι σίγουρο ότι είναι νωρίς. Έχει πολλά παιχνίδια. Μέσα στο Βικελίδης η ομάδα φαίνεται διαφορετική και μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Οι αγωνιστικές είναι αρκετές και δεν θα ήθελα να μιλάμε για σωτηρία. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω να βρουν την ταυτότητα τους  και η ομάδα να ρολάρει»
Για τον κόσμο:
«Τον καταλαβαίνω. Κάθε χρόνο ζητάμε υπομονή ή κάθε χρόνο λέμε ότι θα πάμε καλύτερα από πέρσι αλλά γίνονται τα ίδια λάθη. Αν εξαιρέσω την χρονιά που παίζαμε με την Σίτι και χαίρονταν ο κόσμος. Να πω υπομονή δεν λέει τίποτα. Το μόνο που θα πω είναι να συνεχίσει να βοηθάει και από εκεί και πέρα είναι θέμα των ποδοσφαιριστών και των προπονητών να τον ανταμείψουν»
Τέλος είπε:
«Ο προπονητής δεν έχει το μαγικό ραβδί. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα πάρουμε τον Κούπερ θα νικάμε τον Ολυμπιακό. Πρέπει να αναλογιστούν που βρίσκονται και να δώσει ο κάθε ποδοσφαιριστής το κάτι παραπάνω. Να πιέσει τον εαυτό του και να μην ψάχνουμε δικαιολογίες. Να πάρουν πρωτοβουλίες»


Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: