Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί ρε Μίτσελ τον θάβεις αυτόν τον παίκτη;

Απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος στον sportdog για τα ματς του Σαββατοκύριακου: Τι λέει για ΠΑΟΚ, το ντεμπούτο Πέτριτς και τον Ζιντάν της Σούπερ Λιγκ! "Θέλετε πρωτάθλημα με τα μαγαζάκια σας"! Για τον ΠΑΟΚ δεν θα πω πολλά σήμερα, έχω πει τόσα και με βρίζουν, αλλά εγώ τα έλεγα από τα πρώτα ματς που είδα αυτήν την ομάδα στο πρωτάθλημα, όταν νομίζανε ότι θα πάνε για τίτλο. Οι ατάκες μου περί επιτάφιων, περί αργού άξονα, πού πάτε με τους παίκτες που δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός και άλλα τέτοια, είναι γνωστές. Κι αυτόν τον Μαντούρο έπειτα, ένα ματς τον είδα και άρχισα να λέω για τα μάγουλα, για αργοκαρούτα, ο δε Στέφενς πάλι έκανε τα τρελά του στην Τρίπολη.
Αυτό το κέντρο άμυνας το έχει αλαλιάσει, τόσοι πειραματισμοί δεν έχουν ξαναγίνει σε ομάδα. Τώρα έβαλε εκεί τον αργοπ… Μαντούρο με καινούργιο παίκτη μαζί, τον Αργεντινό, τι περιμένεις έπειτα στην Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ τρώει τα γκολ για πλάκα.
30 μέτρα απόσταση μεταξύ τους οι σέντερ μπακ και 30 μέτρα αποστάσεις οι γραμμές η μία από την άλλη. Ένα ποδόσφαιρο ανεύθυνο, τρώνε μάπες συνέχεια όποτε βγουν έξω από τη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει τακτική, δεν υπάρχει σύστημα.
Και μιλάμε για ομάδα με πολύ κόσμο, με φιλοδοξίες, και με λεφτά που έχει χώσει ο Σαββίδης. Άλλες απαιτήσεις είχα από τον ΠΑΟΚ, γι’ αυτό του κάνω κριτική. Όπως άλλες απαιτήσεις έχω από τον Ολυμπιακό που είναι εκτός συναγωνισμού όλων, είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Και άλλες απαιτήσεις είχα από τον Παναθηναϊκό φέτος, πολύ πιο χαμηλές, αν σκεφτείς το μπάτζετ τους.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν πάει πολύ καλά γι’ αυτό το ρόστερ που έχει, είναι μια δουλεμένη ομάδα. Ο προπονητής του έχει βελτιώσει και την άμυνα, δεν κάνει η άμυνα αυτά τα παλαβά που έκανε, τρέχουνε πολύ στο κέντρο, είναι ομάδα που βγάζει υγεία στο γήπεδο.
Ο Παναθηναϊκός κατέβασε μια σύνθεση με δυνατά παιδιά στην Κομοτηνή, οι επιλογές του ήταν παίκτες πιο δυναμικοί γι’ αυτό το ματς και καλά έκανε. Κάνα 10λεπτο κουνήθηκε ο Πανθρακικός, έκανε δύο ευκαιρίες και μετά χάθηκε. Μόλις έβαλε το πρώτο γκολ ο ΠΑΟ τέλειωσε το ματς. Το δεύτερο γκολ πάντως ήταν η γκάφα του πρωταθλήματος, γελάει ο κόσμος, τέτοια γκάφα από τερματοφύλακα δεν έχω ξαναδεί. Ο Παναθηναϊκός δίκαια πήρε το ματς, ήταν καλά στημένος, τρέχανε στους χώρους, το παλέψανε, μπορεί να χτυπήσει και το Κύπελλο αυτή η ομάδα.
Δεν το συζητάω για το Κύπελλο ότι το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, τον θεωρώ πολύ καλύτερη ομάδα από τις άλλες. Όμως αν το ζευγάρι στον τελικό είναι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός θα γίνει δυνατό παιχνίδι στο ουδέτερο γήπεδο. Θα υπάρχει πολύς κόσμος και προσέξτε γιατί ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός, περνώντας ο καιρός βελτιώνεται. Ο Ολυμπιακός βέβαια θα έχει τον πρώτο λόγο.
Τον Πέτρις δεν τον βλέπω καλά, εντελώς ανέτοιμος, περπατώντας μπήκε στο γήπεδο, ίσως να ήταν φοβισμένος από τον τραυματισμό.
Σε ό,τι αφορά το ματς του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά, πάλι με δικαίωσε ο Ιμπαγάσα. Ο Μίτσελ τον χαρακτήρισε «πλούτο». Και γιατί αυτόν τον πλούτο τον είχες θαμμένο επί πολύ καιρό; Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι τα άλλα χαφ που έχει ο Ολυμπιακός, τους τρώει για πλάκα ο Ιμπαγάσα στα 38 του! Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου ότι ο άνθρωπος είναι καθηγητής, δάσκαλος, δεν τον φτάνουν οι άλλοι χαφ του Ολυμπιακού, και ότι θα ήθελα να δηλωθεί ακόμα και στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ.
Όσο δεν έπαιζε ο Ιμπαγάσα πήγαινε καρφί για 1-1 το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα. Σαβιόλα δεν υπάρχει για εμένα, μην λέω τα ίδια, ο Ολαϊτάν έκανε μία ωραία φάση και μετά χάθηκε, τα χαφ με εξαίρεση τον Μανιάτη που προσπαθεί να κάνει κάνα μπάσιμο- δυναμικό, όχι τεχνικό- μόλις πάρουν τη μπάλα, τη δίνουν ευθυνόφοβα, σαν να θέλουν να την ξεφορτωθούν, ούτε τη στέλνουν για ασίστ, ούτε την τρέχουν ώστε να ανακατέψουν τον αντίπαλο.
Μπήκε όμως ο Ιμπαγάσα και ανέβασε όλο τον Ολυμπιακό. Έγινε το έλα να δεις με την είσοδο του Ιμπαγάσα. Βελτιώθηκε πάρα πολύ ο Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά πάντως είχε και αμυντικά προβλήματα, δεν επιτρέπεται να τρως δύο γκολ από τον Πλατανιά στην έδρα σου.
Ο Ιμπαγάσα είναι για εμένα ο Ζιντάν του ελληνικού πρωταθλήματος στα 38 του χρόνια!
Ο Πέρες είναι πολύ καλός παίκτης και το είπα από το πρώτο ματς που τον είδα, όταν δεν ασχολήθηκαν μαζί του, διότι δεν είχε κάνει πολλά. Είχα δει την τεχνική του, το τρέξιμό του, είδα και τη νοοτροπία του, είπα ότι αυτός ο παίκτης ξέρει τακτική, θα σου μαρκάρει, θα σου τρέχει, θα σε βοηθήσει πιο πολύ από τον προβληματικό Βάις ο οποίος έκανε μια κούρσα και μετά χανόταν. Οργίασε ο Πέρες, τρέχει 90 λεπτά.
Ο Άρης έχει τα προβλήματά του ως ομάδα, έχει το αδύναμό του ρόστερ, έχει και τη διαιτησία να του κλέβει καθαρό πέναλτι στο τέλος του ματς. Δώσ’ το ρε, ποιος θα μίλαγε, αφού ήταν καθαρό χέρι. Γεμάτο το Χαριλάου, δεν σέβεσαι τίποτα; Τι στο διάολο πρωτάθλημα θέλετε, να είναι γεμάτο με «χωριά»; Έφυγε η ΑΕΚ, έφυγε η Λάρισα, έφυγε ο Ηρακλής, να φύγει και ο Άρης, να μείνετε με τα μαγαζάκια σας. Αυτό το γκολ αν έβαζε ο Άρης θα ήταν η σωτηρία του, αλλά ο διαιτητής δεν το έδωσε.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: