Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Διαφορετικό «αύριο» στο βόλεϊ!

Αλλαγές προκειμένου να λειτουργήσει ορθότερα η διοίκηση του ελληνικού βόλεϊ, αλλά και προσαρμοσμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ.

Διαφορετικό «αύριο» στο βόλεϊ
Αρκετές αλλαγές στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, αλλά και στη λειτουργία των Ενώσεων, της Ομοσπονδίας και των Επιτροπών προτάθηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ που ολοκληρώθηκε σήμερα (Σάββατο 22/3) στη Χαλκίδα.

Με βασικό θέμα τη μείωση των επιχορηγήσεων και βλέποντας την επόμενη μέρα βασισμένη σ’ αυτή εκρίθηκαν επί της αρχής τα εξής:

-Λειτουργία των Επιτροπών ως ουσιαστικά συμβουλευτικά όργανα του Διοικητικού Συμβουλίου με πιο μακροχρόνιο ορίζοντα σε πιο αραιή άλλα ουσιαστική λειτουργία.

-Λειτουργία των Ενώσεων σε καθεστώς πραγματικής αυτοτέλειας σε όλα τα επίπεδα τηρώντας όμως τους βασικούς κανόνες που θα συμφωνούνται σε ετήσια βάση σε συνεργασία με την Ομοσπονδία.

-Λιγότερα αλλά πιο αποτελεσματικά στελέχη στην ΕΟΠΕ και τις Ενώσεις, που πρέπει να αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη της εκτέλεσης των διοικητικών αποφάσεων και τη λειτουργία τους. Για να επιτευχθεί αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχουν σαφείς κανόνες σε όλες τις λειτουργίες του αθλήματος που θα τηρούνται εύκολα από τη υπηρεσία. Η αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς των αγνών φίλων του αθλήματος εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα.

-Μετατροπή της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας στο πραγματικό ετήσιο τόπο συνάντησης όλου του βόλεϊ, παρουσίασης του έργου και των προβλημάτων σε όλα τα επίπεδα και συζήτησης για λήψη ουσιαστικών αποφάσεων.

-Οικονομική λειτουργία με σαφή κατεύθυνση τη σταδιακή απεξάρτηση από το κράτος, την αναζήτηση άλλων πόρων, χωρίς να σταματήσει η διεκδίκηση από την Πολιτεία αυτών που οφείλει και μπορεί να δίνει στον αθλητισμό, και το μηδενισμό του χρέους, ώστε να μπορέσει το άθλημα να αναπτυχθεί χωρίς τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος.

-Συμμετοχή των σωματείων στις δαπάνες λειτουργίας του αθλήματος με την καθιέρωση παραβόλων.

-Κατηγοριοποίηση των πρωταθλημάτων με τρόπο που θα διατηρήσει χαμηλά τα κόστη μετακινήσεων των σωματείων και θα διευκολύνει την επιβίωσή τους. Συνέχιση της διεξαγωγής του Κυπέλλου με το επιτυχημένο νέο μοντέλο, αλλαγή τρόπου σκέψης στα ηλικιακά πρωταθλήματα, αλλαγή τρόπου σκέψης στη διαδικασία αναβολών ή αλλαγών αγώνων.

-Αλλαγή του συστήματος έκδοσης δελτίων, ανανεώσεων και μεταγραφών. Διατήρηση του καρτολίνο, εισαγωγή νέων κανόνων για άνοιγμα των μεταγραφών χωρίς παράλληλα να ζημιώνονται τα σωματεία που χάνουν αθλητές.

-Καθιέρωση χρηματικών προστίμων και στο ερασιτεχνικό βόλεϊ και επανεξέταση ζητημάτων του πειθαρχικού δικαίου

-Αλλαγή της νοοτροπίας σε θέματα διαιτησίας. Καθιέρωση ειδικής κατηγορίας διαιτητών. Αμοιβή μόνο στα πρωταθλήματα ανδρών - γυναικών.

-Λειτουργία της ανάπτυξης στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού με συνειδητοποίηση ότι τα παιδιά που γράφονται στο άθλημα θέλουν να παίζουν. Αυξημένος αριθμός αγώνων μίνι. Προσπάθεια επέκτασης σε ακόμη μικρότερες ηλικίες.

-Στήριξη στη λειτουργία των κλιμακίων και διασφάλιση της καλύτερης δυνατής συνεργασίας με τα σωματεία στον τομέα αυτό.

-Λειτουργία των εθνικών ομάδων με τρόπο που να διασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες σε αυτές θα προσφέρουν το μέγιστο δυνατό και η επένδυση σε αυτές του όποιου ποσοστού του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας θα αποδίδει.

-Σωματειακή δομή στο beach volley με διαδικασία εγγραφών - μεταγραφών με άλλη φιλοσοφία και παράλληλη διεξαγωγή σωματειακών διοργανώσεων με διοργανώσεις όπως αυτές που διεξάγονται μέχρι σήμερα.

-Λειτουργία εθνικών ομάδων beach volley και κλιμακίων στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού ώστε το άθλημα να παίζεται όλο το χρόνο σε όλη τη χώρα. Επίσης εγκρίθηκαν οι αλλαγές Κανονισμών: Διαιτησίας, Οργάνωσης & Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, Πειθαρχικό Δίκαιο, Εγγραφών - Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών Βόλεϊ, Νέος Κανονισμός Εγγραφών - Μετεγγραφών Μπιτς Βόλεϊ, Οργάνωσης Μπιτς Βόλεϊ, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικών ομάδων.

Τα πλήρη κείμενα με όλες τις αλλαγές θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: